Saturn u Strijelcu donijet će na duhovnoj razini propitivanje duhovnih pitanja dok će na zemaljskoj razini, vodeći religiozni vođe biti pod velikim povećalom javnosti. Ukoliko se neće držati onoga što govore, niti činiti dobro za narod, biti će kritizirani i padat će im rejting puno lakše nego u prošlim razdobljima. Također, biti će pokrenuti mnogi međunarodni sporovi. Kada je Saturn prije nekoliko mjeseci počeo djelovati u Strijelcu, potpisan je mirovni sporazum za Siriju što znači da će mnogi sudski i međunarodni procesi biti u prvom planu.

Od uređenja granica, pa do mnogih zakonskih uređenja koja će sada dobiti na većoj važnosti će se voditi sporovi. S druge strane, na emotivnoj razini će žene propitivati mušku duhovnost odnosno smetat će im kod muškaraca što su previše materijalni i odvojeni od samih sebe. Muškarci koji negiraju nesvjesno, unutrašnjost ili gaje iskrvljenu duhovnost, imat će problema.

Saturn postavlja granice, nepokolebljivi je sudac koji  podvlači crtu, predstavlja pad u materiju, poprimanje oblika, život i smrt. Uzrok je karme i zbog njega se rađamo. Sve ono što osjećate da vas smeta ili žulja, to je Saturn koji nas tjera na promjenu. Bez njega nema čvrste veze niti stabilnosti, zato mnoge veze ne traju jer nemaju snagu Saturna. Sve što se tiče testiranja u životu je djelovanje Saturna. Međutim, Saturn teži vrhu ili uspjehu kroz Vodenjaka, Jarca i Vage, a kada je slab poput Raka, Ovna, Lava i Riba onda je podložan i spletkama.

Svakom tko ima Saturna u Strijelcu, sada će se događati promjene koje označavaju naznake novog početka.
Sa Saturnom rastemo, krećemo u školu, od 14 se zaljubljujemo, a od 21, godine kada počne padati, dolazi do značajnijih odvajanja od roditelja da bi od 28 do 30 godine napravio puni krug i djelomično jače odvajanje od roditelja ukoliko se ono ne dogodi do 21. godine. U tridesetima Saturn raste i podiže osobu, ali opoziciji ili srednjim godinama tj. krizi srednjih godina pripada padajući Saturn gdje se nakon Strijelca realizira njegovo ispunjenje u Jarcu i Vodenjaku.

Sada kada nas je Saturn u Škorpionu bacio na dno i poništio sva lažna učenja, zavaravanja, te rušenje lažnih strasti i ljubavi, sada moramo izgraditi svoj stav prema životu u Strijelcu, ono što je bilo prije, više ne vrijedi. Za Saturn u Strijelcu vrijedi Jungov proces individuacije. Strijelac je muški, promjenjivi znak pod vlašću Jupitera i predstavlja filozofiju, religijske sustave, nauku, visoka obrazovanja, naravne zakone. Saturn koči povezivanje s konvencionalnim religijama. Saturn govori: religija je istina drugih, zašto si toliko vezan za druge doživljaje? Pronađi svoj unutarnji doživljaj istine.  Zato je ovaj tranzit susret s strahovima jer se susrećemo s lažnim ja. Ne dozvoljava lažno povezivanje sa sobom.

Do polovice šestog mjeseca, bit će u sazviježđu Moole, koja je s jedne strane destruktivno sazviježđe u materijalnom poimanju stvarnosti, ali je odlično za duhovni napredak jer govori o korijenu galaksije ili korijenu problema. Sigurno je da će u ovom prvom dijelu biti puno duhovniji tranzit, ali za svijet i stresniji. Odluke koje se sada donose u svijetu, doživjet će u 2019. svoju kulminaciju pogotovo na ekonomskom planu. Sadašnji trendovi u ekonomiji i politici nam govore o budućim padovima tržišta u 2019.g.

Možemo zaključiti da je ovo tranzit koji je dobar za one ljude koji su praktikanti u duhovnom, odnosno samo takvi pristupi će davati rezultate.

Nikola Žuvela, vedski-jyotish.net
Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 26.01.2017.
Slijedeća objavaŠto kada želim odustati?
Nikola Žuvela
Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.