160×600 text-47 lijevo

Tigar je svakako jedna od najljepših životinja na svijetu, obdarena izuzetnom brzinom, snagom, energijom, ali i okrutnošću.

Često se može čuti da je tigar najjača mačka na svijetu pa ne čudi što je od davnina uzimana za simbol moći i prosperiteta. Ovo posebno vrijedi za Kinesku kulturu, koja tigru dodjeljuje titulu kralja svih životinja.

Slobodno se, dakle, može reći da je tigar za Kineze ono što je lav ostatku svijeta.

A kako i ne bi, kada se u kineskoj tradiciji tigar poistovjećuje s ljepotom i harmonijom i kada upravo on simbolizira životinju koja spaja suprotnosti, te daje akciju koja služi da se u životu povuku ne samo pravi potezi, već i napreduje na duhovnom planu.

U kineskom zodijaku, tigru je dodijeljen treći znak. Čini se da pripadnicima ovog znaka tigar daruje najbolje od svojih generalnih osobina: ponos, snažnu volju, strastvenost, dominantnost i gotovo magijsku moć privlačnosti.

Tigar je moćan solarni simbol, koji je u direktnoj vezi sa Jang enegrijom. Istovremeno je tvorac, spreman na akciju i borbu, ali može biti i uništavatelj.

Brutalna snaga, dominacija i strastvenost su također pod njegovom vlašću, a bez obzira na to što je tigar u direktnoj vezi sa instinktivnim djelovanjem, Kinezi u njemu vide super-inteligentno stvorenje koje štiti od svih mogućih katastrofa i nesreća. Ili, kako Kinezi vole reći: tigar nas štiti od tri velika zla: vatre, lopova i duhova!

Tigar ne zauzima neko posebno mjesto u ostalim kulturama, ali spomenimo ipak da ga Rimljani vezuju za boga Bahusa, Egipćani za Ozirisa, a stari Grci za Dioniza, boga vina i dobrog raspoloženja. Šamani ga, s druge strane, smatraju simbolom natprirodne moći i vezuju za duhove šume, dok je u japanskoj kulturi tigar povezan s ratnim herojima.

Tigar simbolizira mušku snagu i dugovječnost, ali ima sposobnost i da otjera zle duhove. Ukoliko vas u snu posjeti tigar – pripremite se na okršaj sa neprijateljima. Protivnika ima puno, a vama će biti potrebna tigrova hrabrost, velika energija i malo lukavosti da ih pobijedite.

Tigar – SNAGA, privjesak na lančiću

Materijal: legura na bazi cinka; bez olova i nikla!

Veličina privjeska: 2.8 cm x 2.4 cm

Duljina lančića: 50 cm

Cijena:  129 kn

 

Prethodna objavaAmetist Suza – Privjesak na ogrlici
Slijedeća objava17.10. Zagreb – Predavanje: Dobrobiti Ayurvede – Primjena u svakodnevici
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here