Kako znam koji je moj unutarnji ritam? Što to uopće znači?

Velike su šanse da nekada davno, prije i negdje, su oni veći od nas znali što, kada i kako bi mi trebali. Nekada je to bilo opravdano, ali puno puta je to bilo protiv nas, protiv našeg ritma, naše potrebe.

Kada smo htjeli biti budni, morali smo spavati; kada nam nije bila potreba morali smo sjediti na tuti; kada smo htjeli potrčati trebali smo polako hodati… Puno je bilo je takvih situacija. Vi sami znate koje su!

atma.hr – 45

I gdje nas je to dovelo, u sada i ovdje?

Vrlo vjerojatno do toga da sami više ne čujemo svoje tijelo. Ne čujemo baš dobro, neki šum je prisutan. Kada želim spavati? Jesti? Kada želim trčati, a kada želim usporiti? Plesati?Idem iz navike, jurim, vučem se… jer je netko davno rekao da se tako radi.

Ali, koji je moj način, koji je moj tempo?

Na radionici “Unutranji ritam” istraživati ćemo naš unutarnji svijet, pokušati osluhnuti svoje tijelo, zainteresirati se za njega i dati mu priliku da ono samo odabere kojim će se tempom kretati. Koji ritam će izabrati kroz ples, a onda i kroz život. Istražiti ćemo i mogu li u tempu koji diktira svakodnevni život držati svoj ritam, pratiti sebe.

Obavezne prijave na: [email protected]
Mjesto: IPD Centar Zagreb, Slavonska avenija 3
Cijena radionice: 200 kn
više o radionici T.R.E.K. konceptu rada na:
https://ipd-center.eu/radionica-trek/

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here