Lawrence B. Palevsky / Foto: youtube.com

Dr. Larry Palevsky je licencirani pedijatar koji je svoje obrazovanje stekao na New York School of Medicine i jedan je od vodećih liječnika u zemlji koji, iz moje (*) perspektive, može nepobitno i posve uvjerljivo, glasno, razumno, znanstveno opravdati zašto je potrebno ozbiljno razmotriti sustavno cijepljenje kao opciju prevencije protiv mnogih zaraznih bolesti.

Izvor: udruga-kameleon.hr
Razlika između naučenog tijekom školovanja i onog što funkcionira u praksi

Dr. Palevsky kaže: Za vrijeme mojeg školovanja učili su me kako su cjepiva potpuno sigurna i učinkovita, i zapravo, nisam ni imao razloga misliti drugačije. Sve dostupne informacije su bile uobičajeni standard na svim medicinskim školama i sveučilištima, znanstvenoj literaturi i nauci, diljem cijele zemlje. Nisam imao razloga dovoditi ih u pitanje.

Tijekom godina radio sam kao liječnik i koristio cjepiva, uvjeren kako je moj pristup cjepivima posve u skladu sa svime što sam naučio i znao.

No, s vremenom sam sve više uviđao da se moj doživljaj svijeta, moje iskustvo korištenja cjepiva i čitanja o cjepivima, uz iskustva roditelja, uvelike razlikuju od onog što sam učio čitavo vrijeme svojeg školovanja.

… I postajalo je sve jasnije, kako sam čitao razna istraživanja, slušao sve više roditelja i ostalih kolega koji su također iskazivali zabrinutost obzirom da, na temelju danas dostupne literature, nije dokazana potpuna učinkovitost i sigurnost cjepiva. Ustanovljeno je da znanstvena istraživanja koja su nam dana nisu bila dovoljno primjerena kako bi dokazala i testirala sigurnost i učinkovitost.

Ustanovio sam ujedno, da pojedini sastojci cjepiva nisu adekvatno testirani, da referentne vrijednosti i usporedbe nisu dobro postavljene te da zaključak o sigurnosti i učinkovitosti cjepiva jednostavno ne zadovoljava određene znanstvene standarde koje sam usvojio tijekom školovanja.”
Jesu li cjepiva zaista zaslužna za iskorjenjivanje nekih bolesti?

“Konvencionalna medicina uči nas da su epidemije polia i vodenih kozica nestale primjenom cjepiva te da je većina zaraznih bolesti s kojima smo se susretali u 20. stoljeću u SAD-u u opadanju ili gotovo posve nestala, zahvaljujući snazi i otpornosti te uvođenju politike cijepljenja.

Ujedno, postoji značajan broj studija u medicinskoj literaturi, koje zapravo pokazuju da postoji mnoštvo drugih razloga koji su doprinijeli opadanju i nestajanju tih zaraznih bolesti. Primjerice, postoji članak objavljen 2000. u časopisu Pediatrics Journal, koji opisuje kako je većina zaraznih bolesti poznatih u SAD-u, kao što su difterija, tetanus, polio, hripavac, ospice, gripa, tuberkuloza i šarlah, već bila u opadanju prije Drugog svjetskog rata i prije pojave antibiotika i cjepiva protiv ovih bolesti.

Smanjenje stope incidencije i smrtnosti od tih bolesti rezultat su prvenstveno uvođenja strategija javnog zdravstva, uključujući:

Pitku vodu;

Bolje životne uvjete;

Unaprijeđen sustav zdravstva;

Poboljšane prehrambene navike;

Postoji mnoštvo takvih primjera.”
Jesu li zaista provedene valjane znanstvene studije o sigurnosti?

Odakle tako golema razlika u stavovima o sigurnosti i učinkovitosti cjepiva među inteligentnim, objektivnim i predanim znanstvenicima i liječnicia?

Dr. Palevsky kaže: “Mišljenja sam da, ukoliko pitate većinu mojih kolega odakle dobivaju informacije, kod većine će odgovor biti da se informiraju preko Američke Pedijatrijske Akademije, zatim AMA, CDC i njihovih tiskanih izdanja. Ali, ja bi im rado preporučio da izravno pogledaju studije, da zapravo izravno provjere jesu li odgovarajuća znanstvena istraživanja provedena na odgovarajućem uzorku i uz odgovarajuću kontrolu. Jesu li sastojci cjepiva istraženi na odgovarajući način?
Postoji li razlika u načinu izlaganja virusima, bakterijama, teškim metalima i toksinima, bilo da se istima izlažemo putem zraka, hrane, kože, unutarnjih organa, naspram izlaganja izravnim ubrizgavanjem u tijelo? Jesmo li zaista svjesni što se događa sa sastojcima cjepiva koje jednom ubrizgamo u dijete? Jesmo li sigurni da su antitijela sposobna pružiti djetetu zaštitu od bolesti?

