Novo istraživanje, provedeno na ženama Velike Britanije, Kine i Španjolske, otkriva da pušenje, solarij i prenizak unos voća kožu može učiniti čak 10 godina starijom. U istraživanju je sudjelovalo 585 žena iz Kine, Španjolske i Velike Britanije. Rezultati su pokazali da, bez obzira na tip kože i dob, pušenje, solarij i prenizak unos voća kožu može učiniti starijom za 10 godina.

Voditelj istraživanja dr. Andrew Mayes je izjavio kako”znamo da na to koliko staro osoba izgleda utječe genetika, i to za čak 50%, ali nismo znali koliko utječe životni stil.”

Žene iz Kine su bile dobi od 30 do 70 godina, iz Velike Britanije dobi od 45 do 75 godina, a iz Španjolske dobi od 25 do 70 godina.

Ispunjavale su anketu koja je sadržavala pitanja o njihovim životnim navikama, uključujući solarij, pušenje i prehrambene navike. Također su odgovarale na pitanja o tome kako i koliko često njeguju kožu.

Znanstvenici su potom usporedili kožu žena s dobrim životnim navikama s kožom žena s lošim životnim navikama. Otkrili su da je razlika u izgledu kože u prosjeku bila 10.4 godine.

Kada su to usporedili s genetikom, koja izgled kože određuje za 50%, zaključili su danezdrave životne navike određuju izgled kože za čak 33%.

Dr. Mayers je dodao kako “broj godina nas je iznenadio, čak se i na ženama koje su se podvrgnule plastičnim operacijama vidjela razlika ako su bile sklone nezdravim životnim navikama.”

“Dobro zdravlje kože je više od krema i losiona. Životni stil je ono što će vašu kožu učiniti zdravom i mladolikom”, prenosi DailyMail.

http://www.centar-zdravlja.net/zanimljivosti/3786/sto-sve-kozu-cini-starijom-za-cak-10-godina/?ref=nf

Prethodna objavaVIDEO: Cymatics – utjecaj zvuka na materiju
Slijedeća objavaVišnjom otjerajte nesanicu, spriječite upale i očistite mokraćne kanale
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here