„Prostranstva htijenja“

Kako napraviš da ti nisam običan i da me ne vidiš sa gore strane? Od prvog trena za tobom žeđam… (Gibonni)

Tranzitna Venera nalazi se u posljednjoj dekadi znaka Škorpiona. U istoj dekadi znaka Vage nalazi se i Mars. Posljednji stupnjevi uvijek prizivaju rekapitulaciju. Zov nekih daljina, traženja odgovora. Sumiramo što se sumirati može. Možda nam nije posve jasno, ali postati će jasnije s Venerinim ulaskom u znak Strijelca.

Kuda to idemo? Jesmo li koridore svojih puteva očistili za neka trčanja u nedogled? Jesu li naše vrtnje zaista vrtnje svemira? Ili se igramo okupani u igri iluzija? Ljubav li je? Kako zovemo potrebu svoga bića da bude nečije? Ljubav li je? Ili dio zanosa? Ili neki tren? Pečat. Otisak u vremenu koji prolazi. Opstajemo li? Ili prihvaćamo svoje krajeve? Pa se vučemo. U prostranstva htijenja. Jer, može nam se…

Venera u Škorpionu je žena koja otima sebe bolu pa trči u još veći. Neukrotiva u svojim emocijama, često zamijeni neku strast za ljubav. Ona je potreba. Da bude voljena, željena. Ona je strast koja dublje traje. Toliko duboko i toliko trajno da joj se čini da je vječnost ispisana na njezinim vjeđama. Toliko, da zanese sebe u bunila, pa pomisli da je to ljubav. To, ispred nje, u njoj, u njemu. Jer željela bi toliko jako da bude to emocija kakvu želi. Najobičnije strasti ona pretvara u ludila. I onda ranjava sebe samu i sve oko sebe. I onda je ranjena. Ali ne pušta. Do posljednjeg daha ona se bori. Kao tamničar nekih ljubavi.

Ona je u ovom trenutku simbol svih odnosa koji su vezani. Odnosa koji su pogrešno zamijenjeni ljubavlju. Odnosa koji su potreba. Zanesenost. Nešto što izgleda kao luda ljubav, a zapravo je strast. Neka dublja. Jer mi je učinimo takvom. Da je osjećamo pod nepcima kao najbolji okus ispijenog vina. Ona je požuda. Ona trajnija. Koja pobrka svoju kožu samo s vremenom. I ne daje se lako. Ali lako joj se oduzima.

Mars je u Vagi. Slika je ovo zauzetog muškarca. Pa mnoge dame ovih dana muku muče sa svojim trouglovima. Mnogi razmišljaju da li da prekinu svoje ljubavne trokute. Da li su odnosi u kojima jesu zaista ljubav. Što je to? Toliko traje, a toliko boli. Pa ugrize na prvu pomisao budućnosti. Jer budućnosti ovdje ni nema. I zapravo samo su žene ovoga puta te koje se pitaju o ispravnosti svojih odluka i koje duboko u noći razmišljaju imaju li smisla ta silna varanja. Ili varaju ili su prevarene, to je nebitno.

Ili su njihovi muškarci ti koji odlaze drugima, ili se njihovi partneri otkradaju od svojih žena. Ali ni jedne ni druge nisu sretne. Taj žar je moćan. Uvija se u neke postelje od pepela i praha, i žena se mrsi u najezdi svoga bića, osjeća titraj svog tijela, upušta se u nečiji dah, ali sagorijeva. Ovo su priče koje traju, ali bez trajanja.

Nema previše nade. Ovi muškarci neće ostaviti svoje žene, a ako ih i ostave radi vas, i vas će ostaviti radi neke. U prirodi je to Marsa u Vagi da je takav. I u vašoj je prirodi da povjerujete u emociju koja to i nije. Pa primjećujete ljude koji se muče u odnosima koji su stvar potrebe.

Drame, posesivnosti, ljubomore. Ne možete jedno bez drugoga, a ne možete ni zajedno. Pa pomislite- evo vječne ljubavi, jer to nisam doživjela. Pa vjerujete, čvrsto i snažno i duboko i lažno, da je to sudbina. A nije. Jer negdje u dubini svog bića i sami znate da su to putovanja bez povratka.

