“Ne postoji gen za rak, jer bi prema tome svi koji nose taj gen i oboljeli od raka, a to nije slučaj. Percepcija i um su primarni mehanizmi koji kontroliraju genske aktivnosti. Danas je priznata činjenica kako su 60% svih tumorskih oboljenja povezani s načinom života, a ne s nasljednim faktorima.”

atma.hr – 78
Zagreb je oblijepljen plakatima o dolasku dr. Bruce Liptona, možda ste primijetili, simpatični djedica dobrih očiju pored glavnih prometnica u gradu, koji nam kaže da možemo postati vladari svoje sudbine. ‘Vladari svoje sudbine’, ok. Svi to želimo na nekom stupnju, bez daljnjeg, a tko je on i što to uopće znači?

Na dr. Bruce Liptona teško je ne-naići, kada si u potrazi za znanstvenim ‘odgovorima’ – onima o mislima i reakciji tijela – emocijama. Sjećam se kada sam prvi put poslušala neki njegov video, koji mi je bio toliko lijep i jednostavan za slušati, da sam ga odmah slala prijateljici uz poruku – ovo je moj novi predsjednik! Čovjek je među ostalim i dobitnik prestižne japanske nagrade Goi Peace Award – u čast njegova istraživanja svijesti i evolucije. Ovakvi ljudi mijenjaju svijet. Što mijenja nas same u svakoj našoj stanici. Upravo ono o čemu priča ovaj super simpatični znanstvenik. I da, uvijek postoji veliki rizik da tekstovi ovog tipa samo u čitanju podnaslova padnu pod kategoriju ‘wtf’ ili ‘vortexBS’ – jer funkcioniramo podsvjesno i već smo izgradili određeno mišljenje o nekoj temi, pa makar iz neznanja. No, dajte šansu novim, znanstvenim pričama koje vas mogu inspirirati. Ionako ih već odavno ne možete pročitati na dnevnim medijima, uostalom.

ZNANOST NA PRVOM MJESTU

Dr. Bruce Lipton američki je molekularni znanstvenik, čije je istraživanje o mišićnoj distrofiji; proučavanju kloniranih matičnih stanica, usmjereno na molekularne mehanizme koji kontroliraju ponašanje stanica. Eksperimentalna tehnika transplantacije tkiva koju su razvili dr. Lipton i njegov kolega dr. Schultz objavljena u časopisu Science, kasnije je korištena kao novi oblik ljudskog genetskog inženjeringa. I to pričamo o kasnim sedamdestima prošlog stoljeća. 1982-e, dr. Lipton je počeo istraživati načela kvantne fizike i kako ih se može integrirati u stanične sustave za obradu informacija. U nizu istraživanja i studija, otkrio je da je vanjski sloj stanice organski homolog kompjuterskog čipa, stanični ekvivalent mozga!

atma.hr – 39

U velikom istraživanju koje je provodio od 1987-1992. na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Stanford, otkrio je da okoliš, djelujući membranom/vanjski sloj stanice (gore opisan – ‘ekvivalent mozga’), kontrolira ponašanje i fiziologiju stanice – uključujući i isključujući gene. Upravo su njegova mnogobrojna i revolucionarna otkrića nagovijestila jednu od najvažnijih današnjih područja istraživanja, znanost o epigenetici. Simplificirano, čovjek kaže da okolina djeluje na naše stanice – stanicu kao osnovu našeg mehanizma. A u čitavom mehanizmu imamo ih više od 50.000 milijardi? Svaka sa svojim funkcijama i korelacijom s ostalim stanicama. Vidite li širu sliku? …

OVAJ TEKST U CIJELOSTI MOŽETE PROČITATI NA LINKU – https://www.gosimple.hr/blog/tko-je-dr-bruce-lipton


VELIKI SEMINAR DR BRUCEA LIPTONA U ZAGREBU; 21. I 22.09.2019 !

Ulaznice možete kupiti – OVDJE

‘Your perspective is always limited by how much you know. Expand your knowledge and you will transform your mind.’ Bruce H. Lipton

81 THICH NHAT HANH: SVIJET JE MOJ DOM

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here