Foto: Karin Henseler/pixabay.com

Venera je 3. siječnja ušla u znak Riba, i u njemu će boraviti do 4. veljače 2017. godine.

Znak Riba predstavlja mjesto egzaltacije Venere, najviši doseg uzvišene, bezuvjetne, filmske ljubavi. Njena emocija je satkana od najfinijih niti sna i čežnje. Ovo su najskrivenije lagune duše, neistražene stranice knjige koju piše srce.

Ova ljubav živi u svom svijetu, kroji svoje skute, gradi svoj grad i gleda u svoje zamišljeno nebo. Svijet od snova, labirint pjesme i igre. Ljubav, kao vrhunski ideal, božanstvo kome se klanja i za koje se podnose žrtve. Apsolutna predaja, ekstaza, nestajanje jastva u spajanju sa srodnom dušom.

Ovo je slika dva tijela koja neukrotiva sila spaja, razdvaja, kroti i oblikuje. Venera u Ribama je dama koja sanja budna, ali i živi san. Venera u Ribama kad-tad dosegne svoj ideal, a onda uživa u svom malom raju. Vrijeme, svakodnevnica, sitnice su stvari koje ona ne priznaje. Ništa manje od savršenstva, ni kraće od vječnosti!

Pred nama je razdoblje ideala, snova, traženja srodnih duša, po svim “prethodnim životima”. Smirit  ćemo se samo tamo gdje duša pokaže da joj odgovara. Nećemo se miriti s osrednjim odnosima, mlakim emocijama, navikama … Tražit ćemo svijet, jer ćemo biti spremni da ga damo.

Dispozitori ove Venere su Jupiter iz Vage i Neptun iz Riba. Venera i Jupiter se neće vidjeti po znaku, ali će se Venera u nekom trenutku naći na antisciji Jupitera. Antiscije govore o skrivenim porivima, skrivenim strastima, vezama koje obavija veo misterije i koje za javnost ne postoje.

Recepcija Jupitera i Venere je uzajamno dobra, pa će takve priče biti itekako žive i ostvarene, daleko od očiju javnosti. One će predstavljati naš mali bijeg od realnih situacija i odnosa kojima nemamo hrabrost (još uvijek) stati na put.

Ulaskom u znak, Venera prvi aspekt zatvara s tranzitnim Neptunom, i to već od 5. siječnja. Konjunkcija Venere i Neptuna nam priča priču o tananim emocijama, snovima o ljubavi i materijalizaciji jednog dugo snivanog sna. Mars se, također, nalazi u znaku Riba, što će pojačati strasti i dati potreban elan da se sa sanjarenja i oblaka spustimo u materiju, i u njoj napravimo ambijent sličan onom iz nedosanjanih snova.

Ovo je razdoblje zanosa, zaljubljivanja u nečiju auru. Ako nas pitaju što nam se sviđa, nećemo znati odgovor, jer ga nema. Dopada nam se neimenovano, nevidljivo na nekome, ono što samo mi očima ljubavi vidimo.

S tranzitnom Venerom u Ribama ćemo pokrenuti lavinu emocija ka osobama koje su nam na neki način skrivene, intrigantne, nedostupne. Veze koje u ovom razdoblju započnu sadržavat će jaku povezanost dviju duša.

Od 19. siječnja do 1. veljače, Venera će graditi kvadrat sa Saturnom iz Strijelca, pa će vrijeme i različite životne filozofije biti najveći protivnici emocija. U ovom periodu će se sresti baš oni kojima je manir da se sreću na pogrešnim mjestima, u pogrešna vremena. Izgubljeni u prijevodu, proći će još jedan krug u pokušaju da se dogovore i nađu mir. Najuporniji će uspjeti, dok onima koji ostanu na pola puta, preostaje da sačekaju neki naredni krug, i bolju podjelu ulaznica.

Od 14. do 26. siječnja, Venera gradi sekstil s Plutonom iz Jarca, pa će nas emocije pokrenuti na promjene iz korijena. Povoljnosti vezane za financije će upotpuniti ove dane. Na planu emocija će nas sačekati baš oni koji nam trebaju za najbolju verziju samog sebe. Spojit ćemo se s onima koji nam od iskona pripadaju. Dogodit ćemo se jedni drugima, bez pitanja “hoćemo ili smijemo li?” To je negdje izvan odavno odlučeno …

Osobe s ovom pozicijom Venere žive za ljubav i zbog ljubavi. Imaju visoke kriterije, pa su njihovi partneri vrlo atraktivni. Venera u Ribama bira partnera koji zrači posebnošću, onoga ili onu za kojom se okreće cijela ulica. Ove osobe za životne suputnike biraju pjevače, glumce, pjesnike, filozofe, TV lica, pobjednike izbora ljepote.

Njihov izabranik mora pokazati visoku razinu duhovnog razvoja, da bi osvojio srce ove zahtjevne Venere. Zbog svoje velike emotivnosti, one često upadaju u zamke vlastitih ideala. Lako ih zavodi laskava riječ i zanosna pojava. Često se izgube u svojim viđenjima date osobe.

