Tirkiz je moćan zaštitnik i iscjelitelj koji donosi sreću, radost i ljubav.

Njegovo ime potiče od francuske riječi pierre turquoise, što znači turski kamen, a tako je prozvan jer je u Europu došao preko turskih trgovaca. Diljem svijeta je cijenjen već tisućama godina zbog svoje prekrasne boje i snažnih pozitivnih kvaliteta te ga mnogi narodi smatraju svetim.

Tirkiz je jako efikasan iscjelitelj, koji razgaljuje duh, a tijelu osigurava blagostanje. Kamen je koji štiti, a kao talisman se koristi od pamtivijeka. Vjeruje se da mijenja boju kako bi upozorio na opasnost ili na nevjeru.

Tirkiz potiče duhovno usklađivanje i poboljšava komunikaciju s fizičkim i duhovnim svijetom. Kad se stavi na treće oko pojačava intuiciju i meditaciju. Na grlenoj čakri, otpušta stare zavjete, inhibicije i zabrane i omogućava duši da se još jednom izrazi.

Istražuje prošle živote i pokazuje koliko je kreacija vaše “sudbine” proces koji traje i koji ovisi o tome što radite u svakom trenutku. Tirkiz je kamen pročišćenja. Raspršuje negativne energije i čisti elektromagnetni smog, pružajući zaštitu od zagađivača u okruženju.

Balansira i usklađuje sve čakre sa suptilnim tijelima i prilagođava fizičku ravan duhovnoj. U tradicionalnoj misli, tirkiz ujedinjuje zemlju s nebom, spajajući mušku i žensku energiju. Ovo je kamen empatije i ravnoteže. Potiče samorealizaciju, kreativno rješavanje problema i smiruje živce kod javnih nastupa.
Psihološki, tirkiz je kamen koji daje snagu. Razgrađuje mučenički stav i samo – sabotažu. Mentalno, tirkiz daje unutarnju smirenost, istovremeno zadržavajući pozornost, te potpomaže kreativno izražavanje. Emotivno, tirkiz stabilizira promjene raspoloženja i donosi unutarnji mir.

Stimulira romantičnu ljubav. Fizički, tirkiz je odličan kamen za iscrpljenost, depresiju i napade panike. Štiti od vanjskih utjecaja i zagađivača u atmosferi.

Povezan je s petom čakrom te razvija komunikaciju, kreativnost i izražavanje, kao i psihičku senzibilnost te povezanost s onostranim. Pripadajući planeti su Venera i Neptun, element zemlja i zrak, a astrološki znakovi su Strijelac, Jarac, Vodenjak i Riba.

Ljekovita svojstva:

Tirkiz ojačava meridijane tijela i suptilna energetska polja. Jača imunitet i regenerira tkivo, podržava apsorpciju hranljivih materija, ublažava infekcije, iscjeljuje cijelo tijelo, posebno oči.

Smanjuje povišenu kiselost i ublažava giht, reumatizam, dobar je za želudac. Također ima anti – upalno i detoksikacijsko djelovanje i ublažava grčeve i bol.

Tirkiz čišćenje:

Tirkiz se čisti jednom mjesečno u suhoj posudi s kristalima hematita. Osjetljiv na naglu promjenu temperature, znoj, kozmetiku, ulje, sapun i kiseline. Zato se ne preporuča trajno nosit na tijelu.

U slučaju promjene boje treba ga odmah čistiti i puniti.

Tirkiz punjenje:

Tirkiz se zbog svoje preosjetljivosti puni na dnevnoj svijetlosti ali izvan dodira sunčevih zraka.

Na direktnom suncu puni se tek kad naglo promjeni svoju boju. Puni se i pored gorskog kristala.

miniTirkiz ogrlica

Ova prekrasna ogrlica izrađena je od prirodnog poludragog kamena tirkiza. Upotpunjena je ukrasnim perlama od tibetanskog srebra i metala. Dekorativni dijelovi izrađeni su u filigranskom stilu.

Ogrlica se zatvara anti-alergijskom karabin kopčom bez nikla, napravljenom od nehrđajućeg čelika.

Dimenzije:

Širina: 1.60 cm

Duljina : 51.00 cm – 56.00 cm

Cijena: 490 kn

Prethodna objavaMjesec u Ribama, jak trigon Venere i Plutona: Fatalni sudbinski susreti i novi počeci!
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 17.08.2016.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.