Foto: pixabay.com

Rujan je mjesec kada se svi obično vraćamo nekoj svojoj ustaljenoj rutini i obavezama, što i jest suštinska simbolika Sunca u Djevici.

Organiziramo se, planiramo i hvatamo zalet u radnim zadacima i poslu. A ovaj rujan 2017. godine donosi akcent znaka Djevice kroz četiri planete koje će boraviti u ovom znaku (Mars, Venera, Merkur i Sunce).

Nakon kolovoza i perioda dvije pomrčine, što je mnogima donijelo prijelomne trenutke i najavilo predstojeće promjene, sada smo u stabilnijem mjesecu bez krucijalnih astroloških događanja. Mars je ušao u znak Djevice 6. rujna, dok će Merkur to uraditi nešto kasnije, 11. rujna.

Rujan predstavlja period povoljan za sve profesionalne i poslovne aktivnosti. Dobar je za nove početke, suradnje i pregovore, kao i za nove ideje koje će nešto kasnije donijeti i konkretnu dobit.

Oni koji su u potrazi za poslom, sada bi se trebali više aktivirati i povezati sa ljudima, jer direktan Merkur u Djevici donosi povoljnosti, nove poslovne mogućnosti i ponude.

Sve ono što smo uz prethodne pomrčine sebi postavili kao cilj i glavni zadatak, sada počinjemo ostvarivati i raditi na materijalizaciji naših želja.

No, s Djevicom to nikad ne ide preko noći i na brzinu pa je suštinska poruka mjeseca usporen ritam, ali metodičan i, prije svega, racionalan pristup osobnim i poslovnim planovima.

Kada je ljubavni segment u pitanju, Venera u Djevici neće ostati nedorečena. Njeno kretanje tijekom ove godine je od velikog značaja, s obzirom da je bila retrogradna tijekom ožujka i travnja, prelazeći znak Ovna i Riba, odnosno, aktivirajući vlastiti stupanj egzaltacije (27. stupanj Riba), a samim tim djelujući i na prirodnu opoziciju između znaka Riba i Djevice. Veneri je uvijek potreban Mars, on je njen par, njena jača polovica.

Da bismo shvatili što od njenog predstojećeg tranzita možemo očekivati (Venera ulazi u znak Djevice 21. rujna), potrebno je da se vratimo na početak priče, odnosno na sam početak godine. Mars i Venera su tijekom cijelog siječnja bili u istom znaku, u Ribama, baš na suprotnom mjestu od onog gdje će se sada naći.

Vidjeli su se, osjećali su jedno drugo, ali se ipak nisu u potpunosti spojili, jer obje planete tijekom boravka u znaku Riba nisu došle u egzaktnu konjunkciju.

Na objektivnom nivou i u životima mnogih (prvenstveno promjenjivih znakova), igrarija ove dvije planete je uzburkala i poljuljala mnogo toga. Poznanstva i novi kontakti koji su se ostvarili u periodu od siječnja do kraja svibnja, od samog starta su možda djelovali vrlo primamljivo, gotovo opijajuće, s nekim posebnim osjećajem, i s uvjerenjem da smo sreli baš onu osobu koju smo toliko dugo priželjkivali, o kojoj smo maštali i koju smo već odavno u svojim mislima formirali kao osobni ideal.

S prelaskom Venere u znak Ovna, situacija se drastično promijenila, jer je ova Venera prije svega ojačala i shvatila da svoje snove neće ostvariti samo ako ih sanja, već ih mora aktivirati i sama doći do svoje sreće.

Mars je također bio tu, međutim on je u Ovnu po svom dostojanstvu bio suviše jak, gledao je sebe i vlastite potrebe, Veneru nije mnogo primjećivao pa se činilo da za ljubav, baš i nije imao vremena.

Nakon izlaska obje planete iz Ovna (travanj/svibanj), uslijedili su razni tranziti, prelasci u druge znake, ulazili su u međusobne aspekte, ali koji ipak nisu bili u dovoljnoj mjeri jaki da bi donijeli epilog i upotpunili njihovu priču s početka godine.