Nerijetko izgrade čitav svijet oko svog partnera, dodijelivši mu epitete koje on možda i ne posjeduje. Buđenje obično bude vrlo bolno i ostavlja trajne posljedice, pa se osobama s ovom pozicijom Venere savjetuje maksimalan oprez pri odabiru životnog suputnika! Velika probirljivost može dovesti i do samačkog života, jer nitko ne može uklopiti u zamišljeni predložak. Venera u Ribama ljubav doživljava kao razmjenu emocija na razini bezuvjetnog.

Muškarci s ovakvom Venerom obožavaju partnerice koje imaju lijepo oblikovane listove, dugu valovitu kosu i prodoran pogled. Žene sa Venerom u Ribama ne silaze s visokih potpetica, skrivajući se pod ogromnim staklima sunčanih naočala. Muškarci, često nose bradu, dužu kosu ili marame. Dame obožavaju kolorit, pa s njima svaki dan ima svoju boju.

Ove osobe traže onoga u kome će vidjeti božanstvo. Prizivaju filmsku priču, po mogućnosti što kompliciraniju. Ljubav mora biti puna sakrivanja, bježanja, povlačenja. Ništa bez borbe i zapleta, jer onda nema ni drame. Draž je upravo u iščekivanju i nadanju. To vrijeme Venera u Ribama koristi za kompletnu idealizaciju i projekciju. Gospodin / gospođica Savršenstvo su ono što se traži. Ni manje, ni više.

Venera u Ribama obožava svaku vrstu maske. Šminka, čipka, puder, parfem se podrazumijevaju. Ove osobe ljubav otkrivaju postupno, skidajući sloj po sloj. Sve je obavijeno velom misterije. Preporuča se da ih osvajate tako što ćete im se činiti nedostižnim. Pojavite se, nestanite, igrajte toplo-hladno, samo bez pretjerivanja. Čak i kada nema prepreka, nađite neku, čisto da zaplet dobije na snazi. Pokažite svoju posebnost, naglasite čulnost. I za kraj, odvedite je na obalu mora. Svjetlost svijeća, energija Mjeseca, blizina vode, pokrenut će vulkane strasti.

Venera u Ribama traži potpunu predanost, ali je i pruža, upotpunjujući sliku savršenog partnera. Sa ovom osobom ćete se popeti na sedmo nebo, danas, ovdje, i nećete biti svjesni što vas je snašlo. To je onaj trenutak u kome se čuvena rečenica “pazi što želiš, može se ostvariti”, zaista ostvari.

Venera je u Ribama pod vlašću filozofa, Jupitera, pa će njegova postavka u natalu pojasniti puteve kojima će se ona pomicati. U povoljnim aspektima od strane dispozitora, Venera će dobiti podršku za svoju filozofiju života i vrijednosti, dok će u nepovoljnim aspektima, okolnosti rušiti snove i tražiti da ih osoba iznova gradi.

Kako god bilo, Venera u Ribama ne odustaje od svojih želja, samo ih lakše ili teže ostvaruje. Na putu ostvarenja, sklona je da ih često modificira, jer je riječ o promjenjivom, vodenom znaku. Emocije vode glavnu riječ, dok razum baš i nema posla, budući da je u znaku Riba mjesto pada Merkura.

Što se tiče Neptuna, njegov utjecaj je upravo ona maglovitost i naklonjenost iluzijama, koja se često veže za ovu Veneru. Ako bi smo razvrstavali, Venera se vezuje za osjet, Mjesec za emocije, dok Neptun oslikava ekstazu, potpuno sjedinjavanja svih principa. Venerom privlačimo, Mjesecom uspostavljamo kontakt i pokrećemo priču, dok Neptun govori o potpunom sjedinjenju i simbiozi dva bića. Zato Venera egzaltira baš u Neptunovoj kući, gdje bog mora vodi glavnu riječ.

Venera u Ribama uživa u stvarima koje su neprolazne, pa će po tom kriteriju birati glazbu koju će slušati ili slike koje će joj oplemeniti dom. Ovu Veneru nećete naći među takozvanim trendseterima, jer ona vidi dalje od njih. Nećete je sresti ni među ljubiteljima masovno popularne glazbe. Jednom riječju, za nju nema mjesta tamo gdje ne stanuje kvaliteta.

Ovo su osobe s umjetničkim darom, a on može biti vezan za glazbu, slikarstvo, kiparstvo, ples, glumu … Trenutak u kome će taj dar osvijestiti i aktivno raditi na njemu, za njih predstavlja oslobađanje duše. Ako ih volite, ne činite to sa pola srca, jer oni neće primiti ni tu polovicu. Ako vas takva osoba voli, pokažite da za vas riječ “nemoguće” ne postoji.

Sretno!

Jovana Milekić

astroportal.in

Podudarni sadržaj text-50

Prethodna objavaIma vrlo malo veze s izgledom: 10 načina kako ispoljiti KARIZMU – Ne skrivajte neobične, čudne dijelove sebe!
Slijedeća objavaKako odgovoriti na mržnju?
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.