Žestina koja proizlazi iz OVE energije neće dopustiti površnost, iako možda još prvih par dana vladavine sve bude pomalo ublaženo, jer vladar Mars još uvijek boravi u znaku Vage, a kada i on prijeđe u znak Škorpiona, 31. listopada/oktobra stvari će biti puno konkretnije. Nema više okolišanja, znat ćemo što točno želimo i na koji način to ostvariti. Napeti dani će biti između 01. i 08. studenog/novembra, kada će Sunce raditi opoziciju s Uranom iz Bika, ali i kvadrat sa Saturnom iz Vodenjaka.

atma.hr – 78
Škorpion je jedan od najinteresantnijih znakova Zodijaka. Njegovi vladari su planeti – Mars u nižoj oktavi te Pluton u višoj oktavi. Predstavljen je osmom kućom. Njegove karakteristike su još neistražene, on je jedan od najtajanstvenijih znakova.

Mnogi mu astrolozi pripisuju razne karakteristike pa ćete za Škorpiona čuti i oprečne priče, od onih kako je divan do toga da je pun najmračnijih osobina, a zapravo – on je sve to.

Jedino oko čega se svi slažu jest to da Škorpion zaista sve osjeća u potpunosti. Kod njega nema ničega površnog. On ide u takve dubine o kojima mnogi znakovi mogu samo sanjati.

Njegova narav mogla bi se okarakterizirati kao vrlo stabilna, dok njegova osobnost na prvi pogled izgleda hladno. No njegova unutrašnjost je zapravo živa vatra. On ili u potpunosti voli cijelim svojim bićem ili mrzi, jer za njega nešto između ne postoji.

To je vrlo inteligentna osoba koja će svakom radu i situaciji prići oprezno, prvo će promotriti sve mogućnosti i potanje detalje prije nego li krene u neku konkretnu akciju.

Škorpioni su odlični detektivi, jer imaju “oko” za detalje koji bi možda drugima promakli, a služeći se izraženom intuicijom uvijek će biti prvi koji će shvatiti smisao i biti svake situacije u kojoj se nađu.

atma.hr – 52
Upravo zato što imaju takvu sposobnost seciranja svega do najmanjih detalja, ali ne poput Djevica, nego otkrivanja sitnica koje vode do puno dubljeg značenja i smisla, ponekad mogu otići i u drugu krajnost – opsesiju.

I kada su zainteresirani za nešto, bilo da je to hobi, posao, prijateljstvo ili ljubav, neće uskakati olako u nešto novo, nego će prvo polako promatrati “žrtvu” i sakupljati sve podatke o njoj, kako bi je u potpunosti upoznali, ali i osjetili.

Tek tada, znajući kako osoba ili neka situacija “diše”, oni će svoje ponašanje prilagoditi da bi polako, ali sigurno, došli do željenog cilja.

Tu se nalazi tanka linija između onog što je poželjno i onog što je pretjerano kod ovog znaka pa će mnogi Škorpione možda doživjeti kao preintenzivne osobe za njih same, dok će drugi biti iznimno privučeni njima.

banner za knjige nulta frekvencija

Sve ovisi koliko ste sami jaki i koliko se možete nositi s njihovim dubinama i magnetizmom. Stoga, ljudi Škorpione doslovno ili vole ili bježe od njih.

Osobe u znaku Škorpiona ponosne su na svoju posebnost, koju čine sve te njihove osobine pa je često znaju isticati, više nego drugi znakovi Zodijaka. Tako nerijetko i tijelo tetoviraju tim svojim znakom, ali suptilno i sa stilom. Takvo isticanje još čine i Lavovi, no na malo drugačiji način.

Škorpioni su najstrastveniji znak Zodijaka. No, to nije riječ površnoj seksualnoj strasti, nego o onoj koja proizlazi iz cijelog njihovog bića i duše. Oni se svojom strašću “koriste” kako bi upoznali svijet oko sebe, jer samo tako znaju da djeluju. I sve što rade obojano je nekim strastvenim magnetizmom.

Vrijeme kada Sunce boravi u znaku Škorpiona znači da će stvari biti ili crne ili bijele. Žestina koja proizlazi iz te energije neće dopustiti površnost, iako možda još prvih par dana vladavine sve bude pomalo ublaženo, jer vladar Mars još uvijek boravi u znaku Vage, a kada i on prijeđe u znak Škorpiona, 31. listopada/oktobra stvari će biti puno konkretnije.

Nema više okolišanja, znat ćemo što točno želimo i na koji način to ostvariti.

atma.hr – 78
Napeti dani će biti između 01. i 08. studenog/novembra, kada će Sunce raditi opoziciju s Uranom iz Bika, ali i kvadrat sa Saturnom iz Vodenjaka.

Zbog toga bi moglo doći do iznenadnih izljeva bijesa, uz puno nervoze i nestrpljenja, jer želimo sve sad i odmah, a nailazimo na prepreke koja nam onemogućavaju uspjeh, kao i na neočekivane situacije u kojima ćemo se naći, a koje će nas izbaciti iz naše zone komfora.

Druga polovica vladavine Škorpiona će ipak biti nešto mirnija, jer će Sunce raditi kvadrat s Jupiterom i sekstil s Plutonom, koji će mu još dodatno pojačati želju da uđe u samu srž problema.

Ana Mandić/astroportal.in