Djevica vlada šestom kućom prirodnog horoskopa te uz posao, svakodnevne navike, naše djelatnike, majstore i kućne ljubimce možda ponajviše opisuje i našu fiziologiju. Zdravlje i bolest, prehrambene navike, brigu o tijelu – kroz fizičku aktivnost, masaže i dr. No ukoliko je Sunce u ovom znaku pod neudobnim aspektima zna doći i do kritičnosti, sitničavosti, sumnjičavosti i hipohondrije. Zato povedimo računa u sljedećih mjesec dana Sunčeva tranzita kroz ovaj pedantni znak da ne upadnemo u takva stanja već potrudimo se živjeti u skladu i u ritmu kozmičkih kretanja i pozitivne simbolike ovoga Sunca: učeći i prakticirajući da u lakoći budemo na usluzi drugima! Jer pomažući drugima mi pomažemo i sebi.

atma.hr – 52
Sunce, naše svjetlo, naš izvor života na planeti Zemlji i glavno nebesko tijelo oko kojega se kreću sva ostala u Sunčevoj galaksiji, mijenja znak i iz energije vatre, uživanja i sjaja 23.8. u 10:54h prelazi u zemljanu energiju, energiju rada i skromnosti, u promjenjivi znak Djevice u kojem će proboraviti sljedećih mjesec dana!

S prelaskom Sunca u novi astrološki znak, automatski se mijenjaju i energije na kolektivno nesvjesnoj razini! Pa tako iz energije Lava gdje svi i sve radi za nas eto nas u energiji da mi disciplinirano radimo sve i za sve.

Iz aktivnog principa i burnih emocija, zajedno sa Suncem prelazimo i mi u pasivan princip, suzdržanost i logičko razmišljanje. Iz fiksnog znaka Lava i galantnosti ulazimo u energiju discipline promjenjivog znaka Djevice. Uvijek na usluzi! Jer moto Sunca u Djevici je rad, red i disciplina.

Kako znak Djevice svrstavamo u ljudski, zemljani i promjenjiv znak tako nam povratak u školu, na posao i u svakodnevne rutinske aktivnosti, nakon završetka godišnjih odmora, ne bi trebalo predstavljati problem, pogotovo ako je i materijalna satisfakcija prisutna. Zato i mi zajedno sa Suncem u Djevici u ovo doba godine krećemo u nove poslovne, obrazovne i druge sitne ali i svakodnevne životne pobjede!

Djevica vlada šestom kućom prirodnog horoskopa te uz posao, svakodnevne navike, naše djelatnike, majstore i kućne ljubimce možda ponajviše opisuje i našu fiziologiju. Zdravlje i bolest, prehrambene navike, brigu o tijelu – kroz fizičku aktivnost, masaže i dr. No ukoliko je Sunce u ovom znaku pod neudobnim aspektima zna doći i do kritičnosti, sitničavosti, sumnjičavosti i hipohondrije.

atma.hr – 52
Zato povedimo računa u sljedećih mjesec dana Sunčeva tranzita kroz ovaj pedantni znak da ne upadnemo u takva stanja već potrudimo se živjeti u skladu i u ritmu kozmičkih kretanja i pozitivne simbolike ovoga Sunca: učeći i prakticirajući da u lakoći budemo na usluzi drugima! Jer pomažući drugima mi pomažemo i sebi. To su nas učile još naše bake, a njih njihove.

U sljedećih mjesec dana, a u ritmu kozmičkih kretanja na cijeni je i uživanje u malim stvarima jer zapravo sitnice život znače. O tome može posvjedočiti svatko od nas. Jer uživajući u sitnicama i malim stvarima ujedno razvijamo i zahvalnost, a svi smo iskusili da što više zahvalnosti u sebi imamo time ujedno privlačimo još više toga na čemu imamo i možemo biti zahvalni!

Također bilo bi mudro dok Sunce putuje Djevicom, a i lakše nego inače, sebe malo disciplinirati – kroz zdravu ishranu i redovnu fizičku aktivnost. Još i stari Grci znali su da je u zdravom tijelu zdrav duh i samo kada slušamo potrebe svoga tijela, samo tada smo u skladu sa svojom pravom prirodom.

Iskoristimo tranzit Sunca kroz znak Djevice kako bi usmjerili sebe ka konkretnim ciljevima te kroz rutinu postigli efikasnost, neophodnu svima nama, a karakterističnu za ovaj perfekcionizmu sklon znak!

P.S. Ovisno kroz koju kuću nam Sunce u Djevici prolazi upravo taj segment života bit će okupan i ogrijan Sunčevom svjetlošću i u tom segmentu moći ćemo uvesti red, ali i pobrati plodove! Ovaj put možda ćemo morati uložiti dodatni napor, jer ipak je Saturn u tranzitu kroz nasuprotni znak Riba, ali ionako – što se mora nije ni teško….

Sretan vam rođendan drage Djevice!!!

Tomislava Horvat / Astrologija Pallas