Designed by Freepik

Tranzit Rahua u Biku koji dolazi 23. rujna i trajat će oko godinu i pol, u ovom znaku je uzvišen, pa donosi pozitivne rezultate. Bik je zemaljski znak i kada u njega uđe Rahu, on donosi stabilnost i osjećaj trajnosti u životu. Bikom vlada Venera koja predstavlja ljubav i strast partnera. Jako velika želja za uživanjem.

atma.hr – 78
Sva pitanja povezana sa stabilnošću imat će veći značaj i u tom smjeru će se voditi mnoge rasprave i aktivnosti u svijetu po pitanju ekonomije.

Odnosi ponovno dolaze u prvi plan jer Venera vlada odnosima, a Rahu ih pojačava, on uzima, on želi strast što znači da naglašava suprotnost između ljubavi i strasti. Stoga će ovaj tranzit jačati arhetip ljubavnika i ljubavnice. U prijevodu, prepiranja i upuštanje u nepotrebne rasprave i tajne veze jer strast će imati primat, a intimnost time gubi snagu.

Rahu u Biku donosi rasipništvo troši se na luksuz i ovisnost, pa će ovaj položaj pojačati sumnjive načine zarade jer luksuz potiče i želju za zaradom.

Komunikacija može biti jako loša jer Škorpion i Ketu ne daju dobru komunikaciju, stvaraju se problemi iz ničega, a zatim će se za to kriviti druge. To je kombinacija koja pojačava kolektivno Škorpionovo  nezadovoljstvo koje će biti globalno pošto je Ketu simbol kolektiva.

Ovaj prijelaz će osjetiti jače generacije rođene 1955/56, 1974/75.g. i 1993/94.g.  Naime, čvorovi su im okrenuti u suprotnim smjerovima, a to onda zna biti neugodno pogotovo ako je lošije podrazdoblje u Vimshottari sustavu i ako su postavljeni u lošim kućama.

atma.hr – 75U prvom razdoblju Rahu će biti u Mrigashiri sazviježđu što znači jako velika želja za uživanjem. Ovo je sazviježđe some ili besmrtnog nektara. U dobu u kojem živimo, nektar je za ljude novac tako da će pohlepa biti jako izražena. To je faza u psihoterapiji koja je prisutna kod djeteta od tri godine, odnosno na toj razini je danas čovječanstvo jer ako uništavaš jedino stanište radi pohlepe, ne možeš biti na većoj razini emotivnog razvoja.

Ipak, ovaj položaj Rahua nam daje više informacija o cijeloj situaciji koja se događa. Informacije će bolje prolaziti jer Rahu ne koči Merkura. Kao čovječanstvo bit ćemo spremniji na ovu situaciju, ali političke i ekonomske zavrzlame će i dalje trajati. Naime, Rahu i Saturn tvore položaj karme predaka, a to znači da će kolektivna Sjena biti ponovno jaka.

Prošle godine je ta yoga pokrenula krizu bez koje Rahu ne bi imao nikakvu snagu u Blizancima da nije postojala ova kombinacija. Primjerice, drugi svjetski rat je počeo kada su se susreli Saturn i Ketu, zadnja kriza je bila pod ovim konstelacijama i sad je preokrenula potpuno svijet naopačke.

atma.hr – 78
Kada su ljudi na niskom nivou postojanja, alkemija i astrologija kažu da tada uče kroz najniže lekcije. Kada čovječanstvo ne razumije ili još nije dokučilo emotivne odnose, onda su krize jedini način razumijevanja.

Problem nije velik, ali je neugodan za mnoge ekstroverte. Rahu će nam donijeti, ako ništa drugo, više stabilnosti ili uzemljenja.

Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut
vedski-jyotish.net

86 NIKOLA ŽUVELA

Knjige autora: Nikola ŽuvelaPrethodna objavaTehnika emocionalne slobode – Kako ju savladati sam?
Slijedeća objavaZapamtite ovu kratku pjesmu: Dok koračate, recitirajte je u sebi – osjetit ćete mir i sreću!
Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here