Ovako je ruski pjesnik Konstantin Simonov pisao iz zarobljeništva glumici Valentini Serovoj, svojoj najvećoj ljubavi. A ona, Jarac k’o Jarac, tvrdoglava, disciplinirana i do groba vjerna, odlučila je zaista čekati. I čekala je. Dugo. Najduže. Ali isplatilo se. Njezin Saturn (13 * Lava) je u trigonu s njegovom Venerom (24 * Strijelca). Dati zavjet (Saturn) ljubavi (Venera) i održati ga (trigon).
Čekaj me

Čekaj me, i ja ću sigurno doći
samo me čekaj dugo.
Čekaj me i kada žute kiše
noći ispune tugom.
Čekaj i kada vrućine zapeku,
i kada mećava briše,
čekaj i kada druge nitko
ne bude čekao više.
Čekaj i kada pisma prestanu
stizati izdaleka,
čekaj i kada čekanje dojadi
svakome koji čeka.
Čekaj me, i ja ću sigurno doći.
Ne slušaj kad ti kažu
kako je vrijeme da zaboraviš da te nade lažu.
Nek povjeruju i sin i mati
da više ne postojim,
neka se tako umore čekati
i svi drugovi moji,
i gorko vino za moju dušu
nek piju kod ognjišta.
Čekaj. I nemoj sjesti s njima,
i nemoj piti ništa.
Čekaj me, i ja ću sigurno doći,
sve smrti me ubiti neće.
Nek kaže tko me čekao nije:
Taj je imao sreće!
Tko čekati ne zna, taj neće shvatiti
niti će znati drugi
da si me spasila ti jedina
čekanjem svojim dugim.
Nas dvoje samo znat ćemo kako
preživjeh vatru kletu,
naprosto, ti si čekati znala
kao nitko na svijetu.

Tranzitna Venera je zakoračila u znak Jarca i tu ostaje sve do 08. prosinca. Ovo je tranzit koji će u najvećoj mjeri obilježiti drugu polovicu jeseni 2016. Jarac je znak čekanja, ozbiljnosti, građenja pozicije, skupljanja i zatvaranja. Kako onda voljeti dok je Venera u Jarcu?

Kako uopće zavesti jednu Veneru u Jarcu? Kako je Angelini Jolie pošlo za rukom da na snimanju filma ,, Mr. & Ms. Smith ”, zavede Brada Pitta, koji ima Veneru u Jarcu? Kako zavesti nordijsku ljepoticu Scarlett Johansson ili filmsku divu Julianne Moore? Kakve su karakteristike morale imati žene koje je zavodio veliki Frank Sinatra? Kako su to radili Elvis Presley ili Rock Hudson?

Za Veneru u Jarcu će reći da je hladna i neumoljiva, jer Veneri, kao benefiku, nije mjesto u kući Saturna, velikog malefika. U astrologiji Veneri su sve planete prijatelji, osim Saturna. Vrijeme ruši ljubav, ali istovremeno Saturn je egzaltiran / ushićen u znaku Vage (Venerino sjedište), da bi izgradili ljubav, potrebno je vrijeme!

Tranzitni Saturn, kao dispozitor ove Venere, je trenutno u znaku Strijelca, u 12. znaku od nje. Ovo je ljubav koja odlazi u nepovrat. Maštanje, filozofiranje, uzaludno čekanje i traženje izgovora.

-Ne, Neću ga pozvati sad, možda spava … ili uči! Da, sigurno uči! Ali, nije bitno … pozvat ću ga sutra … možda …
– Ne, ne mogu joj napisati poruku. Možda ona nije za mene. Da, sigurno nije, izvan je moje lige …

Dok je Venera u Jarcu, ljubav treba biti onakva kakva jeste – jasno definirana. Venera u Jarcu možda voli čekati, ali ne voli prenemaganja. Ako nekog volite, recite mu to! Možda će se situacija razvijati u oba smjera, a možda i neće … u svakom slučaju nećete znati ako ne pokušate. Zapamtite da je strah od neuspjeha, gori od samog neuspjeha. Nemojte sami rušiti svoje snove i nadanja, drugi će to učiniti za Vas. A Vi ćete se, naravno, svim silama boriti protiv toga.

U natalnoj astrologiji, Venera u Jarcu obično donosi ljubav prema partneru s razlikom u godinama, tj. u mladosti donosi starije partnere, a u kasnijim godinama života mlađe partnere. Venera u Jarcu teži ozbiljnim, odgovornim, pozicioniranim osobama, skladne građe, visine nešto iznad prosjeka, savršenih kostiju lica, koje kao da je ostalo zarobljeno u nekom prošlom vremenu.

Bez obzira da li imate natalnu Veneru u Jarcu, ako u Vašem životu postoji ovakva osoba ili ako se takva pojavi do 08. prosinca, nemojte propustiti tu priliku. Ovo je vrijeme za ljubav zarad ljubavi, vrijeme za ono starinsko udvaranje, za okamenjene / fiksirane poglede s druge strane ulice, tople zagrljaje u zimskoj noći dok vam lice boje prve pahulje, za neizgovorene riječi koje sve govore.

Ne, ovo nije vrijeme za ekstravagantne poklone i skupe večere, Venera u Jarcu voli racionalnost i pametno trošenje. Venera u Jarcu ne voli skupe bombonijere, dovoljne su mentol čokoladice ,, After eight ” i već ste kupili pola njenog / njegovog srca (Okus mentola – Saturn). Jest ta druga strana pomalo i egocentrična, ali ako Vas zavoli, za Vas će pomicati planine i preskakati stoljeća.
Iako se već početkom ovog tranzita počela osjećati pojačana depresivnost, te je nakon razigrane Venere u Strijelcu, Venera u Jarcu spustila neku maglu koja se zavlači u najudaljenije kutove duše i ruši nas iznutra, uvijek postoji sustav preuzimanja energija. Kako bi Susan Sontag, vlasnica Venere u Jarcu rekla: ,,Depresija je samo melankolija bez svog šarma.”

Za vrijeme Venere u Jarcu uživajte u klasičnoj glazbi (Beethoven je recimo imao Veneru u znaku Jarca), uživajte u La Divina glasu Marie Callas ili u očaravajućim notama La Vie en Rose neponovljive šansonjerke Edith Piaf (obje su imale Veneru u Jarcu), čitajte Dostojevskog (Venera u Jarcu) ili biografiju Steva Jobsa (pogodili ste, još jedna Venera u Jarcu). Tu su i filmovi Sir Anthony-ja Hopkinsa ili Richarda Burtona.

I preporuka za kraj – budite jednostavni … Da, tako savršeno jednostavni. Ne komplicirajte svoj emotivni život, ne mučite se gotovo nemogućim financijskim konstrukcijama, ne težite ka nemogućem, već ka onom stvarnom i trenutno dostupnom. Nikad ne znate gdje će vas nešto sasvim obično i prosječno odvesti … iz običnog žira niče moćan hrast.

Zapamtite:

,, Lako je voljeti ružu. ali potrebno je mnogo više da biste voljeli list. Obična je stvar voljeti nešto prelijepo, ali je nešto prelijepo voljeti običnu stvar. ”

Miloš Tomić, astrolog

Naručite analizu horoskopa ili se prijavite za školu astrologije:
Tel / Viber: 00 387 65 256 040
E-mail: [email protected]
FB page: Miloš Tomić Astrologija

Prethodna objavaGrigori Grabovoi: Metode i tehnologije upravljanja
Slijedeća objavaObračun s vlastitim demonima
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.