„I počinješ razumjeti prvi puta, da jedno smo na vani, a drugo smo iznutra…“

Autor suradnik: Astro Aisha
Prašnjavi let tek ponekog oleandra ostaje za nama. Jupiter u Lavu je bio sve što smo htjeli. Naš napon i snaga, naš teret, naša glad i žeđ. Dokazao je milijun puta koliko naše srce može podnijeti. Nije to bio možda naš najbolji poriv za dalje, naš let u bolje sutra, ali ako ništa drugo, bio je žilav dio nas samih. Bez borbe ne ide, najavljivao je naš omiljeni Gigant. I izmjenio nas je. Ponos je ostao u nama, ako već ništa drugo nije. I snaga, neka snaga, kojoj ćemo se sada pokloniti po prvi puta…

Godinu dana iza nas samih otkriva svijet pun truda, borbe, pun preživljavanja. Nije to bio život na visokoj nozi nekih galantnih i uglađenih bića, bio je to odraz svake borbe u nama samima. Kad oduzmu ti ništa, da vidiš koliko vrijediš. Kad te udare sto puta, da vide koliko puta ćeš ustati. Da se uvjere da iako te gaze, svoje principe nećeš pregaziti. Ti ne moliš i ne staješ. Ustaješ se u svoje najteže jutro i ideš dalje. Snaga, neka to bude sve što si spoznao.

I sada ulazimo u nešto drugačiji svijet. Ritam pod nogama usporava. Sada više opažamo sitnice i detalje. Više smo oprezni i taktični. Srce i dalje udara, ali sada počinje dobivati svoj ritam. Nisu mali koraci ponekad za nas, ali to je sve što nam preostaje. Jupiter u Djevici sastavlja se u tisuću komadića. Kao razbijeni mozaik skupljenim djelovima vraća Sebe. I znamo da Jupiterovo dostojanstvo u Djevici nije povoljno, ali to ne mora značiti da neće biti naše.

Okrenut ćemo se poslu, usavršavanju, redu, radu i disciplini. Ponekad zanijeti u nečiji tuđi svemir, željeći iskusiti neka nova prostranstva. Proširit ćemo vlasititi biznis, dobiti premještaj u drugi grad pa čak i u drugu zemlju, samovoljno odlučiti otići na drugi kontinent. Bavit ćemo se sobom, svojom prehranom i tijelom i češće hraniti njega nego li dušu. Vodit ćemo bilješke, praviti račune i planove. Posvajati kućne ljubimce i djecu. Pokušati ćemo sami sebe uvrstiti i u onako pun raspored. Zadovoljiti se kockicom čokolade ili trenutkom sklapanja očiju. Voljet ćemo svoju stolicu, svoj radni stol i tišinu. U smiraju dana, šalicu čaja i predah. Sebe.

Sve ono što Jupiter znači, daljina, putovanja, filozofija, religija, širina, moral, zakon, dobročinstvo i bogatstvo, sada se spušta ni zemaljski nivo. Ako smo se sa Jupiterom u Lavu naučili boriti za sebe, sada ćemo se morati boriti za druge. U narednih godinu dana dolaze velike svjetske krize, ratovi, događanja koja kucaju na naša vrata, Jupiter će zahtijevati solidarnosti i teško će ići sa tim. Jer, nažalost, mnogi će prije svega svaku informaciju obraditi u glavi, nego reagirati srcem. Mnogi će prije sortirati ljude u ustaljene ladice prema nacionalnosti, vjeroispovijesti, boji kože, spolu ili godinama, nego im pomoći. Razglabati će se često, dugo i naširoko o tome kome je potrebna pomoć i zašto. I u svom tom nadmudrivanju ostajat će mnogo praznine. Neko ništavilo. Nešto što nismo ni slutili da ćemo ostavit za nama.

A opet, mnogi, vođeni raciom i logikom, dat ćemo mnogima šansu. Naučit ćemo biti sretni među sitnicama. Mođu ostatcima nas samih. Vješto opravdavajući svačiju manu i izgovor, svačiji razlog. Razlog da bude nešto. Da bude netko. Ispružiti ćemo svoje dlanove i valjda svakom pružiti ruku. Jednaku šansu za opstanak. Selektirat ćemo ljude u našim životima jer neke promjene su neizbježne. Sortirati ćemo kaos u svojoj glavi. To vrištanje i buka poželjeti će mir. Shvatit ćemo da sreća obitava u svakoj stanici našeg tijela i da svaki centimetar kože ima svoju vrijednost.

Ljubit ćemo. Potiho. Obazrivo. Pažljivo. Zaštitnički. I dat ćemo im razlog i dat će nam razlog da ustrajemo. U trenutku kada budemo posustajali, sretati ćemo ljude, njihovu auru, sjaj i riječi. Osjetit ćemo njihov dodir, nikad jasniji, realniji, stvarniji i nikad trajniji. I ostavit će pečat, još tisućljećima unaprijed jer znaju kako se to radi. Pamtit ćemo ih. I bit će nam potrebno mnoštvo vremena dok uskladimo svakoga, pa i sebe u dijelove svog života. Ljudi će sami kupovati karte po našoj koži, a mi ćemo ih gledati. Svakome ćemo dati šansu da učini što želi. Kako želi. I kada.
Mi ćemo se osvrnuti na učinjeno i odlučiti: koliko još može dalje. Koliko dubine mu poklanjamo, koliko sebe. Svaki pedalj će mrsiti njegova stopala. Grijat će se našim unutarnjim nemirom. Našom lavom koja sada počiva u dubini. I znati će: dobit će nas, koliko nas je i zaslužio. U tom pravilnom kretanju nikad ispunjenih mozaika, u labirintima naših oaza, ponekad, ponegdje, sresti ćemo se… u dodirima kože. Naslonjeni na tuđe svijetove. Udahnut ćemo se. Proparani od strepnje. Preskočivši sve granice.

Samo oni koji putuju dovoljno u dubinu, mogu upoznati taj Svijet:

Jer Rijetki nađu rijetke kad tad.

Autor suradnik: Astro Aisha

Art: Cameron Gray

Prethodna objavaFotka koja je obišla svijet: Posramili ženu na plaži, ali njezin predivni odgovor njima pregledan je milijun puta! 
Slijedeća objavaOmotajte tortu pucketavom folijom: Najljepša dekoracija koju smo vidjeli! (FOTO, VIDEO)
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.