3. studenog 2014. će Saturn, planet koji je veliki učitelj za sve nas, prijeći u znak Škorpiona – izlazeći iz svojeg najpovoljnijeg znaka (Vage), u znak duboke unutarnje transformacije.

No, prije nego krenemo na temu ovog značajnog tranzita, moramo napomenuti nešto za sve vas, koji ste novi u Vedskoj astrologiji. U dokazanom sistemu Vedske astrologije, horoskopske znakove računamo malo drugačije nego u zapadnjačkoj astrologiji. Ovdje koristimo sideralni zodijak, a ne tropski zodijak – razlika između horoskopskih znakova u Jyotish-u i zapadnoj astrologiji je 24 stupnja. Zbog toga možete vidjeti na stranicama zapadnjačkih astrologa da je Saturn već neko vrijeme u znaku Škorpiona, dok po Vedskoj astrologiji on tek ulazi u znak Škorpiona.
Mi uvijek koristimo sideralni zodijak i znanje Vedske astrologije, jer u našem iskustvu ovaj sistem se pokazao mnogo učinkovitiji i precizniji. Uskoro ćemo napisati detaljniji članak o tome. A sada, nazad na temu tranzita.

Prema Vedskoj astrologiji Saturn uskoro prelazi u znak Škorpiona. Jeste li znatiželjni što će vam ovaj tranzit donijeti?

Vrijeme za transformaciju

Zadnje dvije i pol godine Saturn nas je najviše učio kako “odrasti” u odnosima, kako biti zreliji, te kada trebamo ostaviti određene stvari iza nas. Detaljnije o tome možete pročitati na našem prethodnom članku, Pomrčina Sunca u znaku Vage. Nadolazeće dvije i pol godine, kada će Saturn biti u znaku Škorpiona će biti o nečemu drugom – o promijeni i transformaciji naše osobnosti. To će biti vrlo zanimljivo vrijeme.

transformation-transit-saturn-2014-scorpio-jyotish-horoscope-vedic-astrologySvatko od nas ima određene probleme. Neki imaju problem sa novcem, neki sa zdravljem, a neki sa odnosima. Neki problemi su veći, neki manji – no, bez sumnje, svatko od nas se suočava sa nekim problemima. To je jedini način kroz koji možemo rasti. Svaki izazov u životu nas tjera da promijenimo i transformiramo nešto unutar nas – to je pravo značenje znaka Škorpiona. Saturn u znaku Škorpiona će nas prisiliti da pridamo pažnju trenutnim problemima i unutarnjim “demonima”, kako bi mogli rasti. Ako ćemo biti dovoljno hrabri, ovo je savršena prilika za izuzetno putovanje prema samo-transformaciji. Jedna stvar je sigurna: ako za vrijeme ovog perioda odlučite ne bježati od problema, već se suočiti s njima, svemir će vam ponuditi sva potrebna rješenja – čak i za probleme koje niste mogle riješiti godinama.

Potreba za samo-analizom

Je li vam poznat onaj osjećaj, kada shvatite da iznova ponavljate iste greške? Mogli bi ste ga osjetiti često kroz iduće dvije i pol godine. No, to će ostaviti vrlo pozitivan efekt na nas, jer ćemo shvatiti što trebamo promijeniti. Rješenja za sve probleme, čak i dugogodišnje, će se prirodno pojaviti iz jednostavnog razloga – naše spremnosti za rješavanjem istih. Ako imate problem sa obitelji, iznenada ćete shvatiti što trebate promijeniti na tom području. Ako imate zdrastveni problem, mogli bi ste iznenada naći izvanrednog doktora ili alternativnu metodu lječenja. U svakom slučaju, ovaj period će nas gurnuti više prema duhovnoj strani života.

selfanalysis-meditation-saturn-transit-2014-scorpio-jyotish-karma-vedic-astrologyNo, ako zaista želite izuvći maksimum iz ovog peiroda, vrlo je bitno obratiti pažnju na sve vanjske probleme, ali i sve unutarnje “demone” koji će se pojaviti oko vas (i u vama) za vrijeme ovog perioda. Ako ste imali naviku bježati od problema, znajte da će vas svemir sada doslovno prisliti da se suočite s njima. Ako ćete ignoritati manje zdrastvene probleme, pojaviti će se veći. Ako ćete zanemariti manje financijske probleme, odjednom bi ste se mogli naći u velikim dugovima.