Mars je prošao separacijski aspekt sa Uranom, vaši partneri se neće razvesti što god vam pričali. Jer da su se htjeli razvesti, učinili bi to odavno. Čekanja su samo način na koji kupuju vrijeme. Isto je i s vama. Vrtite se u ludilu. U oazama nekih bespuća. Vjerujući usprkos svemu da nema kraja. A kraj se već dogodio. Jer kako može otpočeti nešto što nikada i nije bilo potpuno vaše?
I još nekoliko dana prije ulaska Venere u Znak Strijelca, događat će se promjene. Željene i neželjene, ali mijenjat će vaš svijet. Svjesni ste da dalje ne može. Vaša nada gine svakim novim korakom. A vi ju podižete i tjerate dalje, misleći – postat će besmrtna. Ali neće. Venera kad uđe u Strijelca, tražit će svoju slobodu, ispravnost i istinu. Tražit će neku ljubav, puno javniju i slobodniju. Tražit će vrhunac emocija taj Jupiter. Jer njegovo je sve i ne pristaje na ništa. I tada shvaćate da ostajete praznih ruku. Jer kako imati nešto što nije vaše?

I iluzije zabole tada. Ali bitno je znati da muškarci ili žene koji se misle rastaviti, učine to odmah. Tu nema čekanja. Nema izgovora. Nema nadanja. I ako čekate, znate da niste u Ljubavi. I ako puštate nekoga da čeka na vas, ne volite ga. I ako nešto traje godinama, nema to veze s ljubavlju, sudbinom ili vječnostima. To samo znači da niste spremni jedno za drugo. Da jeste, dogodili biste se sebi već odavno. Na način na koji želite. Potpuni.

Sve polovično znak je da nije u vama. I da nije vaše. I da nije suđeno. Zato dobro sagledajte svoje odnose. Koga ostavljate i kome idete. Koga dočekujete i kome se vraćate. Jer odnosi koji su tajni su divni dok kod kuće svatko od vas ima svoje primarne partnere kojima se vraća. Dok postoji sigurnost za nešto. Ali zapitajte se što bi bilo da izgubite sigurnost u svojim primarnim partnerima, gdje bi bili oni sekundarni? Pored vas ili pored nekog drugoga?
Jer mnoge iluzije i vjere u neke treće odnose i osobe izgrađene su baš na sigurnosti vaših partnera. Onih koje imate kod kuće kao sigurne. I kojima uvijek možete otići. Da nema njih, bi li zaista bili sa osobama s kojima jeste trenutno? Bi li sa osobama s kojima varate partnere imali sigurnost koju imate s partnerima? Bi li ih mogli zamisliti kao dio svoje svakodnevnice?

Jer imajte na umu, sve je lijepo dok je tajno i zabranjeno i dok nema odgovornosti. No da li zaista poznajete onoga s kime mislite da dijelite neki svoj novi svijet? Jer, znam da boli i da nije najugodnija stvar na svijetu, ali zapitajte se da li bi bilo drugačije da s tom osobom živite, dijelite svaki trenutak, da su to oni koji brinu za vašu djecu i vas, da su oni ti koji vas gledaju bolesne? Bi li njihove uloge bile promijenjene? Jer lako je pružiti emociju na pola sata i nestati. Lako je stvarati čaroliju kada ona nije obavezna. Lako je misliti da voliš kada imaš snage to željeti.

Pitanje je jedino osjećate li zaista to što mislite i osjećaju li oni to što vi želite?

Nemojte nikada nazivati sudbinom nešto što vam nije dato. Jer da vam je suđeno, bilo bi vaše.

Astrolog: Sanja Paraminski – Astro Aisha 

Prethodna objavaJeftina superhrana: 10 načina na koja vam kikiriki maslac pomaže u očuvanju zdravlja!
Slijedeća objavaHoroskop za vrijeme vladavine JARCA (22.12. do 20.1.): Spremite se na iznenađenja!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.