U predstojećem periodu Sunčeva tranzita kroz Jupiterovu kuću i znak Strijelca, visoko odapnite strijelu tj. zadajte si cilj kojeg želite ostvariti i prema kojem ćete se usmjeriti! Jer čovjek bez cilja upada u stanje rezigniranosti u kojemu ne može upravljati svojim životom. Uz pomoć ovog najsretnijeg znaka Zodijaka i Sunca u njemu, zakoračimo u novo i nepoznato i poput samog Strijelca otisnimo se u sretniju budućnost.

atma.hr – 52
Iako je nedjelja dan kojim vlada Sunce, a Sunce, naša volja i vitalnost, u utorak 22.11. u 09:15h mijenja znak i iz podzemnog, unutarnjeg svijeta Škorpiona prelazi u nebeski i božanski znak Strijelca. Ujedno ovo je i najveći prijelaz u Zodijaku jer iz podzemnog carstva Plutona i Marsa, sljedećih mjesec dana vrijeme je da se vinemo u same božanske visine, u znak kojim vlada najveći benefik Zodijaka i vrhovni bog u starih Grka – Jupiter. Zato Strijelce i prati glas da su srećkovići i rođeni pod sretnom zvijezdom, jer vrhovni bog i planet sreće, novca, obilja i ekspanzije je njihov zaštitnik i vladar!

Strijelac, sa svojim vladarem Jupiterom, simbol je optimizma i nade a u prirodnoj 9. kući horoskopa (u znaku Strijelca) tragamo za smislom i tražimo više uvide bilo kroz daleka putovanja (doslovna ili unutarnja), kroz religiju, filozofiju, zakonodavstvo, sisteme vjerovanja. Kroz sve nabrojano zapravo širimo svoje horizonte i stječemo mnoga znanja!

Uostalom i sam život je jedno veliko putovanje u kojem stječemo iskustva, zadobivamo uvide i usvajamo mnoga znanja čime ujedno razvijamo Viši Um zahvaljujući kojem i dolazimo do polja sveukupnih informacija, do akašinih zapisa! Zato je znak Strijelca vrlo poseban i kompleksan jer ipak ovdje se čuvaju „više“ tajne i ovdje, ako smo oslobođeni ego struktura i obrazaca, možemo doprijeti do budućeg Ja, do svrhe, misije i našeg prapočetka.

Za Strijelce se kaže da su skloni avanturama, a kako im to zamjeriti?! Jer s toliko danog im optimizma i širokog duha, misija im je otisnuti se na putovanja i u potragu za višim smislom i svrhom. Toliko toga trebaju istražiti, iskusiti, naučiti i podijeliti sva ta otkrića i znanja s drugima. Dodatno prati ih vjera i nada, zbog čega znak Strijelca vezujemo i uz oficijalnu religiju, svećenike i duhovne vođe. U pozadini svake religije i svake vjere nalazi se nada. A nada je vjera u moć dobrote i u sebe same. Nada je moćnija od bilo kojeg zla! Jer nada je zapravo nesvjesno sjećanje da postoji nešto ispred i iza nas – tvorac!

Znak Strijelca prikazan je simbolom Kentaura koji odapinje Strijelu. Kentaur je pola čovjek pola konj što simbolizira čovjekovu animalnu prirodu koja je sastavni dio svakoga od nas. Pod animalnom prirodom podrazumijevamo instinktivne reakcije tipa bijesa, nekontrolirane ljutnje ili euforičnih osjećanja koja u znaku Strijelca možemo „izliječiti“ kroz viša znanja, uvide i spoznaje.

atma.hr – 52
Jer Strijelac nosi znanje koje je izvan vremena, preko vremena u kojem se živi i koje pomaže drugima, a to je uvjet rješenja vlastitog pitanja, vlastitog života –pomažući drugima pomažemo sebi. I sam Chiron (Kiron), koji je bio i prvi astrolog i ranjeni lječitelj i učitelj, nosi istu poruku, a  ujedno predstavlja i našu ranu, našu bol, bolnu točku, poručuje nam da liječeći drugog zapravo liječimo sebe, pomažući drugome pomažemo i sebi!

Ako je Sunce u znaku Strijelca aflicirano, postoji i mogućnost stradanja od „vlastitog oružja“ tj od stvari koje sami radimo (sebi ili drugima). Zato da bi to izbjegli nužno je biti iskren ponajprije prema sebi a potom i prema drugima a u skladu s onim što mislimo i osjećamo. I zato, u predstojećem periodu Sunčeva tranzita kroz Jupiterovu kuću i znak Strijelca, poput kentaura Kirona, visoko odapnite strijelu tj. zadajte si cilj kojeg želite ostvariti i ka kojem ćete se usmjeriti! Jer čovjek bez cilja upada u stanje rezigniranosti u kojemu ne može upravljati svojim životom.

