Ovo je najjači dio godine za odnose, pogotovo za strast. Sunce uskoro ulazi u konjunkciju s Venerom kao i s Merkurom, donose aspekt dramatiziranja i flerta. Sunce u konjunkciji s Venerom daje želju za autoritativnošću u ljubavi, Merkur u Škorpionu s Venerom stvara flert, a Mars daje gorivo za strast. Dakle, zanimljiv tranzit koji nam daje bolje uvide u ljubav.

atma.hr – 52
Venera je u znaku Škorpiona do 6.12. kojoj će se pridružiti Mars u opoziciji i pojačati strast, a Sunce će donijeti želju za autoritativnošću ili starijim muškarcima. Venera vlada vezama i društvena je, prijateljski nastrojena i privržena. Škorpion je strastven i voli zaroniti glavom bez obzira u ljubav.

To znači da ćemo žudjeti za značajnim i intenzivnim iskustvima kada je Venera u Škorpionu. Dubina i intimnost postaju važnije, potičući nas da zamijenimo neozbiljne ljubavne veze za dugotrajnu romansu. Ljubav može graničiti s opsesivnošću kada je Venera u ovom znaku.

Venera u Škorpionu je vrijeme kada ćemo htjeti rasvijetliti sjene naših veza. Te mučne misli koje smo gurali u stranu sada izlaze van, ako ništa drugo oni koji će ostati u vezama razmišljat će o svojim tajnim zaljubljenostima koje će ostati neizrečene pa će dolaziti i do svađa jer ono što je potisnuto sada će izlaziti van na vidjelo.

Velika većina parova potiskuje strast jer je ne razumije i ne može spojiti ljubav u jednu cjelinu. Pokušat ćemo otkriti što možemo učiniti da strast uspije – ili, je li vrijeme da je integriramo. Ovaj tranzit daje našim odnosima veliku provjeru stvarnosti odnosa, odnosno koliko je moguće integrirati strast.

Također, Venera u Škorpionu može iznijeti borbe za moć i novčane brige na otvoreno, te pitanja nasljedstva. Ovaj tranzit izvlači i tamni dio mnogih odnosa, a to je pohlepa za novcem. Kako se novac troši postaje fokus u partnerstvima u kojima se financijski resursi dijele. Ovo također može biti vrijeme kada imamo veći interes za financijska ulaganja ili odluke o zajmovima.

atma.hr – 52
Sirova strast i snaga Škorpiona u kombinaciji s romantičnom prirodom Venere stvaraju auru tajanstvenosti. Kada se susretnu Venera i Mars aspekt zaljubljenosti se pojačava pogotovo u znaku Škorpiona.

Možemo reći, ovo je najjači dio godine za odnose, pogotovo za strast. Sunce uskoro ulazi u konjunkciju s Venerom kao i s Merkurom, donose aspekt dramatiziranja i flerta.

Sunce u konjunkciji s Venerom daje želju za autoritativnošću u ljubavi, Merkur u Škorpionu s Venerom stvara flert, a Mars daje gorivo za strast. Dakle, zanimljiv tranzit koji nam daje bolje uvide u ljubav ili, koliko aspekata utječe na zaljubljenost: autoritativnost, strast, flert, novac.

nikola zuvela knjige

Sve to su skriveni aspekti koje Škorpion iznosi na vidjelo i pokazuje ljudima ustvari kakvi su u odnosu. Dok se dođe do faze ljubavi, potrebno je proći mnoga odrastanja i stvaranja ravnoteže kako bi se nadvladali spomenuti izvori.

Nekada žena osjeća strah od bijede i traži financije da bi osjetila sigurnost u odnosu, nekada muškarac traži strast, jer mu fali u njegovom bračnom životu, nekada flert služi da bi se osjetili živim, a nekada žena traži autoritativnost jer se osjeća nesigurnom.

U ljubavnim projekcijama skrivamo svoje stvarne motive koje Škorpion izvlači van na vidjelo.

Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut
http://vedski-jyotish.net/