Sve više studija pokazuju da:

Odgovarajuća istraživanja nisu provedena;

Antitijela nisu jedino što štiti naša tijela;

Postoji razlika u načinu obrade materijala unešenog u organizam putem hrane ili zraka i materijala unesenog preko cjepiva;

Postoje čestice u cjepivima koje naše tijelo akumulira, a koje izazivaju oštećenja imunosustava;

Cjepiva sadrže čestice koje se nakupljaju u mozgu;

Cjepiva sadrže i strane DNA čestice koje tako dolaze u naše tijelo.

Za velik broj zdravstvenih djelatnika šokantna je spoznaja da zapravo ne postoji dovoljno informacija o sigurnosti i djelotvornosti cjepiva, dok postoje namještene informacije koje zapravo i uzrokuju sumnjičavost o sigurnosti i učinkovitosti cjepiva te nameću pitanje jesu li takva istraživanja uopće pravilno provedena.

Ono što trenutno imamo je jednostrana politika; jednosmjerni način razmišljanja na temelju kojeg je jednostavno nemoguće razviti zdravu diskusiju. Znanost je, uistinu, polje na kojem možete postavljati pitanja, pronaći odgovore, na kojem nema utjecaja pristranih osoba koje mogu promijeniti odgovor ili zaključak. To s cjepivima nije slučaj.”

Jedna crtica iz osobnog iskustva. Nedavno sam primio Visionary Award na konferenciji NVIC u Washingtonu. Moj govor je bio vrlo emotivan, rasplakao sam se govoreći publici kako sam se osjećao kada sam shvatio da sam rutinskim cijepljenjem na tisuće djece u svojoj klinici zapravo možda i nanio štetu nekima od njih. Bilo je poprilično teško prihvatiti takvu činjenicu, kako na intelektualnoj, tako i na emocionalnoj razini.

Kako liječnik konvencionalne medicine prihvaća mogućnost negativnog djelovanja cjepiva?

Dr. Palevsky je svoje istraživanje ozbiljno započeo prije otprilike 10 godina, nakon što je uočio da mu roditelji dolaze s pritužbama i zabrinuti da se nešto dogodilo s njihovom djecom nakon cijepljenja. Zanimljivo je da sam i sam doživio prosvjetljenje na temu cjepiva, kroz zabrinutost jedne strpljive majke o čijoj obitelji sam brinuo. Ona je bila uporna u ukazivanju na dokaze i hvala Bogu da sam ju slušao!

Na žalost, većina liječnika su poprilično arogantni da bi uopće uzeli u obzir mogućnost da bi nešto možda moglo biti pogrešno s cjepivima. Većina pedijatara su indoktrinirani da roditeljima kažu da je bilo što povezano s negativnim posljedicama nakon cjepiva čista slučajnost. No, kako to da je toliko tih “slučajnosti”? kaže Palevsky.

Slamajuće je vidjeti mnoštvo djece koja su imala normalan razvoj, koja su bila dobro, djece koja su pričala i kojima odjednom nestane glas i kontakt očima, koja postaju odsutna, koja razviju astmu i alergije i koja nemaju kuda dalje otići jer im njihovi liječnici kažu da ne znaju o čemu pričaju. Ta djeca su stvarnost.

Literatura pokazuje da postoje promjene u imunološkom sustavu kod djece koja su cijepljena, posebno ukoliko su cijepljena prije prve godine ili čak stara jedan dan. Literatura je dostupna. To je dobra, znanstvena literatura, i pokazuje kako je sve više i više takve djece, koja imaju kronične bolesti ili različita oštećenja imunološkog sustava. Bilo da su cjepiva uzrok ili posljedica, stručna literatura kaže da postoji uloga cjepiva u povlačenju okidača koji može pokrenuti oštećenja imunološkog sustava.

Kada pogledem istraživanja koja objavljuje Američka Pedijatrijska Akademija i CDC, u kojima stoji da nema povezanosti između cijepljenja i autizma ili cijepljenja i astme, moram naglasiti da ta istraživanja jednostavno nisu u skladu sa znanstvenim standardima.

Ne možete imati istraživanje na uzorku od 25 djece i onda prijaviti da istraživanje potvrđuje da ne postoji veza između primljenih cjepiva i njihova oboljenja od autizma. Upravo to je ono što mediji čine, vade ovakve zaključke, objavljuju ih po novinama uz senzacionalne naslove “Cjepiva ne uzrokuju autizam.” No, ako ozbiljnije proučite istraživanja,u kojima ne postoji odgovarajuća kontrolna grupa, u kojima se za istraživanje uzima uzorak od primjerice samo 25 ljudi, jasno je kako ne možete izvući senzacionalan, opći zaključak za opću populaciju, jer je u istraživanju sudjelovalo samo 25 djece.”

Kako biste saznali detaljnije informacije ili kontaktirali dr. Palevskog, posjetite stranicu www.drpalevsky.com ili pošaljite e-mail na adresu [email protected].

(* ) Izvorni napis objavljen je pod naslovom Expert Pediatrician Exposes Vaccine Myths, a na hrvatski ga je prevela Ines Novak.

Članak u cijelosti pročitajte na http://udruga-kameleon.hr/tekst/6577/

Prethodna objavaPobijedite tremu i uživajte u svom javnom nastupu!
Slijedeća objavaVrt u zapečaćenoj boci nakon 40 godina bez svježeg zraka i vode
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.