Blizanci, Saturn vam može donijeti učitelja – osobu koju ćete slijediti, čije ćete savjete i način razmišljanja slušati i pratiti. Ali nemojte mu slijepo i odmah vjerovati – uvjerite se da je osoba zaista ono za što se predstavlja. Može doći do izdaje statusnih prijatelja, partnera, supružnika pa čak i starije braće i sestara. Budite oprezni, mogli bi vas iskoristiti. Strijelci, doći će do revizije vrijednosti, možda uz suprotstavljanje vrijednostima vašeg oca. Na putovanjima ne može sve ići glatko – budite spremni na to.

atma.hr – 52
17. siječnja/januara Saturn je, prema jyotishu, ušao u znak Vodenjaka, gdje će ostati do 29. ožujka/marta 2025. godine.

Saturn u Vodenjaku je jak, dobar položaj, jer je to njegov vlastiti znak. Baš kao što je nama ugodno kod kuće, Saturn voli biti u svojoj “palači”. Ali Saturn je također težak planet lišavanja i ograničenja.

Što to znači za sve nas i za svijet?

Bit će aktualne nove ideje i trendovi, nove zajednice i udruge, nestandardni pristup rješavanju starih problema, rješavanje zakašnjelih sukoba,  tehnološki napredak, a možemo očekivati i reformaciju svjetskih sustava i nastanak novih.

Što će prelazak Saturna u Vodenjaka donijeti svakom horoskopskom znaku?

Ovan

Tranzit Saturna za Ovna je prilično povoljan i može donijeti mnogo dobrih stvari, na primjer, ispunjenje želja, otvaranje vlastitog posla ili rast u njemu.

Možete steći moćne prijatelje ili se približiti postojećima. Stari koncepti i svjetonazori mogu biti razočaravajući, kao i pojedinci.

Ako postoje starija braća i sestre, onda postoji mogućnost sukoba s njima. Postat ćete zahtjevniji prema sebi, što može oslabiti vaš imunološki sustav.

atma.hr – 52
Bik

Imat ćete promjene u poslu – i to ne nužno loše. To može biti promjena posla ili čak područja, promaknuće ili otkaz, dugo poslovno putovanje ili nova obuka. Jednom riječju, bit će promjena, a u kojem svojstvu – to već ovisi o vašoj natalnoj karti.

Broj troškova i izdataka može se povećati, dobro je donirati barem male iznose novca, namjerno odvajajući se od financija, kako ih ne biste nasilno izgubili.

Postoji rizik od izolacije i hospitalizacije. Da biste uravnotežili ovaj trenutak, vrijedi dodati jogu i pranayamu u svoj raspored.

Blizanci

Saturn vam može donijeti učitelja – osobu koju ćete slijediti, čije ćete savjete i način razmišljanja slušati i pratiti. Ali nemojte mu slijepo i odmah vjerovati – uvjerite se da je osoba zaista ono za što se predstavlja.

Pokušajte se manje sukobljavati s ocem, neka više pažnje posveti svom zdravlju.

Može doći do izdaje statusnih prijatelja, partnera, supružnika pa čak i starije braće i sestara. Budite oprezni, mogli bi vas iskoristiti.

atma.hr – 52
Rak

Doći će do promjena na polju posla. To će zahtijevati reviziju, obnovu, odbacivanje nepotrebnog i, kao rezultat toga, proširenje. S partnerom je moguć financijski rast, a djeci će morati posvetiti više pažnje.

Postoji rizik od pogoršanja kroničnih bolesti ili pojave novih, ali postoji i dobra prilika da se pronađu načini za njihovu učinkovitu borbu. Budite posebno oprezni s genitourinarnim sustavom.

Dobar trenutak za bavljenje psihologijom, ezoterijom – barem samo za sebe.

Lav

Partnerska sfera će pretrpjeti promjene. Ako imate posao ili razmišljate o njegovom stvaranju, budite oprezni u odabiru partnera.

Supružnici mogu postati otuđeniji, može postojati osjećaj hladnoće u zajednici. Ali to nije razlog za razmišljanje o prekidu, prvo treba pokušati poraditi na kvaliteti veze.

Moguća su razočaranja u ljude koje ste slušali, kojima ste vjerovali. Pa čak i u Boga. Postoji mogućnost preseljenja ili popravka. Zdravlje roditelja može se pogoršati.

banner himalajska lampa

Djevica

Pokušajte ne uzimati kredite ​​ili posuđivati ​​novac. Moglo bi vam ih biti teško vratiti.

