52
James Cameron, najviše poznat zbog svojih filmova Terminator 2, Titantic i Avatar, i njegov tim su izmislili novi solarni panel koji bi mogao imati značajan globalni utjecaj na energetsku tehnologiju. Cameron je stvorio tzv. suncokret solarnu ploču. Ova solarna elektrana u obliku cvijeta dizajnirana da prati kretanje sunca što ju čini stotinu puta učinkovitijom od tradicionalne solarne ploče.

Patentiranje Sunflower ploče je još u tijeku. Cameron nema želju za osobnim profitom niti želi patent prepustiti nekoj korporaciji. Softver će učiniti besplatno dostupnim kako bi se mogao nesmetano distribuirati i nadograđivati. Drugim riječima, informacije, dizajn i nacrti ovog uređaja će biti dostupni svima diljem svijeta. To će omogućiti daljnje napredovanje i prilagodbu suncokret solarnih panela.

James Cameron je jedan od filantropa koji stalno traže nove načine za poboljšanje života čovječanstva i planete općenito. Rano je usvojio solarnu tehnologiju te napravio film Avatar u cijelosti od solarne energije. Veliko mu hvala za ovaj doprinos čovječanstvu.

52
52
jamesandhislady