„Pravo kao kiša“

Učine da vjeruješ kako je sve baš onako kako se čini, ali barem kad si u svom najgorem izdanju, znaš na čemu si…
Venera u Jarcu približila se Plutonu. S jedne strane podržava ju Mars, s druge je dotiče Uran. Rušimo se. Unutar sebe. Polako. Pomičemo dio naših granica. Sijevanja prošlosti primiču naše prste. Dlanovi izgaraju od očekivanja. Polako se prolomilo nebo. Tiho kao ni jedan zvuk.

Postoje oni koji su vječni. Valjda kao ljubavnici koji se uvijek sretnu. Periodično. Negdje, u tragovima svojih života. I uvijek iznova kada se spoje, neobjašnjivo prožive još jedno otpočinjanje.

Zamisli kakve kosti treba imati da iznesu tu ludost u kojoj vapiš? Jer tjera te na pomicanje svega što nikada nisi želio pomaknuti. I gledaš, sječeš svoj pogled o bol i pristaješ da budeš sve od čega si nekada bježao. Jer drži te, nevidljivo zakačenu među dlanovima i kao da samom mišlju drhti tvoje počinke kože.

Zar si znao ikada zaboraviti kako izgleda kada se presjeku putevi nekih prošlih života pa kada poglede prekrižiš u nekom vremenu, samo tebi datom. I onda, svaki puta, iznova, ponavljaš sebi, nema smisla, a tako se savršeno uklapa negdje u tebe taj ispucali djelić tuđih koraka.

Imaš li barem jednu osobu na svijetu kojoj nisi nikada dodijelio ime? Tu vrišteću sonatu koja proizvodi tvoj najglasniji muk. Taj komadić izgužvanih uzdaha, napuštenih odavno. Jesi li ikada imao tog nekog koga nikada nisi ni imao?

Pa ga prerežeš zubima svaki puta kada pokušaš shvatiti razloge zbog koji postoji, tako duboko. I s kojim te pravo grebe u svojim slutnjama. I gdje se to zakači za tebe, kada ne umije biti svoj u dolaženjima?
Venera u Jarcu nošena praiskonskom slikom jednog sjećanja, duboko urezane prošlosti u sebe, kao da zaustavlja vrijeme i donosi ponovno i iznova neke priče. Samo nama znane. I odsječeš se od svega, a opet osjećaš, u svemu si. Neki nemir te ugrize za dio nekih ožiljaka pa bi iznova da se tješi: proći će…I ne prolazi.

I sada se bude neke stare priče neke stare ljubavi, sada zbrajamo svoje poraze i pobjede i one nikad ispričane priče. Sada nas komadaju stvari koje nikada nismo izrekli i sve ono što smo uvijek mogli bolje. I svjesni, potpuno brutalno, da nam nema spasa, opet zašiveni pokušavamo kupiti vrijeme.

Možda je dobro vrijeme za oporavke. Obnove. Za trajanja naših prekinutih veza. Kao u muzeju prekinutih veza, oživljavamo sebe. Nitko nikada nije rekao da je nemoguće, ali da nam je potrebno?
Mars u Škorpionu potiče strast kojoj nema kraja. I mi na ivici napuštanja kao da osjećamo, ima nešto mnogo dublje što vapi za našim otkrivanjem. I otima nas. Od svega. Pa kao sa razumom želimo odlučiti, ali Pluton nas guta. Upija nas u svoje pore i dira. Najtanji dio naše kože puca. Znamo li zaista nositi ovu kožu? Prepunu svega.

Umijemo li naše odnose, potpuno ubijene, postaviti na noge? Imaju li naša oživljavanja snage za još jedno sutra? Jer Uran nas prekida. Trese. Drhti. I kao da vrijeme utjera sebe u naše ludilo. Prekidamo. Sa svime. Ulijećemo u neke virove svojih kretanja i nitko ni ne zna kuda smo krenuli.

Dozivamo krajeve s novim početcima i sve nam je moguće. Veze naše nemaju trajanja. Probuđeni na licima prašnjavih osmjeha zazivamo ljubav.

Volimo način propadanja u ogledalu. Volim izbezumljeni dio sebe. Jer neki se sretnu, jer ništa drugo ni ne znaju. A za ostalo se pobrine vrijeme.

Želim te naučiti da hod naših prašnjavih sudbina umije biti spojen.

Jesmo li smo dovoljno snažni da ga razdvojimo?

Ravno kao kiša.

Pomisliš li ikada na to?

Astrolog: Sanja Paraminski – Astro Aisha

Foto: Brooke Shaden

Prethodna objavaKako podržati i održati svoje mentalno zdravlje
Slijedeća objavaTko je mentalno moćan: Rođen s time, emotivno hladniji, agresivniji, nikad ne traži pomoć?
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.