52
Ovo je jedan od najzanimljivijih, ali također i jedan od najmanje poznatih kristala.

Tek sam nedavno saznao za Šungit i njegova nevjerojatna svojstva. Procjenjuje se da je ovaj elegantni, crni kristal star nevjerojatnih 2 milijarde godina.

Gotovo 100% je napravljen od atoma ugljika i može se naći samo na jednom mjestu – na nalazištu u blizini sela Shunga u Karelii, u Rusiji.

To je spoj koji sadrži 60 ugljikovih atoma u obliku nogometne lopte. Postoji mnogo različitih studija koje su ispitivale njegova antioksidativna svojstva i “radikalnu spužvu” koja može upijati slobodne radikale.

U Rusiji su ga stoljećima koristili za pročišćavanje vode. Navodno je jedini poznati prirodni izvor fulerena na Zemlji. Fuleren je ono što čini ovaj jedinstveni kristal tako posebnim.

Fulereni, poznati i kao bucky-lopte,  su ugljikove molekule koje čine mnogo različitih oblika, uključujući cijevi, elipse, kugle i poliedre – koji imaju 20 jednostranih oblika.

Extragalactic_Space_Balls-300x231Ovi osnovni oblici su ono što ih čini onim što jesu, kao i sve u našem svemiru. Njihov oblik  je malena geometrijska struktura koja čini tkaninu same stvarnosti.

Fuleren C60 sadrži visoku količinu ugljika, moćan je antioksidans,  lako i  brzo reagira sa slobodnim  radikalima koji mogu  dovesti  do  staničnih  oštećenja.

Zbog svog svojstva, osobine i oblika, fuleren može ući u tijelo i mogu ga apsorbirati HeLa stanice, koje su u suštini stanice raka. S kombinacijom svjetlosnog zračenja i fulerena, stvara se dovoljna količina kisika, što može oštetiti DNK, proteine i lipide koji čine strukturu stanice raka.

Dovoljno stanično oštećenje prisiliti će kancerogene stanice da dođu do apoptoze, što je proces stanične smrti. U konačnici, to smanjuje veličinu tumora i može iskorijeniti rak iz tijela.

Fuleren C60, također, ima protuupalno djelovanje koje mijenja imunološki odgovor s Th2 do Th1 i vraća donekle funkciju barijere kože. Taj pristup može biti dobra alternativa za liječenje alergijskih i drugih upalnih bolesti.

52
C60-Fulleren-kristallin-300x293Poznato je da šungitna voda pomaže kod liječenja raznih bolesti, uključujući astmu, alergije, kardiovaskularne bolesti, bolesti bubrega, bolesti jetre, dijabetes, imunološko propadanje sustava i još mnogo toga.

Šungitnu vodu možete napraviti tako što ćete kamen staviti u vodu i ostaviti ga potopljenog najmanje 2 dana. Možete ga ostaviti na suncu ili dodati druge kristale uz njega, ako želite.

Moderna znanstvena ispitivanja također su potvrdila njegovo antibakterijsko djelovanje.

Kada kombiniramo naše moderno razumijevanje znanosti sa stvarnim, temeljnim istinama drevnog znanja, možemo napraviti nevjerojatne skokove u razumijevanju.

Ljudi u prošlosti imali su puno nevjerojatnih spoznaja koje su danas zanemarene. Kada shvatimo da je sve u ovom svemiru u suštini energija, možemo početi shvaćati kako smo u mogućnosti zapravo je svjesno kontrolirati.

Imamo inherentnu sposobnost iscjeljivanja, baš kao i kada se porežemo, a tijelo posjekotinu samo iscijeli.

U mogućnosti smo to učiniti i u velikim razmjerima s bolestima kao što su rak, ali prvi korak je da zapravo vjerujemo kako je to moguće. Ne možemo manifestirati nešto u našoj stvarnosti ako doista ne vjerujemo da je to moguće.

Otvaranjem svog uma novim idejama otvaramo različite modalitete liječenja i način života koji doista pogoduje svima.

Izvor: thespiritscience

3_5728853133b4b_600xr-510x383Šungit medaljon sa zlatnom gravurom simbola “cvijeta života” potražite u Atma webshopu

52
1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.