Koliko smo samo puta zadivljeno gledali velike ljubavne priče na malim ekranima ili iste proživljavali listajući stranice starih, požutjelih knjiga. Uglavnom ih ispratimo uzdahom, koji govori da se takve ljubavi događaju uvijek drugima. Pa kažemo da nismo mi te sreće, da imamo previše godina za maštanje, da su prave ljubavi ostale još u stoljeću iza nas, a zamijenile su ih potraga za materijalnom sigurnošću i bijeg od samoće. Pa se kroz život snalazimo i krivimo sudbinu za sve propuštene prilike. Previše smo mladi, previše smo stari za to, nemamo novca ili vremena.

Nemamo volje, pa ćemo sačekati drugi dan. No, drugog dana ne bude, jer šanse vremenom gube intenzitet. Uzalud ih priželjkujemo sve dok ih svjesno propuštamo, jer oklijevamo, dvoumimo se, ispitujemo. Na našem životnom putu šanse se uvijek pojavljuju, ali ih treba zgrabiti. Ostajanje u zoni sigurnosti je garancija da se ništa neće dogoditi!

Tranzitna Venera ulazi u kardinalni, muški, vatreni znak Ovna 3. veljače. U retrogradni hod kreće 4. ožujka s 13. stupnja Ovna, da bi se 3. travnja opet vratila u znak Riba. Na trenutak nam se nudi izbor, entuzijazam, hrabrost i buđenje iz zimskog sna.

Znakom Ovna vlada planet Mars, planet akcije, pokreta, borbe i snage. Sunce se raduje u ovom znaku, pa kreće vrijeme akcije, započinjanja novih stvari koje su do jučer bile samo ideje ili skice. Sa druge strane, Venera u Ovnu je na mjestu svog izgona, što će reći da se ne snalazi baš najbolje u odnosima koji traju i dobiva primjese energije Marsa – neovisnost, samovolju, smjelost i funkcioniranje po principu – sve ili ništa. Nema ona strpljenja za čekanje, jer se i sama zaljubi više puta tijekom jednog dana, jer voli novosti, izazove, akciju, strast i snagu.

Za vrijeme njene vladavine, usmjerit će se mnogi od nas (ovisno od ostatka horoskopa) na sebe. Dok je boravila u Ribama, više smo bili okrenuti drugima, a sada je vrijeme akcije, ali akcije koju provodimo isključivo za nas i našu korist. Ovo su dani u kojima uloga vodstva može imati jako dobre rezultate. Sve u što uložiti veliku energiju i trud dobiva sada svoju nagradu, i dugo vremena ćete osjećati plodove tog rada.

Imat ćete mnogo više energije, koju savjetujem da konstruktivno koristite kako bi došli do većih postignuća. Ova Venera donosi jednu sasvim drugačiju energiju od one koja nas je kočila u prethodnom razdoblju. Posebno kada je u pitanju ljubav. Ostavlja za sobom romantični znak Riba i samouvjereno kreće naprijed. Znamo da Venera simbolizira financijski, kao i emotivni sektor. Dok je bila u Ribama više smo bili usredotočeni na osobni, emotivni i duhovni nivo, a sada ćemo se pokrenuti, ispoljiti svoju strast i biti daleko samouvjereniji. Kad uhvatiti zalet, na pragu smo jakih strastvenih, dramatičnih promjena.

Kako je Ovan veliki individualist, fokus će biti na osobnoj slobodi. Ako se osjećate ograničeni, zarobljeni u nekoj emotivnoj vezi, napravit ćete rez. Ovan simbolizira nove, ljepše početke, pa će samim tim napraviti rez u onim vezama koje nemaju iskrene i zdrave temelje, kako bi bili spremni ući u neke nove priče. Krećite se spontano i budite spremni dobiti ono što želite, sad i odmah.

Venera u Ovnu donosi ljubavi na prvi pogled, i one zarazne odnose koji opijaju, koji se započinju odmah, bez mnogo analize i razmišljanja. Ovo je i fizička ljubav, više usmjerena na strast, blizinu, dodir i toplinu, nego na duhovni i intelektualni nivo. Želja će biti pojačana, što će donijeti kratkotrajne strasti i nagla upoznavanja.

Venera prolazeći kroz ovaj znak donosi veselost, inspiraciju i optimizam. Ona stvara veselo raspoloženje, želju za osvajanjem, akcijom, preuzimanjem rizika u oblasti emotivnih odnosa. Bit ćemo direktniji, otvoreniji i slobodno govoriti ono što mislimo. Imat ćemo želju da osvajamo. Sada treba preuzeti rizik i upustiti se u nešto novo ili nešto što već odavno želite. U području ljubavi donosi uzbudljiv izlazak iz ustajalih, razočaravajućih situacija kao i jasnoću o pitanjima koja su blizu srca.

Dok Venera prolazi ovim znakom naše želje su pojačane, kao i naš entuzijazam, gledamo naprijed spremni za nove stvari. Ovo će biti uzbudljivi dani na emotivnom planu, dani spontanosti i izravnog i iskrenog pokazivanja emocija. Pazite se samo da ne pretjerate, jer ova energija donosi i bahato izražavanje, reagiranje u minutu i “emotivne” svađe, ali i neizmjernu hrabrost, snagu i borbu za svog partnera, i ono što želimo.

Bit ćemo u mnogim iskušenjima – novi stimulansi, novi rizici, susreti s novim ljudima. Ovo je vrijeme i za započinjanje bilo kojeg projekta, posla ili nečega što odavno želite.

Sada je pravo vrijeme da se sve otpočne, da bi kasnije kroz rad doživjelo uspjeh. Ono što nikako sebi ne smijete dopustiti je da sjedite! Pokret u ovom mjesecu stvara opipljive rezultate. Volje i energije vam neće faliti, pa iskoristite ovaj zvjezdani položaj da konačno ostvarite bar nešto što želite.

Tranziti Venere u Ovnu najviše pogađaju osobne planete (Sunce, Mjesec, Merkur, Venera, Mars) i Ascedenta (podznak) u kardinalnim znacima: Ovnu, Raku, Vagi i Jarcu (njihovi aspekti s Uranom i Plutonom – drugu dekadu ovih znakova), kao i Lavove i strijelca. Lavovima u podznaku ovaj aspekt može i najviše odgovarati.

“Mi smo rođeni s ciljem da širimo radost i sjaj koji nosimo. Kada dopustimo tom sjaju da se ugasi, mi nesvjesno šaljemo signal osobama oko nas da urade isto. Kada smo oslobođeni od vlastitog straha, naše prisustvo automatski oslobađa i ljude oko nas. Koliko toga još treba izgubiti, da biste se usudili učiniti ono što je potrebno, kako biste živjeli život koji želite i zaslužujete? Jedini način da pobijedite strah je da prođete kroz njega. Usudite se! “

Jovanka Blagojević

astroportal.in

Prethodna objavaPrerasla sam mnoge stvari… i nikada se nisam osjećala slobodnije.
Slijedeća objavaOtvara se put pred vama. Život preuzima od sada!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.