Ovo se događa zbog masovnog uzgoja u kojem se životinje tove kemikalijama i neprirodnom hranom kao i zbog brutalne industrijske prerade mlijeka. Krave treba pustiti na pašnjake, a mlijeko koristiti u njegovom izvornom cjelovitom obliku. Vrijeme je da industrija prestane silovati prirodu, životinje i ljude, smatra je nutricionistkinja Anita Šupe.

U svrhu prevencije i zaštite potrošača zbog sumnje u povećanu koncentraciju Aflatoksina M1 u proizvodima mlijeka s tržišta proizvođača Vindija d.d. i Dukat d.d. (trajna mlijeka s 2,8 posto mliječne masti), potrošačima se u predlaže da obrate pažnju na rokove valjanosti proizvoda  te da se isti ne koriste.

– Ovo se događa zbog masovnog uzgoja u kojem se životinje tove kemikalijama (hormoni rasta, antibiotici) i neprirodnom hranom (koncentrati žitarica i soje i industrijski otpad), kao i zbog brutalne industrijske prerade mlijeka (pasterizacija). Krave treba pustiti na pašnjake, a mlijeko koristiti u njegovom izvornom cjelovitom obliku. Vrijeme je da industrija prestane silovati prirodu, životinje i ljude – komentirala je nutricionistkinja Anita Šupe.

Na slučaj su se osvrnuli iz WAPF Hrvatska (Zaklada Weston A. Price Foundation). Zaklada koja je posvećena vraćanju nutritivno gusto bogatih namirnica u američku prehranu putem edukacije, istraživanja i aktivizma, ukazuje kako je aflastoksin usko povezan s nastankom karcinoma jetre. Česta je pojava u vlažnim krajevima gdje se konzumira puno žitarica, osobito nakon perioda suše kada je obrana biljke oslabljena te dolazi do prodora plijesni prema zrnu.

– Radi se o toksinu koji je iz sojeva plijesni koje se nalaze na svim žitaricama, a osobito na kukuruzu i kikirikiju. Zanimljivo je da je bilo potrebno da nam inspekcijski organi druge države obznane da je naše mlijeko kontaminirano. Morali bismo biti zahvalni u ime svoje djece što barem bosanski inspektori rade svoj posao – smatraju u iz  WAPF Hrvatska (Mudre predaje).

Mlijekomati kao alternativa?

Iz  WAPF Hrvatska nikako ne preporučuju uporabu industrijskog mlijeka, već ističe kako je najbolje koristi ‘pravo mlijeko’.

– Prirodna je hrana preživača zelena trava i sijeno. Žitarice, stari kruh, otpad iz prehrambene industrije ugrožavaju zdravlje životinja i mlijeko takvih životinja nema sve potrebne faktore da zajamči zdravlje ljudima. Krava koja ne boravi na suncu ima značajno smanjenu količinu vitamina D u mlijeku. Spomenimo i to da pasterizacijom mlijeko gubi većinu svojih hranjivih i ljekovitih komponenti – ukazuju.

Mlijeko koje dolazi iz mljekarskih industrija nazivaju ‘Frankenstein mlijeko s dodanim kalcijem’, odnosno ‘Frankenstein mlijeko s dodanim sintetskim vitaminima’

– Ima i mlijeko s dodanom omegom-3. Budući da ove krave ne jedu mladu svježu travu, u mlijeko se dodaje riblje ulje i soja, dakako sve visokoprerađeno. Zašto to? Laktoferin je tvar iz mlijeka koja uz dvadesetak drugih imunosnih mehanizama mlijeka koja se pasterizacijom inaktivira, a industrija je izolira i nudi kao tvar za poboljšanje rasta kostiju i poboljšanje imuniteta. U svakom slučaju, sirovo mlijeko sadrži laktobakterije koje mogu inaktivirati u značajnoj mjeri i eventualnu prisutnost aflatoksina – ukazuju iz  WAPF Hrvatska.

Savjetuju  i snabdijevanje mlijekom iz mlijekomata. Radi se o strojevima za distribuciju sirovog mlijeka koji se odnedavno može naći u Samoboru i za koji dan u Splitu na tržnici.

– Provjerite s farmerom, borave li krave vani i pasu li travu, a zimi jedu sijeno i sjenažu ili jedu pivski trop, otpad iz pekare i koštano brašno od spaljenih crkotina. Mlijeko s mlijekomata podržava farmera i vaše zdravlje ako se radi o pravom mlijeku – savjetuju.

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/78092-toksicno-mlijeko-budimo-zahvalni-sto-inspekcije-u-bih-rade-svoj-posao.html

Prethodna objavaKome vjerovati kad se radi o GMO?
Slijedeća objavaMlijekomati u Hrvatskoj
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here