Foto: pixabay.com

Tijekom pomrčine, pošto je tanka granica između bogova i ljudi, a Merkur je tijekom ove pomrčine izuzetno blizu, jer je pun Mjesec u Blizancima, možemo prizvati Merkura da prenese poruku nekoj osobi s kojom ne komuniciramo ili nam je komunikacija otežana. Obratimo se Merkuru i poručimo ljudima i bogovima što inače ne možemo izgovoriti.

atma.hr – 78
Pun je Mjesec i pomrčina u Blizancima, kojima vlada Merkur.

Jednom, tijekom jedne astrološke (zapravo kabalističke) meditacije na boga Merkura dobila sam uvid da preko boga Merkura možemo komunicirati s ljudima (i bogovima) do kojih teško možemo doći.

Jer on je glasnik bogova i ljudi, prikazivan s krilcima na nogama kako brzo prenosi poruke.

Zato je i bog pošte i poštara (pošte često imaju njegove simbole na svom logu),bog je interneta i svake komunikacije.

Tijekom pomrčine, pošto je tanka granica između bogova i ljudi, a Merkur je tijekom ove pomrčine izuzetno blizu, jer je pun Mjesec u Blizancima, možemo prizvati Merkura da prenese poruku nekoj osobi s kojom ne komuniciramo, ili nam je komunikacija otežana ili pak komuniciramo s tom osobom, ali joj u fizičkom svijetu ne možemo izreći ono što bi željeli.

Merkur će prenijeti toj osobi našu poruku, a ta osoba će ju primiti ili kao neku emociju ili tijekom snova ili će ju nešto okinuti dok nešto čita ili gleda neku seriju ili film.

Dobit će našu poruku kao bljesak spoznaje, a možda doslovce čuje što smo joj poručili.

Samo se opustimo, zatvorimo oči i u unutarnjem svijetu vizualiziramo boga Merkura, te mu se obratimo da prenese našu poruku.

atma.hr – 75
Zatim gledamo kako krilca na njegovim nogama počinju vibrirati i letjeti a on trkom odlazi da prenese poruku.

Isto tako tijekom pomrčine ako želimo doći do nekog Božanstva s kojim se teško povezujemo možemo pozvati Merkura da prenese poruku.

Bez obzira u koje bogove vjerujemo, možemo ih shvatiti i kao personifikaciju nekih osobina do kojih bi željeli doći, npr. Venera je personifikacija ljubavi i ljepote, Mars aktivnosti i pokretačke sile, Jupiter dobre sreće i blagostanja itd.

Obratimo se Merkuru i poručimo ljudima i bogovima što inače ne možemo izgovoriti.

Irena Dumančić Baranja

atma.hr – 78