Foto: pixabay.com

Sve konce koje je Mars u Ribama pomrsio, sada će se odmotavati i sada je vrijeme da se sve pokida da bi se došlo do cilja. Zaboravite na bilo kakav takt ili ne daj bože sjedenje na dvije stolice, diplomaciju pa onda i pokušaj da ostanete neutralni. Ovo je vrijeme za jasno i konkretno. Za odvažnost i za stav. Vrijeme je da vas čuju, vrijeme je i da vi pokrenete nešto i da hrabro istupite naprijed. Energije neće faliti, to je sigurno.

atma.hr – 52
U proteklom periodu, točnije od 15.4., na općem planu, situacije koje su obilježile atmosferu su se najbolje mogle opisati kao zbunjujuće, nejasne, bez djelovanja i slično. Na osobnom planu, opći dojam slabosti, konfuzije, gubljenja poante i jednostavno osjećaj da kakvu god akciju pokrenemo ili se nađemo kao inicijatori nečega, vrlo brzo uslijedi sabotaža, za koju ne znamo odakle dolazi.

Kada govorimo o planeti Mars, onda govorimo o “malom zlu”, odnosno malefiku, koji koliko god vam govorili da je dobroćudan i darežljiv, lažu vas, jer ima samo jedan zadatak: da napadne, da pobijedi, izazove svađu i otvoreno obrani ono što je njegovo.

Način na koji će to izraziti ovisi o poziciji znaka u kojem se nađe, ali bez Marsa ne bi imali ni inicijativu ni “vatru u žilama” ni hrabrosti ni motiva, a ni djelovanja. Ako govorimo o njegovoj poziciji u znaku Ovna, onda sve ono što predstavlja esenciju ovog planeta dolazi do izražaja, a jedna od tih stvari je i brutalno raščišćavanje sa svim što nije bilo dobro u prethodnom periodu, beskompromisno, otvoreno i jako impulzivno.

Možemo slobodno reći da sve konce koje je Mars u Ribama pomrsio, sada će se odmotavati i sada je vrijeme da se sve pokida da bi se došlo do cilja.

Zaboravite na bilo kakav takt ili ne daj bože sjedenje na dvije stolice, diplomaciju pa onda i pokušaj da ostanete neutralni. Ovakvi ljudi u ovom periodu nagrabuse najviše. Ovo je vrijeme za jasno i konkretno. Za odvažnost i za stav.

atma.hr – 52
Vrijeme je da vas čuju, vrijeme je i da vi pokrenete nešto i da hrabro istupite naprijed. Energije neće faliti, to je sigurno. Osim toga, čuvajte se rukovanja oštrim predmetima, ne bi bilo dobro da jurcate i brzate, pogotovo u komunikaciji, što će biti jako naglašeno – bez dlake na jeziku, impulzivno što može povesti do konflikata. Obratite pažnju na glavu, povrede u tom predjelu, ali i plamena i slično.

Ulaskom u znak Ovna, Mars ulazi u konjunkciju s Jupiterom, koji se također nalazi u istom znaku. Odličan izraz koji opisuje ovaj aspekt je “pravo jačeg”.

Pravda je napadnuta, a sad s obzirom na to da je Jupiter peregrin, pitanje je što je moralno i pravedno, jer je i sam Jupiter bez dostojanstva pa će upravo sada u narednim danima, neke stvari se okončati upravo na način što onaj koji je sposobniji i jači će uspjeti da se izbori za ono što mu treba, pobijediti, bilo to ili ne bilo moralno i pravedno.

Ovaj aspekt može, osim toga, donijeti i probleme na poljima uniformiranih zanimanja, događaje koji se vezuju za ove profesije, može donijeti i drakonska zakonska rješenja, napad na bankare, bankarski svijet, ambasade i probleme na germanskim teritorijama.

ASTRO NATALNA KARTA BANNER

U daljnjem tranzitu znakom Ovna, Mars će graditi sekstil sa Suncem, aspekt koji će ojačati snagu autoriteta, donekle i donijeti pretjerivanje onih koji su na poziciji, budući da se Mars nalazi u znaku Sunčeve egzaltacije.

Ovaj aspekt je odličan za rasvjetljavanje bilo koje situacije. Stvari će biti daleko čistije, otvorenije, ne znači i manje bolne, ali je sigurno da istina ima jako puno izgleda da bude u potpunosti dostupna.

Sekstil sa Saturnom, koji nas očekuje 28.6., je također povoljan aspekt da se stabilizira ono što se pokrenulo i da dobije jasnu i jaku formu.

Sretno!

Dino Murić/astroportal.in