Foto: stocksnap.io

160×600 text-47 lijevo

Nakon retrogradnog hoda i konjunkcije (čitaj: klackalice!) s Uranom, koja se već ponovila nekoliko puta, tranzitni Merkur se napokon vratio u znak Bika i tu će ostati sve do 7. lipnja 2017. godine.

Vjerovatno se svi sjećate kraja travnja i samog početka svibnja, te svih zavrzlama i nepredviđenih situacija koje su se tada dogodile.

Od nepredvidivih vremenskih prilika, prometnog kolapsa na svakom uglu, preko problema s računima, platnim prometom, internetom – pa sve do problema u svakodnevnoj komunikaciji … širok je spektar problema koje su nam zajednički prouzročili Merkur i Uran.

Međutim, sada ulazimo u nešto mirnije dane, bar kada su u pitanju životne oblasti kojima vlada Merkur.

U mitologiji, Merkur je rimski pandan grčkom bogu Hermesu. Hermes jedan od najmlađih bogova Olimpa, sin Zeusa i nimfe Maje. Hermes vlada svakom vrstom promjene stanja, kretanjem, putovanjima. Glasnik je bogova, brzo se kreće prelazeći iz božanskog svijeta u svijet smrtnika i obrnuto. Pratilac je duša u zagrobni život.

Antički Grci su ga obožavali kao zaštitnika putnika, trgovaca, stočara, pjesnika, govornika, pisaca, ali i varalica i lopova.

Astrološki Merkur nosi sličnu simboliku, vlada svim kognitivnim procesima (razmišljanje, pisanje, čitanje, govor, čak i laganje). Simbol je male djece (jer je Hermes među najmlađim bogovima Olimpa).

Vlada i prometom, komunikacijama, kratkim putovanjima, izvršavanjem svakodnevnih obveza, platnim prometom i prometom informacija, kreditnim karticama … Postavka Merkura u natalu nam ukazuje na nečiji način izražavanja odnosno govor, gestikulaciju, način čitanja i pisanja i slično, a također i na odnos prema novcu, način vožnje, preciznost u svakoj domeni.

Bik je fiksni, zemljani znak. Bik, kao i ostali zemljani znakovi, svijet oko sebe opaža prvenstveno osjetilno. Bik je taktilan (voli dodir), vizualan (sviđa mu se ono što vidi, uživa u bojama) i audialan (voli zvukove) pa će u narednim danima naglasak biti prvenstveno na neverbalnoj komunikaciji. Neke misli nećemo pretočiti u riječi, ali ćemo ih ipak iskazati umjetnošću dodira ili nekom pjesmom.

Sada ćemo se malo poigrati s astrološkom simbolikom. Kako bismo opisali Merkur u znaku Bika? Je li to knjiga s receptima vaše majke ili bake, koju ste slučajno pronašli? Jest. Ovo je i đak, koji je kod kuće zaboravio novac za užinu, ali i dijete, koje je krišom “strpalo” dva keksa u usta.

Ovo je i olovka prelomljena na dva dijela. Brat i sestra, koji nose kruh i mlijeko iz trgovine, po koje ih je majka poslala. Merkur u Biku su i dvije čokoladice ili dvije šalice kave koje ćete ostaviti na kuhinjskom stolu.

Jedna za Vas, a jedna za Vama dragu osobu. Merkur u Biku predstavlja i puteljak između dva nepregledna žitna polja, ali i kratak izlet u susjedni grad. Dakle, Merkur u Biku zaista inspirira i budi ideje.

Iako će Merkur u Biku u ova tri tjedna donijeti “blažu klimu” u međuljudskim odnosima, ne zaboravimo da je Bik ipak fiksni znak, koji posjeduje određenu dozu tvrdoglavosti i rigidnosti pa je moguće da ćete umjesto miroljubivog traženja rješenja, odlučiti da se čvrsto i beskompromisno držite svojih stavova i razmišljanja.

Hoćete li u ovom periodu biti spremni na kompromis ili će Vaša svojeglavost doći do izražaja, ovisi od Vašeg osobnog horoskopa.

Generalno gledano, osobe s naglašenim zemljanim (Bik, Djevica, Jarac) ili vatrenim znacima (Ovan, Lav, Strijelac) teže će se odreći svojih uvjerenja pa makar ona bila i pogrešna, dok će osobe s naglašenim vodenim (Rak, Škorpion, Ribe ) i zračnim znacima (Blizanci, Vaga, Vodenjak) ulaziti pomirljivim tonom u diskusije.

U susret nam, također, idu i neki malo teži aspekti, kao što je oporba Marsa i Saturna, ali ipak treba iskoristiti prednosti tranzitnog Merkura u Biku i pronaći vremena za kratak predah, mali odmor, i kao što je već napisano, kratak izlet izvan grada, jer ćemo svi krajem svibnja tražiti neki svoj “ventil” za otklanjanje negativnih emocija.

Također, ne zaboravite da je ovo i pravo vrijeme da dragim osobama na neki novi način pokažete da Vam je stalo do njih …

Miloš Tomić

astroportal

AKCIJA!

himalajska lampa atma.hr

Himalajska lampa

Lampa od divnih, ružičastih grumenja najčišće himalajske soli – stvara predivnu atmosferu i mikroklimu koja je jednaka zraku uz planinski potok nakon proljetne oluje.

Električna lampa od himalajske soli na drvenom postolju, svaka je unikatan ručni rad, različitog je izgleda ili nijansi boja. Unutrašnjost kristala soli obasjava žarulja i stvara predivno narančasto svjetlo.

himalajska lampa atma.hr

Poboljšava kvalitetu zraka, ionizira prostor. Stabilizira i smanjuje utjecaj umjetnih frekvencija i neprirodnih elektromagnetskih valova iz elektronike. Proizvodi dugin spektar svjetlosnih valova koji iscjeljuju i smiruju vaše tijelo i um.

Dimenzije: širina: 10-13 cm, duljina: 15-19 cm, težina: 2-3 kg

Plaćanje pouzećem (poštarina 25 kn – GLS)

Cijena: 149 kn

 

Prethodna objavaNumerološka prognoza za vikend 27.-28.05.: Subota za uživanje, nedjelja – mogući sukobi, oprezno!
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 28.05.2017.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.