Tranzitni Saturn u retrogradnom hodu vratit će nas na one životne situacije u kojima nismo naučili lekciju. Ulaskom u znak Vodenjaka, 23.03., Saturn se sprema za revolucionarnu pobunu svega onoga što nas je mljelo posljednje dvije i po godine. Glas naroda će biti u fokusu, promjene svijesti i pogleda općenito na režim, poziciju, neke stare forme. Ovo je period kada se može očekivati naprasan, nimalo lagan i intenzivan lom starih struktura, svega do čega smo držali čvrsto, ali nam je više nanosilo štete, nego koristi.

atma.hr – 78
U astrologiji, Saturn je planet koji predstavlja materiju i realnost. Dnevni je vladar znaka Jarca, a noćni Vodenjaka i on u osnovi predstavlja čvrstinu, strukturu, opipljivo i poznat je kao veliki učitelj. Zajedno Jupiterom predstavlja kronokratora, osnovni je simbol vremena, a ljudi ga često doživljavaju kao mučitelja.

Osnovni princip Saturna je disciplina i lekcija. Predstavlja restrikciju, frustraciju i kompleks. Pod utjecajem Saturna, stvari usporavaju, tjera nas da čekamo, imamo dojam da se na tom polju ništa ne događa, ali istovremeno i doživljavamo nezadovoljstvo. Tamo gdje nam je Saturn u natalnoj karti, tamo imamo kompleks, uvijek malo nečega i često smo na tom životnom polju prinuđeni da čekamo na realizaciju.

Tranzitni Saturn se u jednom znaku zadržava oko dvije i po godine. Utjecaj Saturna se osjeća na način što ulaskom u to polje, stvari kao da se “zamrznu”. Ako vas je zatekao u jednom određenom stanju ulaskom u polje natalnog horoskopa, takvo stanje će se održati sve do njegovog izlaska iz tog polja, ali je zadatak da se ne borimo protiv toga ili očekujemo promjenu, već da se na prvom mjestu discipliniramo i sebi olakšamo.

Nakon što izađe iz određenog polja u životnom horoskopu, imat ćemo dojam naučene lekcije, osjećamo se zrelije u odnosu na to polje i vrlo često shvatimo zašto se nešto nije trebalo realizirati, već je bolje što su stvari usporile baš na tom polju.

Tranzitni Saturn je ušao u znak Jarca u prosincu/decembru 2017. godine i u istom se zadržao sve do ožujka/marta 2020. godine. Bez obzira što se nalazio u znaku svog domicila, Saturn neće izgubiti svoj osnovni princip prilikom tranzita. Uslijed toga što je bio u osnovnom dostojanstvu – sjedištu, pokazao je jače djelovanje, kako na svjetskom planu, tako i na osobnom.

atma.hr – 39

Za vrijeme tranzitnog Saturna u Jarcu, imali smo priliku da se suočavamo s dosta režimskih restrikcija, pritisak od strane sistema, priču o poziciju i generalno oživljavanje starih vrijednosti, koje smo možda zaboravili. Nakon što mu se i Jupiter pridružio u prosincu/decembru 2019. godine, restrikcije su se proširile, a na osobnom planu i problem koji smo vukli upravo od kraja 2017. godine.

Kardinalni znakovi (Ovan, Rak, Vaga i Jarac) su još jednom bili na udaru, koji je počeo od negdje 2008. godine, kada je Pluton ušao u znak Jarca. Ako na sve to dodamo da je tranzitni Uran bio u Ovnu od 2010. godine, možemo slobodno reći da su kardinalci pretrpjeli velike udare sudbine, transformacije, ogromne promjene, restrikciju, nezadovoljstvo, nagle i nepredvidljive okolnosti na koje nisu mogli utjecati, a onda je i Saturn doprinjeo dodatnom zarobljavanju u mjesto i osjećaj potpune odsutnosti djelovanja u cilju promjene.

Ciklus koji će trajati sve do 2023. godine, kada Pluton napusti znak Jarca i uđe u znak Vodenjaka, što će ukupno trajati petnaest godina, predstavlja period koji kardinalni znakovi i oni s važnim postavkama u natalu u kardinalnim znakovima, nikada neće zaboraviti.

Vratite film u 2008. godinu i sjetite se sebe iz tog perioda, a onda kada navedeni ciklus prođe, zapitajte se kakvu ste oluju preživjeli, čega ste se morali odreći u pogledu osobnih osobina i shvatit ćete da definitivno nikada neće biti ona osoba prije nego je oluja počela.

Ulaskom u znak Vodenjaka, 23. ožujka/marta, Saturn se sprema za revolucionarnu pobunu svega onoga što nas je mljelo posljednje dvije i po godine. Glas naroda će biti u fokusu, promjene svijesti i pogleda općenito na režim, poziciju, neke stare forme.

