Neki “udaraju glavom o zid”, drugi “misle svojom glavom”, jednima se od ljutnje “usijala glava”, a ostatak jedva uspijeva sačuvati “hladnu glavu”. U kojoj ste vi skupini?

Ostanite nekoliko momenata u tišini i slušajte – koje su prve riječi koje vam odjekuju u glavi? Što govorite sebi? Zapitajte se, što je to što vi želite, a ne netko drugi. Zatim ovu vježbu još jednom ponovite, ili još bolje, radite je tijekom cijelog ovog tranzita, sve do kraja ožujka.

Naročito je važna ona misao koja vam se prva pojavila. Možete je i zapisati, jer mnogo toga tek nakon nekog vremena možemo protumačiti i razumjeti, a Merkur u Ovnu baš i nije poznat po strpljenju, pa puno toga mu može lako “ispariti iz glave”.

Osim toga, često ga boli glava zbog nagomilanog bijesa, jer Ovnom ipak vlada ratnik Mars i od diskusija mu skače temperatura i svrbi ga koža. Uživa u debatama obraćajući se izravno, uspravne glave na kojoj se ne primjećuje strah. Dosadno mu je sve što se sporo odvija, jer on nema vremena za bacanje i čekanje.

Merkur u Ovnu zato i provocira, da bi vas izazvao na dvoboj riječima i isprovocirao svađu. Verbalna borba je ono što mu komeša krv i tjera crvenilo u obraze. Također, s tolikom strašću će pokušati prodati najnoviji model turbo usisavača u grimizno crvenoj boji, demonstrirajući vam njegove ultrabrze performanse, da ćete svakako morati to kupiti, htjeli – ne htjeli.

Merkur u Ovnu je odlučan, brzo razmišlja, i odmah prelazi na stvar. Vrlo je impulzivan, pa zato prebrzo donosi zaključke. On prekida sve kontakte s vama ako se protivite njegovim pionirskim idejama, a razgovor završava iz istih stopa, kad nije po njegovom. U povjerenju, baš se zna ljutiti kao neko malo razmaženo dijete.

Na početku ovog tranzita Merkur će biti povezan s Venerom, ali pošto je ona retrogradna, važne odluke po pitanju ljubavnih odnosa odložite. Slušajte svoje osjećaje i vrijeme iskoristite da razmislite o svojim “ljubavnim pravilima”.

Masaža lica i ušnih školjki jagodicama prstiju oslobađa napetosti, a sve to možete sami, osobito sada kada je i Mars u Biku, kojeg treba ohrabriti, ali i nagraditi uživanjem. Svako jutro započnite nekom energičnom glazbom, skačite, plešite, pjevajte i osjetite životnu sreću kao dok ste bili dijete.

Sve što Merkur u Ovnu govori posljedica je toga što osjeća takav ogroman nalet energije, pa ne može dočekati da dođe pravi trenutak, i mora sve odmah reći. Uzvikivat će riječi svojim gromkim glasom i jakom gestikulacijom, i neće vam dati mira. Moguće je da će pripremiti i pravi govor!

Ono što zaboravlja jest da nitko nema pravo nametati drugima svoju volju i svoje mišljenje, ali isto tako nitko ne može ni njemu samom, u tolikoj mjeri, naštetiti koliko to mogu njegove vlastite nasilne misli.

Merkur 24. i 25. ožujka ima opoziciju s Jupiterom i kvadrat s Plutonom, pa možemo očekivati ​​pretjerivanja u mišljenjima. Jedna se strana može previše uzdati u sreću, a druga tjerati po svom, čak i ako vidi da taj stav ne vodi ničemu. Obratite pozornost ako potpisujete dokument, te provjerite da se pismeni i usmeni dogovori poklapaju.

Dobro se sjetiti da kvalitetna komunikacija ide iz oba smjera, a ako je jednosmjerna onda ni ne postoji. Svakako već odavno znate da drugi reagiraju na energiju koja stoji iza riječi, a ne toliko na to što govorimo, a Merkur u Ovnu pravi je primjer za to. Vaša jasnoća privući će bolje shvaćanje drugih. Ako postoji nešto što morate reći, recite i završite s tim. Shvatite da ako se netko na vas ljuti, to ima veze s tom osobom, a ne s vama. Vi ste samo povod da te emocije izađu van.

Pokušajte se osloboditi svih opsesivnih misli, kao i nervoze koja se sada može javiti na fizičkoj razini u vidu problema s probavom. Razmislite i što je to što jedete, da li od te vrste hrane dobivate energiju ili vam ona smanjuje energiju. Junk food i fast food, molim vas izbacite iz prehrane. Također, povedite računa o brzoj vožnji, kao i prometnim znakovima, te nemojte ulaziti u svađe s drugima u prometu.

Ako možemo zamisliti, možemo i ostvariti, pa nas tako 27. ožujka konjunkcija s Uranom uči kako da budemo svoji. Poziva nas da trebamo biti kreativni i originalni, te se voditi idejom da smo uvijek pobjednici, kada razmišljamo konstruktivno i odmah djelujemo. Ovo je odličan dan za sve Vodenjake i Strijelce, pa ako planirate pokretanje nekog vlastitog projekta – pravi je trenutak.

Ako još uvijek nemate hobi, sada ga pronađite! Ako nemate životni moto, onda ga osmislite i dozvolite da vaše misli odašilju baš onu ideju koju želite prezentirati drugima. Položaj pobjednika neka bude stav iz koga ćete priopćavati ono što vam je važno, a tako i utjecati na druge. Naravno, vrlo je bitno biti fleksibilan i shvatiti da ne moramo dobiti aplauz.

Trigon sa Saturnom 29. ožujka će nam pomoći da razmišljamo s dozom opreza. Napravite tog dana plan, i svakog narednog dana idite ka ostvarenju svog cilja. Nemojte odustajati, ni kad je teško, jer Saturn to ne podnosi.

Ako vam deluje da od svega neće biti ništa, sjetite se da je potrebno vrijeme za svaku promjenu i da nitko na svijetu nije kao vi (definitivno nitko nema istu natalnu kartu kao vi!). Tijekom ovog tranzita dobro je formulirati sve strahove koje imate vezano za egzistenciju, a jedna od tehnika koju možete koristiti je da osjetite u kom dijelu tijela su ovi strahovi pohranjeni. Taj dio u mislima obojite crvenom bojom, koju ćete zatim “gumicom izbrisati”.

Merkur u Ovnu su upravo sve one misli koje kreću od nule i kojima gradimo svoju osobnost, novi projekt, novu vezu, znači sve ono što je tek na početku. No, ako te misli nisu zdrave, onda se sve neće kretati u dobrom pravcu.

Nemojte zaboraviti niti pohvaliti sebe, i za najmanji uspjeh. I molim vas, nemojte biti grubi prema sebi, čak i ako stvari ne idu odmah na vašu ruku. Nasmiješite se kada ste pod stresom, a ako donosite odluku, usporite malo. A ponekad, nemojte baš ništa reći i pustite da samo osmijeh govori.

Vjerujte mi, isplatit će vam se!

Maja Lazić

astroportal.in

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.