No, nema potrebe za brigom. Ako ćete biti dovoljno pažljivi i prepoznati znakove koje vam svemir šalje, osjetiti ćete izvanrednu unutarnju transformaciju, te vidjeti kako su vam sva rješenja i odgovori doslovno servirani na pladnju. Bitno je da budete otvoreni prema rješavanju problema koji trebaju biti rješeni.

Zbog toga, u iduće dvije i pol godine, praksa samo-analize i meditacije je vrlo poželjna. Ne samo da će smiriti vaš um, već će i proširiti vidike – omogućujući vam pronalazak novih rješenja.

Promjene raspoloženja

Promjene raspoloženja? Oh, da. Moglo bi doći do njih. Da li će biti loše? Ovisi samo o vama.

scorpio-saturn-transit-libra-2014-jyotishOve dvije i pol godine su vrijeme za sve nas, da pogledamo duboko unutar nas i suočimo se sa našim najdubljim strahovima i skrivenim emocijama. Mnogo “maski” će biti razotkriveno, te će se pokazati naša istinska priroda. Osjećaji koji su bili potiskivani godinama će izaći na površinu. No, ovisi samo o vama i vašem stilu života – koliko spontano živite i pokazujete svoje emocije, da li će to biti blaga transformacija ili prava emocionalna oluja.

Imajte na umu da je Saturn planet koji nam uvijek pomaže da vidimo istinu. Saturn u znaku Škorpiona, pokazati će nam istinu o našim emocijama, tako da ih možemo izlječiti, te transformirati sebe. Saturn će nam pomoći da se lakše nosimo sa našim emocijama. No, da bi to bilo moguće, bitno je da možemo otvoreno vidjeti, što trebamo popraviti, te prihvatiti to. A to ne mora biti vrlo ugodno na samom početku.

U ovom peirodu, Saturn će nas ohrabriti da zrelije pogledamo naš seksualni život, te vidimo što treba biti izlječeno na tom području. Ako ste suočeni sa problemom na ovom području, najvjerojatnije ćete naći rješenje u ovom periodu. Samo budite otvoreni.

Kako će ovo utjecati na vas?

Možete zapitati sami sebe: kako će ovo utjecati na mene na osobnoj razini? Kako ću se osjećati? Na koja područja života trebam najviše paziti? Kako mogu iskorititi ovo vrijeme na najbolji mogući način?

Dobre vijesti! Imate mogućnost naručiti kratku analizu ovog tranzita u kombinaciji sa vašim osobnim horoskopom, koja će vam pokazati kako će ovaj tranzit utjecati na vaš život, te na što trebate obratiti pažnju. Imamo posebnu ponudu za prvih 10 ljudi. Ako želite saznati više, posjetite nas na: http://www.4harmony.eu/hr/blog/tranzit-saturna-2014-transformacija/

Napomena: Sva predviđanja bazirana su na dokazanom sistemu Jyotisha, Vedske astrologije, koji smo pronašli kao najtočniji. Možete primjetiti neke razlike u izračunima između ovog sistema, i sistema zapadne astrologije. Naime, u Vedskoj astrologiji, horoskopske znakove računamo malo drugačije.
Kontakt

4harmony.eu/hr
facebook.com/4harmony.hrvatska

logo4harmony

Prethodna objavaBoy George – kontroverzni spiritualist
Slijedeća objavaPovjerenje
4Harmony
Naša strast prema Vastu-u i Jyotish-u nas je spojila. Svakodnevna iskustva kroz ove vedske znanosti pomažu nam ostvariti puno dublji odnos i živjeti ispunjeniji život. Jedinstvena kombinacija znanja vastu-a, vedske astrologije i psihologije, koje koristimo u našem poslu, ne samo da nam pruža bolji uvid u svakodnevni život, već nam pomaže u rješavanju svih vrsta problema na mnogo jednostavniji način. To je ono što želimo podjeliti s Vama: znanje kako se vratiti vašoj osobnoj harmoniji. - Achala & Govindadas

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.