Foto: pixabay.com

47

Tjedan je bogat planetarnim aspektima koji će pozivati na djelovanje, testirati naše poštenje i integritet te nas strastveno i mentalno stimulirati. Mjesec će prošetati znakovima Vage, Škorpiona, Strijelca i Jarca, a srijedu će se ‘napuniti’ u znaku Škorpiona.

U ponedjeljak Mjesec u znaku Vage budi potrebu za osjećajnim povezivanjem s drugima, za uspostavljanjem ravnoteže u bliskom odnosu, a što će narušavati Merkur i Uran u Ovnu. Neke bi izjave mogle povećati tenzije i dovesti do prepirki. Možda će vas začuditi ili zbuniti ponašanje bliske osobe ili ćete brzopleto odbiti jednu ponudu jer ćete smatrati da vas netko njome podcjenjuje ili omalovažava. Rakovi, Ovnovi, Jarci i Vage bi trebali biti oprezniji procjeni okolnosti te paziti što govore.

U utorak se ponovno na istom stupnju susreću Merkur i Uran stvarajući rijeku nabujale mentalne energije čiji će tok biti nemiran i nepredvidiv. Ovo je plodonosan aspekt za one koji se usuđuju razmišljati izvan granica, širiti svoje spoznaje, naučiti nešto novo, za one koji su dovoljno odvažni ostvariti svoje ideje koliko god one drugima izgledale previše čudne i neobične. Zanimljivi razgovori, susreti i informacije očekuju Ovnove, Blizance, Djevice i Vodenjake, a od ovog aspekta mogu i poslovno profitirati Lavovi rođeni sredinom kolovoza te Strijelci rođeni sredinom prosinca. Mjesec je u znaku Škorpiona što aktivira emocionalni intenzitet, a njegov aspekt s Neptunom potiče interes za romantiku, umjetnost i sanjarenje, što je osobito naglašeno kod Rakova, Riba i Škorpiona. Na isti ovaj dan Sjeverni Mjesečev čvor mijenja znak i iz Djevice prelazi u znak Lava gdje će se zadržati do studenog od 2018.-e. Svi ćemo doživjeti značajan pomak u izražavanju naših kreativnih talenata, u ljubavi, u odnosu s djecom, no detaljnije o tome uskoro.

Srijeda će biti posebna po strastvenoj i putenoj energiji punog Mjeseca koji će se dogoditi navečer u 22 sata i 43 minute. Sve će biti začinjeno i aspektom Plutona što će aktivirati jaku seksualnu energiju te nagone koje će biti teško kontrolirati. Ovo je i vrlo značajan Mjesec za osobnu transformaciju, za otpuštanje svega onoga što koči i pritišće. Mnogima će osim putenih užitaka u fokusu biti novac i egzistencija. Ono što će se dogoditi u vrijeme ove Mjesečeve faze pokazat će se kao značajno, ako ne i fatalno početkom studenog ove godine. U ovom danu posebno će uživati Bikovi, Škorpioni, Rakovi, Jarci te Ribe i Djevice. U stanju osjećajnog nemira mogli bi se naći Lavovi i Vodenjaci.

39

U četvrtak Mars u izazovnom aspektu s Neptunom stvara dramu, donosi gubitak kontrole, mogućnost skandala, tračeva, afera, laži, bijega od stvarnosti, suza i manipulacija. Sumnjičavi smo, osvetoljubivi, ponašanje bliske osobe izaziva ljubomoru, a mnogi bi mogli osjetiti i zavist prema onima kojima je bolje nego njima. Čuvajte se lažnih obećanja, iluzija, previše alkohola, budite u kontaktu sa stvarnošću, povećana je mogućnost da vas netko nasamari, navuče na tanak led, proda vam odličnu priču iza koje neće stajati ništa. Suzdržite se od djelovanja ako niste sigurni kuda idete, osobito ako ste rođeni u znaku Ovna, Blizanaca, Riba, Strijelca i Djevice. Isto tako predstavnici ovih znakova mogli biti skloniji manipulacijama, iluzijama, ali i izloženiji razočaranjima.

47

Petak je dan u kojem još uvijek možemo biti na vjetrometini jučerašnjih događanja, no ovaj put sa sretnim završetkom. Mars se susreće s Jupiterom stvarajući povoljno ozračje za djelovanje i dobitke. To može značiti i da bi oni koji muljaju ili manipuliraju mogli profitirati, no istina se ipak neće moći sakriti, a pravda će biti dostižna što nalaže Jupiter u Vagi. S ovim aspektom postoji mogućnost ostvarenja poslovnih, sportskih, seksualnih i financijskih dobitaka. Osobito povoljno za Vage, Blizance, Strijelce, Ovnove i Vodenjake.

Subota i nedjelja astrološki su nešto mirniji dani. U subotu će Mjesec u Strijelcu surađivati s Merkurom, Saturnom i Uranom, pa je dan idealan za kretanje, putovanja, učenje, druženje i bavljenje onim što volite, a što će vam podići osjećajni entuzijazam i ispuniti vas optimizmom i dobrim raspoloženjem. Subota je osobito pozitivna za Strijelce, Vodenjake, Ovnove, Lavove i Jarce.

U nedjelju Mjesec ulazi u znak Jarca i nakon jučerašnje osjećajne otvorenosti prema novom i drukčijem, osjećajno nas uozbiljuje i distancira od potencijalno rizičnih situacija. To može stvoriti i konflikt između srca i glave, odnosno između osjećaja i razuma, što nas ubacuje u stanje nezadovoljstva jer se čuvamo od onoga što najviše želimo. U vrtlogu osjećaja i unutarnjih konflikata mogli bi se naći Jarci, Rakovi, Vage i Ovnovi.

 

Prethodna objavaKrešimir Mišak: Jesu li tvoje misli tvoje?
Slijedeća objavaNapravite sami svoje šampone i sredstva za njegu kose
Julijana Oremović
Julijana Oremović je oduvijek istraživala astrologiju kojom se profesionalno bavi više od 20 godina. Dugi niz godina bila je glavna urednica poznatog astrološkog časopisa te redovito objavljuje članke na temu astrologije i horoskope.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.