U vrijeme kada je edukacija jedina karta za napredak, gotovo svi su bar nekoliko puta pogledali video s omiljenim govornikom ili temom, u prepoznatljivom ambijentu s crvenim tepihom i logom.

Radi se o TEDx konferenciji, koja će se napokon održati i u Splitu, 25.05., u prelijepom prostoru MEDİLS-a, Meštrovićevo šetalište 45, od 14.00 do 19.00 sati.

Na svjetskoj razini, na TED-u su pričali i Al GoreBill Gates, Stephan Hawking, Bill ClintonBono i papa Franjo.

atma.hr – 45

TED okuplja one koji imaju ideje, angažirani su na poboljšanju svijeta i od kojih se može mnogo naučiti. Govori traju do 18 minuta, uzbudljivi su i zanimljivi. Moto konferencije je Ideje vrijedne širenja.

TEDx je s druge strane samostalno organiziran događaj na lokalnoj razini. Organiziraju ga volonteri, i potpuno je neprofitan, realizira se uz pomoć sponzora i partnera. Svaki TEDx ima svog nositelja licence koji djeluje po strogim TEDx pravilima.

Pozivamo vas da dođete na TEDxSplit

Govornici su:

Dr Miroslav Radman, znanstvenik

Alen Jerkunica, osnivač Aspire

Mejrema Reuter, akademska umjetnica

Lidija Lijić, sportašica, Guinnessova rekorderka

Natali Sarić, autorica

Hari Zlodre, dirigent HNK

Žana Marendić Bučević, operna pjevačica

Koncept konferencije je nakon nekoliko govornika slijedi duža pauza. Pauze su izuzetno važne jer tijekom njih svi mogu pristupiti govornicima, razgovarati s njima i pitati što žele. Taj osobni kontakt je dodatna vrijednost konferencije.

U pauzama je osiguran mali catering i osvježenje.

Prema TEDx-ovim pravilima, broj sudionika konferencije je ograničen pa u slobodnoj prodaji ima 50 karata. Cijena ulaznice je 250 kn, pred konferenciju 450 kn.

Prijave na: [email protected]

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here