pixabay.com

Moja borba s pušenjem bila je stvarno borba u pravom smislu riječi. Počela sam pušiti u vrlo ranim tinejđerskim godinama. Sa 16 godina pušila sam i preko 15 cigareta dnevno. U prvo vrijeme su mi roditelji i baka to branili ali kada su vidjeli da to ne mogu zabraniti pustili su. U ranim dvadesetim godinama sam imala tešku plućnu bolest zbog koje sam bila dva mjeseca u bolnici i jednostavno sam bila prisiljena prestati pušiti, ali već šest mjeseci od kada sam izašla iz bolnice pušila sam opet. Jer uvijek sam govorila da meni cigareta nije ovisnost nego užitak i da ja svaku svoju cigaretu popušim s “guštom”. I to mi je bio izgovor za nastavak pušenja.

Kada sam upoznala svog sadašnjeg partnera koji je bio nepušač od 30 cigareta na dan smanjila sam na 15, ali pušila sam i dalje. Nekoliko puta sam pokušavala prestati pušiti, najčešće u Korizmi, ali sve je to bilo dan ili dva odmah sam počela nazad.

Dva puta sam uspjela prestati pušiti i udebljala se u mjesec dana preko 5 kg. Ovisnost o cigaretama, svaki puta sam zamijenila ovisnošću o štapićima.

U prvoj trudnoći, zbog potencijalno rizične trudnoće, liječnik mi je savjetovao da pušim do 5 cigareta dnevno da organizam ne bih izložila prevelikom šoku. Jer zapravo prestanak pušenja i je šok za organizam, jer svaka kemijska tvar u organizmu stvara ovisnost, i kada organizmu uzmemo ono o čemu je ovisan dolazi do šoka.

Tako da niti s trudnoćom moje pušenje nije prestalo. Dva puta u tijeku dojenja sam također pokušavala prestati, ali bezuspješno. Svaki nemir, nezadovoljstvo, bijes, ljutnju, umor rješavala sam cigaretom. Trebala mi je da se smirim i izdržim dan.

Kada sam ostala drugi put trudna, odlučila sam se riješiti cigareta. Tapkanje mi je uvelike u tome pomoglo, jer svatko od vas tko je bar jednom prestajao pušiti zna sve što se u tijelu počinje dešavati, ali ono što se događa tijelu gotovo je bezazleno u usporedbi s onim što nam se javlja u mislima i umu. Jednostavno kao da je ta ovisnost jača od nas.

Tapkanje mi je pomoglo ne da jednu ovisnost zamijenim drugom, nego da se u potpunosti riješim ovisnosti.

Obzirom na individualan rad s klijentima na problemu pušenja i visoku učinkovitost (preko 85%) odlučila sam kreirati ovaj četverotjedni program – Odtapkajte pušenje

Program se održava kroz 4 susreta, 4 utorka za redom počevši 14.3. 2017.

Na grupnim susretima dobit ćete konkretne upute i podršku, također tapkati ćemo i na sve obrnutosti. Psihološke obrnutosti (želim prestati pušiti, ali mi je to takav “gušt” da ne želim) jak su razlog da se ponovo vraćamo pušenju, jer pušenje je zapravo disocijacija od života. I sami znate da bježite od onoga što vam je neugodno (stres na poslu, bijes na neku osobu, tuga zbog nekog gubitka), taj tren kada se pojavi neželjena emocija, s kojom se ne znamo nositi utjehu tražimo u cigareti. U grupnom radu odlično je i to što od ljudi koji su u istim situacijama kao i vi imate podršku i razumijevanje, jer najbolje vas mogu razumjeti i podržati oni koji su u istoj situaciji kao i vi.

Kotizacija za ovaj program od 4 susreta iznosi 600 kn, što je 150 kn po susretu. Moguće je plaćanje na dva obroka po 300 kn.

Mjesta su ograničena na 10 i program je moguće pratiti i online.

Prijave i upite molim na [email protected] ili na 095 742 1162

Radujem se vašem novom životu bez cigareta,

Danijela

Danijela Medaković
EFT praktičar & Life coach
095 7421 162
[email protected]
www.tapkanje.eu
www.danijelamedakovic.com

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 06.03.2017.
Slijedeća objavaPokušajte ne osuđivati Boga!
Danijela Medaković
Danijela Medaković, certifirani Life coach, EFT Praktičarka (obrazuje se po AAMET-ovim standardima pod mentorstvom Pike Rajnar), NLP Master i energetski psiholog u edukaciji. Kroz godine samorazvoja i rada na sebi kroz razne metode i tehnike otkrila sam i EFT koji mi je u potpunosti promijenio život i okrenuo ga naglavačke, naravno u pozitivnom smjeru. Od tada svo moje profesionalno usavršavanje i vještine i znanja kreću u smjeru EFT-ja i popularizacije ove jednostavne i učinkovite tehnika na našim prostorima. Kreirala sam tako i osnovnu radionicu tapkanja "Tapkanje za sve" koju održavam po cijeloj Hrvatskoj, kao i tematske radionice i programe "Tapkanjem do idealne težine" "Tapkanjem do financijske slobode" " Tapkanjem do ispunjujućih odnosa" i "Odtapkajte anksioznost" i više manjih tematskih radionica. Na web stranici www.tapkanje.eu pišem blog i vodim Facebook stranicu Tapkanje-EFT, pišem kolumne za respektabilne alternativne portale među kojima je prva Atma koja je zaslužna i za to što moji tekstovi, moja ideja i moja misija dolaze do vrlo širokog broja ljudi.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.