Tijelo Izraz Stabilnost inspiriran je bioenergetskim vježbama po Alexandru Lowenu, koje za sebe kažu da su most između psihologije i duhovnosti, jer obuhvaćaju rad s tijelom, emocije, um i duh. To znači da njima pokrećemo tijelo, u kojem je sve „spremljeno“, aktiviramo emocije koje izražavamo glasom i pokretom, mentalno pratimo, opažamo, promatramo i razumijemo, i da to sve ima smisao. Dva su glavna razloga zbog kojih ih radimo: prvi je da pokrenemo zamrznute i stisnute dijelove tijela, da prodrmamo i izrazimo ustajale emocije, otvorimo protok i otpustimo blokove. Drugi je treniranje osobnog kapaciteta da se nosimo s pokrenutom energijom, da osjetimo da imamo moć propustiti emocije bez da nas preplave, a da ih ne blokiramo – da one ne kontroliraju nas, a ni mi njih.

atma.hr – 45

Vježbe mogu biti vrlo ekspresivne i intezivne, ali nisu naporne ni zamorne. Naprotiv, ostavljaju nas vibrantijima, življima, jer otvaraju protok, a ujedno i mirnijima jer otpuštamo napetosti. Iako vježbe imaju trenutni učinak, važan element u čitavom procesu je vrijeme, tj. kontinuitet. Na taj način će nam vježbe ekspresije olakšati izražavanje osjeta, ideja i emocija, bez pretjeranog afekta i s umirujućim odmakom, što daje osjećaj stabilnosti.

Na ovim vježbama za tijelo podsjećamo naše misli i emocije da se možemo osjećati zadovoljno u svojoj koži i stvaramo siguran prostor u kojem nas kupa naša vlastita zdrava energija. Bez obzira na to koliko nas pritišću vanjske okolnosti, s koliko stresa se trenutno nosimo, ili nas stare priče opterećuju, vraćamo se u stanje u kojem znamo da ćemo biti ok.

Ako vam ovo zvuči primamljivo, ali apstraktno, ovo je prilika da probate i osjetite što točno vježbe čine u praksi.

Sat u petak 25.1.2019. je besplatan, uz obaveznu prijavu.

Novi ciklus od 4 petka u veljači održat će se u istom terminu. 
Datumi ciklusa: 1.2., 8.2., 15.2., 22.2.2019.
Vrijeme: 17:30 (do 18:30)
Cijena cijelog ciklusa: 150kn
Drop in (jedan dolazak): 50kn
Lokacija: Teatar Rugantino, Tomašićeva 4
Voditeljica: Iris Martinović

Broj mjesta je ograničen, stoga požurite s prijavom, porukom ili na mail: [email protected]
0912344778

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here