Tjedan u kojem dominira vodeni znak Raka ukazuje na nabujalu plimu osjećaja koju će biti teško kontrolirati. Suočite se s onim što osjećate, zapitajte sami sebe što vam određena stanja govore, a odgovori i poruke dolazit će u trenucima tišine, možda i u snovima. Mjesec će prošetati prostorima tri znaka, Lavom, Djevicom i Vagom, pa će oni koji imaju Podznak ili s rođeni u tim znakovima biti posebno osjećajni i ranjivi.

Ovo su definitivno dani u kojima trebamo više osluškivati sebe i svoju intuiciju. Tako ćemo lakše dolaziti do zacrtanih ciljeva i rješavati probleme na koje ćemo po putu nailaziti.

Od ponedjeljka tome će pripomoći pozitivan aspekt Marsa u Raku i Neptuna u Ribama koji olakšava ispunjenje potreba. Imate li viziju, jasnu ideju što želite i kako to ostvariti, Mars će vas pogurati prema naprijed osnažujući motivaciju i vjeru u uspjeh. Sada možete učiniti neko dobro djelo, raditi nešto kreativno, izraziti empatiju, slijediti svoje ideale, shvatiti da je moguće ono što ste smatrali nemogućim. Romantični svjetonazor bit će pojačan, kao i potreba za ljubavlju što će dodatno naglasiti i kretanje Mjeseca znakom Lava, pa su iduća dva dana idealna za ispunjenje ljubavnih planova, zaljubljivanje, za druženje s djecom, prijateljima i osobama bliskim vašem srcu. Početak tjedna bit će osobito markantan za Rakove, Ribe, Lavove, kao i one koji imaju Podznak u tim znakovima.

U utorak će osim već navedenih aspekata biti prisutan još jedan. Riječ je o kvadratu Merkura u Raku i Jupitera u Vagi koji može dovesti do antagonizma između istine i onoga u što vjerujete. Preispitajte svoje stavove vezane uz obitelj, brak, partnera i druge ljude. Uskladite svoje misli sa stvarnošću, gledajte ono što jest, a ne ono što bi moglo biti. Ovo je dobro vrijeme za ostvarenje velikih planova, no držite na oku i one detalje koji bi vam mogli promaći, a koji će biti silno važni kako biste spriječili propuste, osobito ako ste rođeni u znaku Vage, Jarca, Ovna i Raka.

Srijeda je idealna za razgovore, sastanke, komunikaciju, za prikupljanje informacija, izgovaranje onoga što osjećate. Drugima ćete približiti svoje misli i potrebe i izbjeći nesporazume. Mjesec je u Djevici i više se okrećemo praktičnim stvarima i obavezama. Želimo nešto dovesti u red, očistiti, pospremiti, staviti na svoje mjesto. Vaša savjesnost, marljivost i odgovornost bit će vidljiviji onima koji vas plaćaju za vaš rad. Pozitivan aspekt između Merkura i Neptuna jača maštu, sanjarski duh, inspiraciju, kreativnost. Ovaj je aspekt idealan za one koji se bave pisanjem, plesom, filmom, fotografijom ili nekim sličnim kreativnim radom. Iskrenim i argumentiranim izjavama sada možete utjecati na druge, otvoriti neka vrata oko kojih dugo obilazite. Intuicija je jaka, slušajte što vam govori unutarnji glas. Divan dan za Rakove, Ribe, Djevice.

U četvrtak će nas dočekati bliski kontakt Merkura i Marsa u Raku. Mogli bismo izgovoriti ili učiniti nešto prije nego što smo o tome promislili i pokrenuti lavinu zbivanja koje će biti nemoguće kontrolirati. Ne uzimajte tuđe izjave suviše osobno. Prije donošenja važnih odluka, dobro promislite i preispitajte njihovu isplativost. Misli će imati posebnu snagu, pa i emocionalni naboj, bit će nemoguće ostati pasivan i indiferentan. Krećemo u akciju, pa što bude! Mnogi bi se mogli prihvatiti preuređenja stambenog prostora, kupiti neki novi komad namještaja ili ući u polemiku s jednim članom obitelji. S ovim aspektom na oprezu trebaju biti Vage, Jarci i Ovnovi jer lako gube strpljenje i ulaze u konflikte. Značajne promjene očekuju osobe rođene u znaku Raka, kao i one s Podznakom u tom znaku.

Merkur i Mars bit će u izazovnom odnosu s Plutonom u Jarcu, tu će se potkrasti i Mjesec u Vagi, pa će petak biti prilično zahtjevan za provedbu planova, kao i za suradnju s drugima. Povećana je mogućnost da vas netko naljuti ili isprovocira, a pritom je moguće zanemariti činjenicu da ono što vas najviše nervira kod drugih, zapravo vas smeta kod vas samih. Primjerice naljuti li vas netko tko stalno pametuje i voli dominirati, lako je moguće da takve karakteristike i sami posjedujete, a niste s njima na ‘ti’. Možda ćete naići na probleme ili kvarove u domu ili u odnosu s voljenom osobom.  Čuvajte se destruktivnosti, nesmotrenih i naglih poteza, manjih ozljeda, pazite što jedete jer ćete tako spriječiti bolove u trbuhu i želucu.

Mjesec nastavlja svoje putovanje znakom Vage i tijekom subote i nedjelje, pa je potreba za drugima naglašena. Težimo druženju, zajedničkim aktivnostima, tražimo nekog tko želi i misli slično kao mi. Subota bi mogla uroditi i nekim novim poznanstvima. Spoj Mjeseca i Jupitera u znaku Vage potiče na šarmiranje i zavođenje.

U nedjelju će se već intenzivnije osjetiti negativni aspekt Marsa i Plutona koji će se protegnuti i na idući tjedan. Seksualnost je naglašena, a strast je pogonsko gorivo koje pomaže u ostvarenju ciljeva. No lako je moguće da nas potreba za dominacijom i kontrolom dovede u neke konfliktne situacije s drugima. Vikend će biti najburniji za rođene u znaku Vage, Ovna, Jarca i Raka.

www.julijanaoremovic.com

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.