Svaki od četiri elementa, zrak, vatra, voda i zemlja, dovoljno je jak i jednako važan. Nijedna energija nije bolja od druge, svaka je posebna i ima svoju svrhu u određenom trenutku. Život nastaje promjenom svih tih elemenata i od njih se sastoji. Ipak, Merkur u Ribama, koji je sada, od 26. veljače do 14. ožujka, u svom tranzitu, nije baš u najsretnijem položaju.

Kako prepoznati njegov utjecaj?

– Razgovor traje satima,
– Priče bez kraja i početka, uz puno nebitnih detalja,
– Publika je zaspala od dosade,
– Ne sjećamo se imena poznanika i kolega,
– Kilometarski uvod je mogao da se stisne u samo tri reda,
– Govor uz čašu u potrazi za istinom koja uvijek izmiče,
– Zaboravili smo što smo rekli i moramo ispočetka.

Merkur u Ribama priča nerazumljivo, lijeno i usporeno. Zapliće jezikom i opija riječima, i gle, zaista smo hipnotizirani. Ponekad šuti kao riba, nijem, nepomičan, ili kao da govori nekim stranim jezikom, pa ga ništa ne razumijemo. Subjektivni dojam je pojačan, a realnost stavljena sa strane. Glava je u oblacima i ne stoji čvrsto na zemlji.

Istina nam sada jednostavno izmiče, jer se ni ne može stisnuti u rečenicu, i radije bi ostala tako apstraktna i lelujava. Ipak, ovo je i umjetnički zanos, kada za samo 30 sekundi napišemo pjesmu i svoje emocije pretočimo u kreativni izraz. To su sve bajke koje su nam pričali pred spavanje, ali mi nikad nismo čuli kraj. Zato smo ih i slušali opet i opet, u nadi da ćemo jednom otkriti kako se priča završava.

Konjunkcija Merkura i Neptuna u Ribama 4. i 5. ožujka može dovesti do toga da primimo vrlo zbunjujuće poruke koje nikako nećemo uspijevati dešifrirati, uplićući se još dublje u labirint. Zaboravnost i nepoštivanje dogovora, kašnjenje ili otkazivanje, jer se nismo osjećali dobro, a u stvari nismo dobro procijenili, stvarat će probleme.

Pokušajte ne donosite prerano zaključke, ako nemate sve činjenice, kao i da vam neki važan podatak ne promakne, jer ste se na sastanku uspavali, a pripazite i da ne izgubite dokumente. Ne prepuštajte ništa slučaju i inspiraciji, ako to inače nije vaš stil. Također, bolje zapisujte adrese i brojeve, a dva puta provjerite datum i vrijeme sastanaka!

Merkuru se 7. ožujka pridružuje Sunce, da bi već sljedećeg dana imao sekstil s Plutonom u Jarcu, preplavljujući nas utiscima i emocijama. Sada je važno biti praktičan i udaljiti se od negativnog načina razmišljanja. Izbrišite stare poruke u telefonu i redovito provjeravajte poštu.

Idite u kazalište i doživite katarzu, organizirajte obiteljski filmski festival za vikend. Istražite što to krije more, što će vas približiti energiji Merkura u Ribama.

Zašto je pogotovo sada dobro biti kreativan? Emocije koje nismo izrazili verbalno spuštaju se u tijelo i mogu izazvati bolesti. Ako ne znate kako priopćiti partneru da vas je njegova izjava od prije par dana povrijedila, pokušajte to nacrtati, odsvirati, ili napišite pjesmu natopljenu emocijama, ili jednostavno iskidajte stara pisma.

Ako imate problema s pokazivanjem osjećaja, pokušajte učiniti sve da ih sada pustite da isteku iz vas. Plačite, jer suze su u redu. Možda će netko pomisliti da se s vama stvarno nešto čudno događa, ali makar ćete skinuti teret s duše. Svakako, ako to već ne radite, počnite zapisivati snove!

Najnezgodniji dani bit će 12. i 13. ožujak zbog kvadrata sa Saturnom u Strijelcu, pa tada treba dobro naćuliti uši i otvoriti oči, i naravno, paziti što govorimo, potpisujemo i objavljujemo. Sudske rasprave i aneksi ugovora mogu biti osobito osjetljiva tema.

Ako postoji neki pravni problem, suočite se s njime u toku 24 sata i nikako ga ne ignorirajte, jer time neće nestati. Bolje je potražiti savjet stručne osobe za data pitanja, nego slušati kako je u sličnoj situaciji prošao susjed. Stvari treba sada shvaćati ozbiljno i napraviti dobru procjenu. Ne bacajte ništa! U vožnji budite posebno oprezni, pogotovo ako je magla i vozite noću.

Pokušajte ovladati govorom tijela, a svaki put kada niste sigurni u nešto, bolje odmah pitajte. Za važne sastanke radije obucite neku veselu boju, a izbjegavajte sve što uspavljuje, ljubičastu i plavu pogotovo. Slušajte ambijentalnu ili meditativnu glazbu, ali i razmislite zašto vas određena pjesma pokreće, tjera na suze ili vraća na neka stara vremena, dok neku ne možete podnijeti.

