Sunce je simbol kozmičke snage.

Sunce predstavlja dušu, snagu volje, slavu, oči, opću vitalnost, hrabrost, kraljevstvo, oca, visoko pozicionirane osobe i ovlasti.

Izvor je svjetla i života i predstavlja svjesne psihološke nakane i dnevni svijet. Sunce je u astronomiji i psiho-astronomiji, centar Univerzuma oko kojeg se vrti sve.

Mnoge religije pojam Boga povezuju sa pojmom Sunca, uglavnom uvijek u smislu prosvjetljenja i otklanjanja tame, mraka.

U kineskoj tradiciji, Sunce predstavlja muški princip – simbol elementa Yang.

Također je simbol statusa i položaja.

Predstavlja život, snagu, energiju, silu i samoupravljanje. U drevnom Egiptu bilo je povezano sa božanstvom Horus. U nekim drevnim kulturama se povezuje sa ženskom energijom.

Mlado Sunce pokazuje nezrelost kroz koju prolazimo u životu i prvo ga vidimo kroz ego koji je odbljesak atmana ili Boga.

Što smo stariji to više pokazujemo zrenje, a tako i Sunce u zalazu postaje sve ljepše i zrelije, prepuno boja ili afirmiranih aspekata u našoj duši gdje nas ego napušta i krećemo se prema cjelovitosti.

Iz vedske literature doznajemo da Suncem vlada polubog Surya. Surya u ovom materijalnom, vidljivom svijetu predstavlja Vrhovnog Boga (potječe od kozmičkog Višnua), oca i stvoritelja.

Surya ima ljudski oblik s dvije ruke u kojima drži lotose i poput istinskog kralja, veličanstvene je pojave.

Sunce u našoj natalnoj karti tj. horoskopu  vlada našim vidom, mišićima, trbuhom, krvi, kostima, srcu, vitalnošću, pritiskom, leđima, arterijama, gušteračom, i našim tjelesnim izgledom. Stoga slabo Sunce u horoskopu znači i jako slabo zdravlje tijekom života.

Sunce utječe i na područja bogatstva, dušu, ponos, aroganciju, radost, strpljivost, smirenost uma, hrabrost, uspone u životu, očevo nasljedstvo, slavu, poštovanje, privlačnost, karakter, posao.

Sunce gospodari nad zodijačkim znakom Lava (Simha). Utječe i na trnovite biljke, travu, šafran, sjeme, drveće, medicinsko bilje, borove, kokos i dr.

Kao održavatelj života u ovom svemiru, Surya se obožava Savitri Gayatri mantrom (molitva). Brahmane (najviša kasta) u Indiji i danas tri puta dnevno recitiraju ovu mantru i to okrenuti licem prema Suncu.

Redovito recitiranje ove mantre uništava bijedu i poništava loš ili pojačava slab položaj Sunca u horoskopu.

Sunce, privjesak na dugom lančiću

Materijal: legura na bazi cinka; bez olova i nikla, imitacija tirkiza

Veličina privjeska 7.3 x5.3 cm

Duljina lančića: 77 cm

Cijena: 129 kn

Prethodna objavaVladeta Jerotić: Kakav vam je brak, takvo vam je i dijete!
Slijedeća objava15.11. Zagreb – 8 koraka duhovne prakse
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.