Stres. Ova riječ kao da se uvukla u svakodnevni život kroz sve naše pore i tako prebiva i služi kao idealno opravdanje za sve što nam se događaa u životu. Zašto je to tako? Odakle dolazi? Što je uopće stres?

Kako je danas neko vrijeme žurbe, kao da je dan kratak, uživljeno pričamo kako smo imali stresan dan, a da uopće ne poznajemo njegovu smisao i štoviše da u tome ima čak i pozitivne poruke.

Stres kao takav nazivamo najvećim neprijateljem današnjice samo iz razloga što ga ne možemo razumjeti u potpunosti. Stres nije ništa drugo nego strah i s tog izvora, figurativno rečeno, pije vodu. Dakle ako krenemo s te točke možemo se i zapitati postoji li uopće taj strah ili je on samo jedna subjektivna projekcija našeg uma, što bi zapravo značilo da je imaginaran?

Strah ne možemo vidjeti niti opipati, dakle ne postoji. Možete li opipati ljubav, vidite li ljubav? Da, sigurna sam da biste svi krenuli u pravcu ljubavi, ali nekako osjećate kočnicu pa vas onako drma svakodnevno kao kad vozite auto pa ne uskladite kvačilo i gas pri mijenjanju brzine 🙂 🙂

Ali ako vam kažem da je potrebno samo okrenuti drugačiju percepciju misli i razmišljanja i “taj stres” dobija drugu notu, skladanu iz ljubavi, možete li to povjerovati?

Najčešće ljudi da bi sebi “olakšali” pribjegavaju raznim sredstvima ne znajući da time nisu ništa riješili, dapače samo su pogoršali stvar, jer su misli i dalje okrenute ka rješenju stresa ili problema i tako iznova i iznova u nedogled… Ako razmišljate o tome kako ga se riješiti dobijate pogodno tlo za još više stresova. Dakle, što nam onda preostaje?

Napraviti samo jedan korak 🙂 i biti sa stresom prijatelj, zvuči malo suludo, ali to je ionako i jedina istina u ovom trenutku. Pričam iz osobnog iskustva. Život se okreće u željenom pravcu jer ipak VI ste kapetan. Ono protiv čega se borite – to vas oslabljuje, ali zato ono što podupirete – to vas jača.

Vi stvarate svoje misli, a misli stvaraju namjeru, a namjera akciju, a akcija vašu stvarnost.

Um, duh i tijelo u savršenom balansu znači ljubav, zdravlje i izobilje, meditacija je sigurna alatka suvremenog života i ključ balansa.

Nikolina Nina Savić
zivotsdusom.blogspot.com
Prethodna objavaIzvor ljubavi
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop za 24.10.2014.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.