Budite spremni na natjecanje, sukob – sada bi vaši zlonamjernici mogli izaći na vidjelo. Glavna stvar je ići svojim putem i ne obraćati pažnju na prepreke.

Budite oprezni na poslovnim putovanjima i putovanjima. Za zdravlje je važna prevencija, jačanje imuniteta, redovito vježbanje. Poželjno je da nosi note kompetitivnosti, na primjer, boks ili borilačke vještine.

Vaga

Ako nemate djece, sada se mogu pojaviti. A ako postoje djeca, onda je moguće odvajanje od njih, nespremnost da provedete puno vremena s njima. U isto vrijeme, oni će, naprotiv, željeti više pažnje, uključujući signaliziranje kroz bolesti i druge probleme. Pokušajte pronaći ravnotežu između discipline, strogosti i nježnosti.

Ovo je dobar trenutak da riješite nesporazume s partnerom i podignete vezu na višu razinu.

Vaš očekivani financijski rast možda se neće dogoditi onako kako ste željeli – pokušajte ne trošiti puno.

atma.hr – 52
Škorpion

Čekate promjene u svom životnom prostoru: minimalno – popravke, maksimalno – preseljenje. Sada se neće biti lako osjećati ugodno kod kuće, bit će neke unutarnje napetosti. Čišćenje, uklanjanje nereda, sređivanje stvari kod kuće, pomoći će.

Automobil će možda trebati češće popravke, a ako planirate kupiti rabljeni automobil, pažljivo ga pregledajte.

Na poslu će biti promjena, kako pozitivnih tako i negativnih. Ali općenito, ovo je vrijeme za osobni rast i razvoj – bit će situacija kada morate biti sabrani i ozbiljni.

Bit će napetosti u odnosu s majkom. Njezini pretjerani zahtjevi mogu dovesti do udaljavanja i zdravstvenih problema.

Strijelac

Postat ćete čvršći u obrani svog stajališta. Upravljanje vremenom i disciplina sada će vam dobro doći – povećat će vašu učinkovitost i omogućiti vam da se nosite s odugovlačenjem.

Dobro vrijeme za kreativnost, kako u klasičnom smislu, tako i za uvođenje nestandardnih načina rješavanja radnih i svakodnevnih problema. Ako imate djecu, pokušajte pronaći vremena i energije za zajedničko stvaranje.

Doći će do revizije vrijednosti, možda uz suprotstavljanje vrijednostima vašeg oca. Na putovanjima ne može sve ići glatko – budite spremni na to.

atma.hr – 52
Jarac

Saturn je vaš planet zaštitnik pa prema vama nije toliko strog kao prema ostalima.

Možda sada imate više novca, lakše ćete akumulirati financije i ostvariti svoje želje.

Obiteljske veze mogu se ojačati, ali postoji opasnost od pogoršanja zdravlja majke. Očekuju vas promjene u mjestu gdje živite, velika vjerojatnost preseljenja ili totalne renovacije.

Ovo je dobar trenutak da se bavite pravom ezoterijom ili psihologijom, čitate literaturu o tim temama, radite na sebi.

banner ostvari svoje

Vodenjak

Saturn je najpovoljniji planet za vas. Sada je on u vašoj kući osobnosti, a to sugerira da je trenutno vrijeme da budete sami, da pokažete svoju jedinstvenost, originalnost. Trebali biste otvoreno dijeliti svoje ideje i misli, ne podlijegati lijenosti i odugovlačenju, već djelovati, usklađeni s rezultatom.

Putovanja i poslovna putovanja privlače vas više nego ikada, može biti teško sjediti na jednom mjestu, ali u njima se mogu pojaviti poteškoće. Ako postoje mlađa braća i sestre, tada postoji velika vjerojatnost sukoba s njima.

atma.hr – 52
Ribe

Saturn će vas naučiti da se razumnije odnosite prema svojim prihodima, da planirate troškove i da ne budete kaotični. Istovremeno će se povećati potrošnja.

Toplo preporuča doniranje u dobrotvorne svrhe, donirajte moguće iznose dokazanim organizacijama kako taj rast ne bi bio tako očit i ne bi uzrokovao neravnotežu s prihodima.

Moguće je preseljenje u inozemstvo ili suradnja sa strancima oko poslovnih pitanja. Važnost samoće je sve veća – pokušajte naći vremena da budete bez društva, sami sa sobom.

ATMA/wday.ru/Pripremila: Suzana Dulčić za atma.hr