Ako smo navikli da se uokvirimo i budemo uvijek isti, Saturn u Vodenjaku će milom ili silom donijeti neki novi način držanja stvari pod kontrolom, naglasak će biti na inženjeringu, modernim tehnologijama, a sve ono od modernih disciplina što je čekalo na svoju formu, sada će je i dobiti, kroz donošenje zakona i praktičnu primjenu. Kao što sam i naglasio, promjena ne može biti laka, čak će postojati i odsutnost svijesti da se išta događa, ali polako i sigurno, u naredne dvije i po godine svjedočimo novinama.

atma.hr – 75Povijesno promatrano, tranzitni Saturn je boravio u znaku Vodenjaka u periodu od 1962. do 1964. godine. Upravo početkom 1962. godine, nakon što je Saturn ušao u znak Vodenjaka, u New Yorku je uspostavljena prva automatizirana podzemna željeznica, kojoj nije bila potrebna ljudska ruka radi upravljanja. Interesantno je da iste godine, u veljači/februaru, se dogodila linijska konjunkcija Sunca, Mjeseca, Merkura, Venere, Marsa, Jupitera, Saturna i Južnog Mjesečevog čvora, formirajući stelijum planeta u Vodenjaku, što je zabilježeno kao astronomski fenomen.

Ipak, prije nego i službeno krene u najavljeni period revolucionarnih promjena kroz znak Vodenjaka, Saturn će se kratko vratiti u znak Jarca i to u periodu od 2. srpnja/jula do 18. prosinca/decembra, kada će i službeno napustiti znak Vodenjaka, od čega će u periodu od 11. svibnja/maja do 29. rujna/septembra biti retrogradan.

Tranzitni Saturn je s 1. stupnja Vodenjaka započeo svoj retrogradni hod. Pošto sam Saturn predstavlja restrikciju, u svom retrogradnom hodu najprije će donijeti duplu restrikciju te dvostruko nezadovoljstvo. Ulaskom tranzitnog Marsa u znak Ovna, početkom srpnja/jula 2020. godine, Saturn i Mars po znaku počinju graditi aspekt kvadrata. Do perfekcije aspekta će doći dva puta, u kolovozu/augustu i rujnu/septembru.

Ovo je period kada se može očekivati naprasan, nimalo lagan i intenzivan lom jako starih struktura, svega do čega smo držali jako čvrsto, ali nam je više nanosilo štete, nego koristi. Lom navedenog neće biti nimalo lak, rekao bih da će većina u ovom periodu, od početka srpnja/jula pa sve do rujna/septembra, biti pod dojmom peha, nadalje, imati dojam da netko upravlja nama nevidljivim koncima, kao da smo marionete. Pogrešne odluke, impulzivna reakcija koja odvodi u krah i lom, kidanje živaca će biti izuzetno aktualno, a jedini, pravi savjet da treba samo ležati i “praviti se mrtav”.

Budući da će pored aspekta, Saturn i Mars biti u uzajamnoj recepciji, jer će Saturn biti u znaku Marsove egzaltacije, a Mars u znak Saturnovog pada, što doslovno predstavlja pretjerivanje koje odvodi u pad, upravo ovaj period može obilježiti velike padove s pozicija, rušenje sistema, a na osobnom planu pogledajte u kojem polju vam se nalaze znak Ovna i Jarca, jer upravo na tom polju stvari će se preko noći polomiti, a s tim i bilo kakva iluzija koju ste gradili na tom polju. Ovaj aspekt će drastično osjetiti kardinalni znakovi.

atma.hr – 78
S obzirom da će se Saturn u svom retrogradnom hodu, opet sresti sa Plutonom u znaku Jarcu u rujnu/septembru, iako do perfekcije aspekta neće doći, ponovljeni aspekt od siječnja/januara 2020. godine, donijet će probleme koji su započeli početkom 2020. godine, a sada se ponovo vraćaju, isključivo radi konačnog razrješenja istih i za nijansu lakše u odnosu na to kako je započeto.

Kraj stvari koje vas muče od 2008. godine, počeo je da nazire početkom ove godine, a upravo na jesen možete očekivati konačnu realizaciju, nakon čega ćete definitivno moći lakše disati. Ipak, tranzit Plutona je trag koji nosimo do kraja života, ovo su iskustva kojih ćete se sjećati upravo do kraja života.

Generalno promatrano, tranzitni Saturn u retrogradnom hodu, će nas vratiti na one životne situacije u kojima nismo naučili lekciju i koje je potrebno ponovo proživjeti da bi izašli zreliji i naučeni. U znaku Vodenjaka, gradit će konjunkciju s tranzitnim Jupiterom u prosincu/decembru 2020. godine.

Dino Murić/astroportal.in

49 HEMP RUKSACI

NOVI MODELI ! - RUKSACI OD KONOPLJE

Kvalitetni, atraktivni i jedinstveni!

Izrazite svoj nesputani duh i ekološku svijest najkvalitetnijim HIMALAYAN 100% HEMP ruksakom, koji je baš kao i vi, nikada dosadan, nikada običan – stilski jedinstven!

Veliki izbor, obilje boja!

Svaki Himalayan 100% Hemp ruksak je jedinstven, napravljen od eko konoplje, ručno rađen u Nepalu.

Konoplja je vrlo čvrsta, "diše" i upija vlagu s tijela, posjeduje antibakterijska svojstva koja nadilaze bilo koju prirodnu tkaninu. Neće uhvatiti plijesan niti zadržavati mirise! Lako se održava.

Cijena: 199 kn - Izaberi svoj ruksak OVDJE

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here