Američki Medicinski institut po prvi put u svojem izvješću navodi da ne zna postoji li eventualna povezanost između cjepiva i nekih bolesti. Ranije je ta povezanost stalno negirana!

Medicinski institut (Institute of Medicine – IOM) vrlo je prestižna američka organizacija savjetodavnog karaktera, dio Nacionalne znanstvene akademije.

IOM je nekoliko puta analizirao sigurnost cjepiva i njihovu eventualnu povezanost s nekim bolestima, zadnji put prije godinu dana. Ranije je ta povezanost stalno negirana. Međutim, u zadnjem izvješću po prvi put navode da ne znaju postoji li povezanost. Drugim riječima, više nisu uvjereni u sigurnost cjepiva.

Nitko se pretjerano ne trudi uspoređivati zdravstveni status cijepljenih i necijepljenih, pogotovo interesne grupacije (farmacija i sl.)

No, i ono malo istraživanja vrlo je interesantno.

 

Istraživanja

Dakle, necijepljeni imaju 4 puta manje alergija, upola manje astme i dvadesetak puta manje infekcija srednjeg uha.

Stopa autizma kod cijepljenih je, otprilike, 1/100, dok je kod necijepljenih oko 1/2000.

Slična saznanja dostupna su za još stotinjak bolesti. Ne znaju postoji li povezanost jer je istraživanja malo, ali indicije su, blago rečeno, uznemirujuće.

 

Djelomično ili potpuno odbijanje cijepljenja u konstantnom  porastu

Djelomično ili potpuno odbijanje cijepljenja u konstantnom je porastu već godinama.

Posebno su sumnjičavi obrazovaniji roditelji.

Trenutno je u SAD-u preporučeno 16 cjepiva u 69 doza, sve za dječji uzrast.

 

Prirodni i umjetni imunitet

Prirodni imunitet i imunitet koji se stječe cijepljenjem dva su potpuno različita pojma. Zaštita nakon cijepljenja je samo djelomična i privremena. Pokušaj imitiranja prirodnog tjelesnog odgovora nikako ne može uspjeti u cijelosti. Uz to, mikrobi se prilagođavaju (nastoje preživjeti) i zaobilaze ovu umjetno stvorenu zaštitu.

Nedavna epidemija zaušnjaka u SAD-u (oko 6.000 oboljelih) pokazala je da je 77% oboljelih bilo u potpunosti cijepljeno. Kako je procijepljenost još uvijek velika, zli jezici bi mogli reći kako je epidemija nastala zbog cijepljenja.

Slično se dogodilo i s nedavnom epidemijom hripavca. Gotovo svi oboljeli cijepljeni su otprilike 3 godine prije obolijevanja. (Istraživanja na miševima su pokazala da cijepljenje stvara kolonizaciju ponešto izmijenjenih bakterija, koja može uzrokovati novu epidemiju. Dakle, epidemiju zbog cijepljenja.)

Sumnja se i na mutacije polio-virusa, odnosno na novi zamah bolesti, koju smo već skoro i zaboravili.

Nešto tu ne funkcionira, zar ne?

„Imunitet stada“ ne djeluje kako je zamišljeno, a efikasnost cjepiva više je nego upitna.

Ako cijepljenje stvarno stvara nove viruse i bakterije (i sve bolesniju populaciju), što nas uopće čeka u budućnosti?

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.