Kako najbolje koristiti energiju Merkura u narednom periodu, bazirano na podznaku:

SAZNAJTE PODZNAK OVDJE

Podznak Ovan: Otputujte negdje gdje ćete biti blizu vode. Idite u kino, ali sami. Razmislite o meditaciji kao načinu umirenja psihe, prevladavanja strahova i revitalizacije mentalnih mogućnosti. Izađite iz kuće i šećite u slučaju tmurnih misli, jer se možete osjećati tromo, a tako ćete napuniti baterije. Udubite se u neki roman koji odavno stoji pored vašeg uzglavlja, a nikako da ga pročitate. Sad je vrijeme za to!

Podznak Bik: Nađite se sa svim onim prijateljima koji su drugačiji od vas. Pogledajte ako njihov način razmišljanja može pomoći da ostvarite neki san. Hvatajte bilješke, ako studirate. Pitajte nekog Vodenjaka da vam objasni. Mogući ponovni nesporazumi s kolegama na poslu za koje ste mislili da su se riješili. Neka vas glazba inspirira za ciljeve u ovoj godini.

Podznak Blizanci: Sredite radni prostor. Instalirajte akvarij wallpaper. Napravite kopije važnih dokumenata. Provjerite krvnu sliku. Slušajte što vam intuicija govori, ako su činjenice zbunjujuće. Provjerite baterije na satu ili kupite novi sat koji je istovremeno i USB. Započnite honorarni posao vikendom, ako je potrebno dopuniti obiteljski proračun.

Podznak Rak: Počnite učiti neki strani jezik. Posjetite rodbinu u inozemstvu. Kupite kameru i napravite svoj foto album, kao u dobra stara vremena. Izučavajte strane kulture ili iskoristite dojmove s davnih putovanja, kao inspiraciju za renoviranje prostora u kojem provodite najviše vremena. Isplanirajte ljetovanje na vrijeme.

Podznak Lav: Pazite da ne izgubite novac. Ojačajte imunitet i smanjite konzumaciju alkohola, a razmislite i o prestanku pušenja. Mogućnost za vijesti o nekretninama i nasljedstvu, ali i šanse za razočaranje u vezi s tim. Donirajte novac za beskućnike, u dobrotvorne svrhe ili pomozite nekome bez očekivanja pohvale i nečega zauzvrat.

Podznak Djevica: Budite jasni u očekivanjima koja imate od drugih. Dajte im kratka i precizna upute. Zaboravite na perfekcionizam, bar dok traje ovaj tranzit. Dopustite sebi da neke obveze ne završite sami već ih prepustite nekom drugom, a vi za to vrijeme idite na masažu. Otvoreno razgovarajte s partnerom i postavljajte pitanja, ali pružajte i iskrene odgovore. Ako se osjećate iscijeđeno i iscrpljeno, više spavajte i usporite tempo da bi izbjegli gripu.

Podznak Vaga: Podignite imunitet. Krenite na plivanje dva puta tjedno. Obratite pažnju na rok trajanja lijekova i na redovito uzimanje propisane terapije. Razmislite o dijeti u slučaju nadutosti i zadržavanja vode u tijelu. Kućnog ljubimca odvedite na pregled kod veterinara.

Podznak Škorpion: Budite zavodljivi. Svoje emocije prenesite na slikarsko platno. Novac ćete trošiti na zabavu više nego obično, ali nekad kažite i ne. Ako postoji nezadovoljstvo ljubavnim životom, učinite sve da odagnate tugu, nostalgiju i žaljenje, ali nemojte praviti scene.

Podznak Strijelac: Naročito ako putujete na drugi kontinent, trebate povesti računa o imunitetu. Kupite lampu koja projicira ocean na strop. Renovirajte spavaću sobu i ubacite dosta jastuka ili mekani tepih. Od kuće napravite spa centar nalik onima na Baliju. Nabavite blindirana vrata. Ne zanemarujte popravke u kupaonici. Manje vremena provodite kod kuće, ako osjetite da vas obiteljski problemi guše ili da se češće svađate s ukućanima.

Podznak Jarac: Osigurajte auto od krađa. Idite na predavanja o duhovnosti, čak iako je tako nešto previše new age za vaš ukus. Raspravite s prijateljima o religiji i pokažite vaše nevjerojatno znanje povijesti i geografije. Pišite memoare ili čitajte epsku fantastiku.

Podznak Vodenjak: Ne investirajte novac u mutne radnje. Kupite parfem sa mirisom mora. Izbjegavajte riblje proizvode zbog mogućnosti trovanja. Napravite dobar poslovni plan, ali realizaciju odložite za sredinu proljeća. Razmislite gdje možete učvrstiti, a gdje pomaknuti granice.

Podznak Riba: Idite na pedikuru. Koristite morsku sol za kupanje i maske s glinom. Probajte aromaterapiju. Odluke prepustite partneru. Ako osjetite da vas informacije preplavljuju, odspavajte, pa tek onda reagirajte. Obratite pažnju na prehranu i rok trajanja namirnica u hladnjaku. Sve što je sumnjivog porijekla bacite.

Maja Lazić

astroportral.in

Prethodna objava“Kako pomoći preminulim precima?” – SSRF Webinar UŽIVO
Slijedeća objavaBožanska djeca – Tko su, odakle i zašto dolaze?
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.