Emil Gabrić, viola
Dražen Franolić, oud (arapska lutnja)
Kamenko Ćulap, udaraljke (tar, mazar, udu)

Trio Franolić Ćulap Gabrić izvodi autorsku glazbu koja spaja elemente arapske, turske i balkanske glazbe s indijskom, jazz, romskom i klasičnom glazbom. Orijentalna glazba, arapski makami, nadopunjuju se s romskim i durskim ljestvicama, te s pentatonikom, najčešće u kombinaciji s neparnim ritmovima. Oud i viola svojim se toplim zvucima prirodno prožimaju s egzotičnim udaraljkama. To je glazba koja teče kao slobodno razmišljanje, gotovo kao prirodni dijalog koji stvara magičnu atmosferu.

Trio priprema materijal za prvi zajednički album.

Dražen Franolić i Kamenko Ćulap zajedno sviraju od 2008., snimili su albume Česma (2009.) i Bujrum (2013.). U suradnji s harmonikašem Markom Jovanovićem, kao trio Franolić Ćulap Jovanović snimili su albume Put (2016.) i Faza (2019.)

Sada predstavljaju suradnju s Emilom Gabrićem koji je bio član Paganini banda i Lada, snimio oko tristotinjak skladbi za razne izvođače, film, kazališne predstave i televizijske serije. Uz klasično glazbeno obrazovanje, glazbeni put obilježili su mu i susreti s romskom, srpskom i mađarskom glazbom. Dobitnik je nagrade Status. Emilova senzibilnost i kreativnost odlično su se uklopile u meditativnu atmosferu trija.

Evo što smo zadnje napravili


Kanjira


https://www.youtube.com/channel/UC6ONdIWfnoP8HXaIkWF1EyA


Lijepi pozdrav i hvala. Nadam se da će ovaj put koncerta i biti 🙂

Dražen Franolić
091 526 3541

Više na: http://www.franolic-oud.com/ i Youtube kanalu