Tarot majstori današnjice ili moderni čitači u zabrinjavajućoj većini slučajeva se oslanjaju na naučeno osnovno značenje karata te površno kombiniranje istih. Neki od njih idu još dalje razdvajajući karte i tumačeći samo Veliku arkanu, jer se ona i smatra glavnim dijelom tarota, međutim, tu se stvara rascjepljivanje, odvajanje od integriteta Velike i Male arkane, onoga što Tarot uistinu i jeste.

Tumačenje ili divinacija i danas je, kao što je to bilo i u samom početku, invokacijski ritual pri čemu se karte slažu ili otvaraju na tradicionalan ili moderan način, (posve svejedno), na prethodno postavljeno pitanje, a potom tarot majstor iščitava simbole te njihova značenja u kombinacijama koje su svaki puta drugačije, od pitanja do pitanja, od osobe do osobe. Ono što je osnovno kod tumača je sposobnost da “vidi” i umijeće da prenese poruku sadržanu u otvorenim kartama pri tome shvaćajući sile koje djeluju kroz određeni sklop karata koji se otvorio. Smjernica je zaključni i nikad dovoljno naglašen dio na koji je tarot majstor dužan uputiti osobu koja je postavila pitanje. Zašto? Zato što većina ljudi očekuje da će im Tarot odmah otkriti budućnost a da pri tome oni uopće ne sudjeluju u stvaranju iste, točnije, da nisu u interakciji s onim što im je iščitano iz karata. No Tarot često uopće neće da pokaže budućnost, bar ne direktno, već indirektno upućuje na ono što će biti uz davanje znaka pitaocu da je on upravo u trenutku dok pita za budućnost sam stvaratelj iste. Uključiti pitača u divinaciju je neophodno, jer samo tako se dolazi do preciznog i konkretnog odgovora na postavljeno pitanje. Od mnogih slaganja ili otvaranja karata najzahtjevniji i najopsežniji je Keltski križ koji vam daje, ni manje ni više, nego deset odgovora, dakle, obuhvaća cjelokupnu situaciju oko jednog pitanja. Keltski križ je izravna poveznica sa Rider-Waiteovim kartama. Vezano za Keltski križ, valja napomenuti da ga tarot majstori današnjice rado izbjegavaju zbog energije koju to otvaranje iziskuje da se uloži pri tumačenju, zbog divinacijskog dara koji rijetki tarot majstori posjeduju, te zbog već spomenute opsežnosti razlaganja određene situacije glede jednog pitanja.

Kako je divinacija ili proricanje božanski dar, ipak ne shvaćajmo doslovno da tarot majstori moraju biti vidoviti i slično. Ne. No dar koji divinacija zahtijeva je neophodan, kao i sposobnost da se iščitano jasno i jednostavno prenese osobi koja je postavila pitanja. Osobito ako je odgovor nepovoljan, praktički je dužnost tarot majstora da taj odgovor pruži kao i povoljan, pri tome uzimajući u obzir osjećaje i stanje osobe, te ton i način na koji će nepovoljna poruka biti prenesena.

Savjet: Birajte tko vam čita tarot karte, birajte po intuiciji, a ne po trenutnom impulsu idući od jednog do drugog čitatača tarota pri tome se gubeći u raznim interpretacijama takozvanih tarot majstora kojima smo na sve strane okruženi.

Tarot majstor Biba Magić

Responsive text-55

Prethodna objava5 znakova da je vaš partner SEBIČAN u vezi: Peti nikada nema opravdanja!
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 11.03.2017.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.