Uz podršku Sunca u Strijelcu i njegovog vladara Jupitera, napunimo se optimizmom i nadom, strijelu i pogled usmjerimo ka budućnosti i budućim događajima, jer SADA ionako ne postoji već predstavlja procijep između prošlog i budućeg! Zato, uz pomoć ovog najsretnijeg znaka Zodijaka i Sunca u njemu, zakoračimo u novo i nepoznato i poput samog Strijelca otisnimo se u sretniju budućnost. Ili na kakvo putovanje, ne mora biti ni daleko (što je u simbolici Strijelca) već možda na ono koje dugo želimo a nikako da odemo….

Ja vam želim sreću u tome! A u predstojećih mjesec dana Sunčeva tranzita kroz znak Strijelca evo što svaki podznak može očekivati:

banner ostvari svoje

Podznak STRIJELAC

Vama će Sunce obasjati prvu kuću, vas same i donijeti vam mogućnost novoga početka uz sretne okolnosti.

Novi početci posebno su naglašeni na psihofizičkom nivou. A znamo da otud sve kreće…

Podznak ŠKORPION

Vama će Sunce obasjati drugu kuću koju vezujemo uz materijalne vrijednosti, ali i naše talente.

Zato u sljedećih mjesec dana vi možete očekivati porast samopouzdanja, ali i samo vrednovanja kao i pojačane financijske priljeve.

Podznak VAGA

Predstojeći period tranzita Sunca kroz vašu treću kuću donosi vam promjene u načinu razmišljanja, više optimizma i vedrih misli.

Također možete očekivati više kontakata i ugodnih druženja, kraćih putovanja, dobar odnos s braćom i sestrama kao i određene informacije koje bi mogle promijeniti mnogo toga.

atma.hr – 52
Podznak DJEVICA

Vama Sunce u tranzitu kroz 4.kuću donosi osjećaj sigurnosti, podršku roditelja, ali i vi bi trebali uzvratiti istom mjerom.

Podznak LAV

Tranzit Sunca vašom 5.kućom, inače jednom od najsretnijih i kućom ljubavi, donosi radost, romantiku, puno izlazaka i moguće novu ljubav!

Povoljan je period za dobitke od igara na sreću ali i za planiranje trudnoće.

Podznak RAK

Sunce u Strijelcu putuje vašom 6.kućom, kućom posla, svakodnevnih aktivnosti, zdravlja i kućnih ljubimaca. Zato tijekom ovoga tranzita možete imati pojačane radne obveze, više posla koje će pratiti i pojačana vitalnost!

Ovo je povoljan trenutak da mijenjate štetne navike, ali i dodatno obratite pažnju na kućne ljubimce.

banner za stvari orgonski nakit

Podznak BLIZANCI

Sunce putuje vašom 7. kućom koju vezujemo uz partnerstva, javnost i sudstvo.

Zato očekujte pojačana događanja u tim segmentima života.

Podznak BIK

Sunce u Strijelcu prolazi vašom 8. kućom, kućom velikih transformacija i kućom tuđeg novca, pozajmica, kredita, ali i dugovanja.

Osvijetlit će ova područja vašega života a na vama je da prihvatite stvari kakve jesu.

Podznak OVAN

Vama je znak Strijelca 9. kuća, također sretna kuća,  a vaš podznak je u protočnoj energiji trigona na ovaj znak.

Da globalno nismo u situaciji u kojoj jesmo rekla bih vam da vas očekuju lijepa putovanja i novac iz inozemstva no ovako bit ćete u prilici da poradite na svom duhovnom životu, ojačate vjeru i promislite o svojim životnim stavovima.

Moguće da će te neka izmijeniti zahvaljujući kakvom novom kursu ili edukaciji.

atma.hr – 52
Podznak RIBE

Sunce u znaku Strijelca osvijetlit će vaš sam Vrh neba, vašu 10. kuću koju vezujemo uz karijeru, ugled i čast.

Podznak VODENJAK

I vama je Sunce, kao i Lavovima i Ovnovima, u tranzitu kroz sretnu kuću, putuje vašim 11. poljem tako da je moguće da neke nade ili želje budu realizirane kao i planovi.

Moguće i uz pomoć prijatelja ili kolektiva tj grupa kojima pripadate.

Podznak JARAC

Vama Sunce prolazi kroz 12.kuću, kuću podsvijesti, tajni, tajnih neprijatelja i izolacije. Zato svi s podznakom u Jarcu trebaju duboko i intuitivno osjetiti u predstojećem periodu što je to u vama ili oko vas a da vas čini nesretnim i da vam ne da naprijed?

Ulaskom Sunca u znak Jarca sada dobivene spoznaje i uvide moći ćete sublimirati i uzdignute glave zakoračiti naprijed.

Tomislava Horvat / Astrologija Pallas