Foto: pixabay.com

Merkur je napustio znak Vage i ušao je u znak Škorpiona u kojem će se zadržati sve do 24. studenog/novembra. Kada je Merkur u Škorpionu, na osobnom planu imamo blago naglašenu paranoičnost i sklonost provjeravanju. Opozicija Merkura i Urana donosi najprije vijest koja ruši postojeće stanje i naglo mijenja pravac. Astro-simbolički, ovo je naglo kočenje i promjena smjera, jer smo u posljednjem trenutku shvatili da ne idemo pravim putem. Kvadrat Merkura i Saturna tijekom ovog mjeseca, doslovce blokira um. Nitko od nas neće biti u stanju razmišljati trezveno i u jednom trenutku će se sigurno od vas tražiti da nešto mijenjate, popravljate, a nećete znati odakle da počnete.

atma.hr – 78
Merkur je napustio znak Vage i ušao je u znak Škorpiona u kojem će se zadržati sve do 24. studenog/novembra. Merkur u Vagi je diplomatski razgovor i ponuda za suradnju, dok je Merkur u Škorpionu imperativ i vrlo oprezan razgovor. Sada će biti manje izražena potreba za dogovorom, a naglašen poriv za zalaženjem u suštinu i generalno detektivski način razmišljanja.

U natalnoj postavci, Merkur u Škorpionu daje ljude koji su spremni poginuti za riječ koju su dali i najčešće je ovo i slika riječi koje znaju da posijeku. U narednom periodu, sve do kraja studenog/novembra, bit će naglašena potreba za istraživanjem, otkrivanjem, razgovorima o tabu temama, okultnom, priče koje se vezuju za smrt, a raste i broj prometnih nezgoda na putu.

Ulaskom u znak Škorpiona, Merkur gradi opoziciju s Uranom u znaku Bika, koji je retrogradan, kao i konjunkciju s Marsom u Škorpionu. Obratite dobro pažnju na vožnju, naročito u predjelima pored rijeka. Sada je moguće i da dobijemo jako puno prometnih kazni, parking kazni i slično. Ovo je i period pojačane kontrole prometa od strane policije na putevima.

Kada je Merkur u Škorpionu, na osobnom planu imamo blago naglašenu paranoičnost, sklonost provjeravanju i generalno naglašene teorije zavjere. Ako govorimo o aktualnoj situaciji s cjepivom i sličnim temama, upravo u ovom periodu do kraja studenog/novembra moguće je da “ispliva” još koja šokantna tajna koja se upravo vezuje za ove teme.

Opozicija Merkura i Urana donosi najprije vijest koja ruši postojeće stanje i naglo mijenja pravac. Astro-simbolički, ovo je naglo kočenje i promjena smjera, jer smo u posljednjem trenutku shvatili da ne idemo pravim putem. Upravo i na osobnom planu su moguće upravo ovakve situacije.

atma.hr – 52
Na polju platnog prometa i financija, ovo je loš period za bilo koje investiranje. Kriptovalute i nekonvencionalni oblici novca i materijalnog su sada na udaru, kako od strane internet mafije, tako i od strane režima, jer je upravo i Mars u znaku Škorpiona. U konjunkciji Merkura i Marsa, uvijek nailazimo na izuzetno žučne rasprave u kojima možemo sudjelovati u narednom periodu.

Ovo su također razgovori u kojima završavate odnos i sve se svodi na imperativnost, odnosno ako nekom ne odgovara, onda neka produži dalje. Jako veliki broj kontakata može biti prekinut u ovom periodu, upravo kroz tenzije u komunikaciji i svađe.

Ispričavat ćemo se nakon 24. studenog/novembra, kada Merkur uđe u nešto optimističniji znak Strijelca, u kojem mu nije dobro.

Merkur u Škorpionu je i opomena pred utuženje, opomena pred isključenje, poziv za glavni pretres u krivičnom postupku, ovo je i detektivski um, policijska istraga, naredba o lišenju slobode i svaki papir koji u sebi sadrži neku vrstu represije i pritiska.

Kvadrat Merkura i Saturna tijekom ovog mjeseca, doslovno blokira um. Nitko od nas neće biti u stanju razmišljati trezveno i u jednom trenutku će se sigurno od vas tražiti da nešto mijenjate, popravljate, a nećete znati odakle da počnete.

banner za knjige nulta frekvencija

Ovo su i tenzijske glavobolje, problemi sa starim kaznama koje su nekako “oživjele” opet, ali ovo je i pucanje i umiranje starih uvjerenja i rađanje novih. U kvadratu s Jupiterom, definitivno imamo probleme sa zakonom, vraćanjem dugova, financijske probleme i nagle, iznenadne troškove.

Ovo je aspekt kojim će Merkur zatvoriti svoj hod znakom Škorpiona i kraj ovog mjeseca možemo dočekati prilično u bankrotu. Za sve one koji rade s tuđim novcem na bilo koji način, ovo je period kada bi mogli profitirati.

Dino Murić/astroportal.in