S neba nas danas prati vrlo intenzivan aspekt kojega vezujemo uz odnose, ali i uz financijske sfere sudbine. Riječ je o Veneri, planeti ljubavi i novca, koja je na 26* znaka Vage na spaljenom putu i u kvadratnom odnosu, aspektu od 90*, s tranzitnim Plutonom planetom sudbine, moći, manipulacije i smrti u znaku Jarca.

atma.hr – 52
Kad god imamo Veneru i Plutona u aspektu, pričamo o fatalnosti, karizmi i magnetizmu, koji se isprepliću s moći, kontrolom, posesivnošću i manipulacijom. A kada je kvadrat među njima, tada pričamo o odnosima u kojima ovaj spoj donosi fatalne, sveprožimajuće ljubavne priče tijekom i nakon kojih više ništa nije isto jer loš odnos između Venere i Plutona govori da ljubav vodi u mržnju.

U sinastriji, osoba koja je vlasnik Plutona povrjeđuje drugu osobu jer ima ogromnu potrebu za dominacijom pa su to teški odnosi, fatalne veze, psihičko i fizičko nasilje koje vodi i u opasnost po sam život. Venera kvadrat Pluton vezuje se i uz porno aspekt, sado-mazo perverzije jer s Plutonom strast je veća što je smrt bliža. Pluton predstavlja i ljude iz kriminalnog miljea ili vrlo moćne ljude po svim pitanjima, one koji imaju ogromnu moć nad nama i našom sudbinom.

Kontakt Venere i Plutona slika je Persefone, mlade djevojke kćerke božice Demetre, koja je kušajući Nar, voćku bogova, odvedena u podzemni svijet i u strasni zagrljaj svog strica boga podzemnog svijeta Hada, strašnog Plutona. U tmini podzemnog svijeta i tamnim odajama Hada ostajala bi pola godine, a sljedećih šest mjeseci (na inzistiranje očajne majke) provela bi sa svojom majkom Demetrom na Suncem okupanoj Zemlji. Otud i imamo godišnja doba; naime kada bi Persefona bila u podzemnom svijetu, Demetra bi zaledila svoje emocije, a time bi zemlju okovala zima, od njene tuge opalo bi svo lišće i usahli svi plodovi. Kada bi Persefona izašla iz podzemnog svijeta i dolazila k majci, tada bi i samo Sunce obasjalo zemlju, postalo bi toplo, a vegetacija bujala u svoj svojoj punini – proljeće, ljeto, jesen. Ovom starogrčkom legendom simbolično je opisan kontakt Venera/Pluton.

atma.hr – 52
Kako ovaj aspekt govori i o novcu, velikom novcu, pred nama nije dan koji donosi dobar osjećaj za financije, financijska planiranja niti dugoročna ulaganja.

Svi koji imaju ovaj aspekt u natalnom ili usporednom partnerskom horoskopu itekako bi ga mogli osjetiti ovih dana i zato trebaju biti oprezni, napose mlade djevojke. Osobe koje su rođene s ovim aspektom i traže intenzivne osjećaje koji nažalost često prerastu u nešto mnogo opasnije.

Tomislava Horvat/Astrologija Pallas

banner placebo
Prethodna objavaOdaberite sliku – ONA otkriva kakva vas PROMJENA očekuje u narednom periodu!
Slijedeća objavaPoruka Dana 21.10.2022.
Avatar photo
Novinar i astrolog. S retrogradnim Merkurom i Suncem položenim u 12.kući u znaku Blizanaca te Rahu-om u znaku Riba u 10. kući natala, nije bilo druge nego slijediti zov duše i odabrati put astrologije i drugih divinacijskih znanja. Nakon studija astrologije u Ceresa kod Dunje Fućak Rijeka i astro coachinga na Astro Academy Lion Beograd, počinje objavljivati astrološke tekstove, sudjeluje kao gost predavač u FB grupi Intuitivni Genije te pokreće svoju fFB stranicu Astrologija Pallas putem koje klijente, pratitelje stranice i ljubitelje astrologije informira o zvjezdanim dnevnim aktivnostima nebeskog programa! U radu s klijentima i astrološkim tumačenjima natalnih karti, mundane astrologije i sinastrije primjenjuje i humanizirane asteroide za fino upotpunjavanje tema.