“Prvo ćete morati naučiti kako biti potpuno prazni. Bez snova, bez ideja, bez uvida u sljedeći sekundu. Prazni kao stari podrum, kao čelični kavez, kao mračna komora. Hodnici kojima šećete neće biti tlo pred vama niti pločnik, bit će to hodnik u vama u koji nikad niste ulazili, tlo kojim nikad niste koračali, zidovi koje nikad niste dotakli. Strahovi, dijelovi vas koje ste zabetonirali. Vrištat će svaki kutak vašeg tijela, uma, srca, duše. Svaka kap krvi željet će poletjeti iz vena. Tren kad čujete sebe, svoje želje, svoj put, bit će tren kad ćete shvatiti da ste živi. Da imate svoje potrebe, svoje izbore, svoj put. Koliko ima mrtvaca u vama, a nigdje živih? Na groblja se ide, ali tamo se ne živi. “

Ovo je dio teksta koji sam pisala o Saturnu u Škorpionu ne tako davnog studenog 2012. godine. Ako sumiramo ove godine od tada, sigurno ćemo potvrditi da je sve bilo baš tako kako je opisano u tom tekstu.
Raznijeli smo Sebe toliko puta, da tisuću naših dijelova leti negdje daleko. Prosipali se, udarali kao staklo, rušili i lomili. Iznova dizali i spajali. Lijepili se neviđenim magnetom. Tjerali na ustajanje. I svaki put kad smo pomislili da ne može gore – bilo je.

Sada kao mala djeca, nanovo rođeni, učimo svaki korak ispočetka. Da otvorimo oči. Da otvorimo pogled na svijet. Da vjerujemo ponovo kao da prvi put vjerujemo. Da koračamo bez straha. Da mislimo bez težine. Da ponovo gradimo sve što je srušeno. I naučimo letjeti.

Svi su počeci kao i krajevi isti. Sjetite se toga svaki puta kada kretanje bude izgledalo preteško. Kako pronaći Sebe u toj katastrofi, oluji ratova, u tom izbačenom mulju. Gdje se tražiti? Kamo otići? Što prepoznati? Kako ponovno disati?

Saturn u Strijelcu priča je o vrijednostima. O nekom novom putovanju, s novim i starim Ja. O nekim novim lekcijama i iskušenjima. O trudu. Prije svega, o vjerovanju. U sebe. U druge. Razočaralo nas je sve što nas je moglo razočarati. Gorjeli smo i kada se nije moglo gorjeti. Plakali i kad u nama nije bilo snage ni za što. Klecali, padali, rastapali se. Gubili se po odajama nekih tuđih života.
A opet … dogodi se. Netko ulije tu snagu. Netko vrati taj osmijeh. Netko pruži ruku. Netko ispuni prazninu. Netko pokaže da možemo bolje i vrjednije.

Sada je vrijeme da nas zagrli neka vječnost, sretnija i bolja. Da se isplate “u zlatu” svi trenuci nemoći. Da podignemo glavu i zasluženo pogledamo u Oči. Jer nešto nam dolazi. Daleko stvarnije i bolje.

Vrijeme je da se naučimo zdravom egoizmu, nakon što smo prepješačili 9 krugova pakla. Da vjerujemo u sebe, jer to nije ničiji tuđi posao. Da se dignemo na tron ​​jer smo zaboravili kako je to biti sam sebi najbitniji. Da dozvolimo da nas vole i hvale, da cijene našu prisutnost. Da budemo dio svega što smo ikada željeli biti.

Razdoblje Jupitera u znaku Djevice ponovo nas je nagnalo da se bavimo pomaganjima. Drugima. Opet da budemo nečija štaka za siguran hod i nečiji posljednji atom snage. Opet da hranimo sve osim sebe. Opet da divljinu zamijenimo svakodnevnicom. I budemo nečija Pepeljuga.

Tek sa Jupiterom u Vagi, neke Pepeljuge obuju izgubljene cipelice. Probude šarm u sebi. Vole i budu voljene. Opet odnose dovode do maksimuma, samo sad onog pozitivnog. Stapanje kao da smo oduvijek postojali. Opet je trijumf ljubavi i trijumf života. Iskočit će svaka zmija iz svoje košuljice. I svaka žaba moći će postati princ. I opet vjerujemo u pravdu i dobrotu. I posebni smo. I svoji. I dijelimo sebe u pripadanju. I znamo konačno, kada stanemo na čvrsto tlo, da nas netko negdje, drži. Sasvim sigurne. U najdubljoj veziji svog postojanja.

Ispod nekog drugog neba, Zvijezde izgledaju drugačije. Više su naše nego što će ikad biti.

Astrolog: Astro Aisha/lovesensa.rs

Prethodna objavaNe čekajte pravi trenutak.. Uzmite trenutak i učinite ga pravim!
Slijedeća objavaAmetist
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here