Zbog toga, rujan i jest ključan, jer će se ponovo naći u istom znaku i konačno, poslije svih ovih mjeseci ući u egzaktnu konjunkciju i donijeti ili epilog ili konkretan nastavak njihove priče.

Ovo se prije svega odnosi na sve one ljubavne veze koje su započete tijekom boravka Venere i Marsa u Ribama i Ovnu (period od početka godine do sredine svibnja), zatim odnosi koji su obnovljeni u ovom periodu, kao i sve one veze koje su se održale tijekom ljeta i Jupiterovih izazovnih aspekata.

Djevica je znak koji je ponekad previše racionalan i materijalan, što ovoj Veneri ne daje prostor za njene fantazije i maštanja.

Ali upravo taj znak daje suštinu i krajnji zaključak ovogodišnje ljubavne priče Marsa i Venere, jer samo oni jaki i kvalitetni odnosi mogu nadvladati sve prepreke i težinu svakodnevice.

Zbog toga će se mnogi odnosi tek sad suočiti sa glavnim testom i pitanjem jesu li zajedno dovoljno jaki da prebrode baš sve što život sa sobom nosi. Kao i uvijek, opstat će samo oni najjači, ali i najistrajniji, koji su se za svoju ljubav borili usprkos svemu.

Venera i Mars u Djevici neće samo obnavljati odnose, za one koji su slobodni, ovaj mjesec može donijeti nova poznanstva i mogućnosti da se uđe u ozbiljniji i kvalitetan odnos, ali jedino ako su sve spone s prošlošću prekinute i adekvatno završene.

U suprotnom, Jupiter koji izlazi iz znaka Vage, ima svoju završnu riječ, koju će izreći početkom idućeg mjeseca, kroz aspekt opozicije sa Uranom. Tada se može očekivati turbulentan splet okolnosti, iznenadna spajanja, ali (u nekim slučajevima) ista takva i razdvajanja.

Dunja Ilić/astroportal

HIM LAMPA 2

AKCIJA! HIMALAJSKA LAMPA - Savršenstvo atmosfere

Prirodni ionizator, čisti zrak, diže energiju

Lampa od divnih, ružičasto-narančastih grumenja najčišće himalajske soli! Stvara predivnu atmosferu i mikroklimu koja je jednaka zraku uz planinski potok nakon proljetne oluje. Svaka je unikatan ručni rad, različitog izgleda ili nijansi boja. Unutrašnjost kristala soli obasjava žarulja i stvara predivno narančasto svjetlo. Poboljšava kvalitetu zraka, ionizira prostor, stabilizira i smanjuje utjecaj umjetnih frekvencija i neprirodnih elektromagnetskih valova iz elektronike. Proizvodi spektar svjetlosnih valova koji iscjeljuju i smiruju vaše tijelo i um.

Cijena: 150,00 kn 119,90 kn - Kupi ovdje

26 DRVO SREĆE AMETIST

FENG SHUI DRVO SREĆE - Ametist i bakar


Vjeruje se da ovo Feng Shui drvce, isprepleteno od poludragog kamena Ametista i bakrene žice, pospješuje zdravlje, donosi harmoniju i blagostanje, što općenito pridonosi sreći i zadovoljstvu u obitelji.
Ametist je kristal zaštite, nesebičnosti, plemenitosti, spiritualne svjesnosti, ravnoteže, unutrašnjeg mira. To je kamen metamorfoze i preobrazbe. Ekstremno moćan kamen zaštitnik, visokih duhovnih vibracija. Simbol je promjene, otvara mnoge tajne života, pomaže nam shvatiti značenje snova i vizija, obogaćuje naš pogled u budućnost. Štiti od psihičkih napada, preobražavajući energiju u ljubav.

Cijena: 150 kn - Kupi ovdje

Prethodna objavaZnate li što je prava moć? Ovo je 9 uvjeta koje ispunjavaju istinski moćni ljudi
Slijedeća objavaĐumbir na vašem prozoru: Kako uzgojiti đumbir kod kuće
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.