Postoji puno dezinformacija o hrani i kako ona utječe na zdravlje, što čini odabir onoga što je zapravo zdravo i korisno jako teškim. S druge strane postoji izvjestan broj namirnica koje treba izbjegavati u bilo kojim okolnostima, zato što od njih skoro pa da i nema nikakve koristi,a na mnoge načine predstavljaju rizik po zdravlje.

Evo namirnica koje nikada ne biste trebali jesti, ako dugoročno želite sačuvati vaše zdravlje.
Bijela peciva i kruh

Iako su krafne s čokoladom zasigurno jedna od najukusnijih stvari koje smo probali one su potpuno nezdrave. Visokokalorične su, sadrže mnogo masti i ugljikohidrata. Nemojte zaboraviti na transmasti, konzervanse i aditive ako jedete kupovne krafne. Otrov su za organizam.

Po definiciji bijeli kruh i rafinirano brašno se generalno otrovni za vaše tijelo zato što su zapravo “očišćeni” od svih vitamina, minerala, vlakana, i drugi hranljivih tvari. Zbog toga tijelo ne zna kako pravilno probaviti i asimilirati tu tzv. hranu, što može dovesti do problema sa zdravljem. Rafinirano bijelo brašno se bijeli klorom i još se dodaje bromid, dvije kemikalije koje su povezane s pojavom oštećenja organa i žlijezda.

Žitarice sa šećerom

Ove žitarice s visokim postotkom šećera glavni su uzrok debljanja. Dok mislite kako se ”zdravo hranite” ove žitarice prepune su šećera i glutena koji vam upropaštavaju izgled kože. U slučaju da ih neprestano konzumirate možete ”zaraditi’ i upalu sluznice želuca.

Čips

Kao što znate čips je pržen u mastima i ulju koje utječu na razinu kolesterola. Također postoji i rizik od bolesti srca. Korištenje nezasićene masti u proizvodnji hrane pomaže namirnicama da duže traju i da ostanu svježe duži period, a da pritom stvaraju osjećaj manje masne namirnice. Plus, pun je soli.

Pomfrit

Pomfrit je kao čips pržen u ulju. Sadrži veliki glikemijski indeks koji povećava razinu inzulina u tijelu, koji je podjednako loš za zdravlje, ali i za obujam struka. Pomfrit, zajedno sa čipsom, sadrži akrilamid, poznatu kancerogenu tvar, koja se formira kad je hrana pečena ili pržena na visokim temperaturama.

Kokice iz mikrovalne pećnice

Kokice iz mikrovalne pećnice sadrže kancerogene tvari. Kemikalije koje se dodaju kokicama nalaze i u samoj vrećici, a povezane su sa bolestima štitnjače.

Margarin

Iako se margarin prodaje kao proizvod bez kolesterola krajnji je izvor masti koji vam podiže razinu kolesterola i oštećuje krvne stanice. Pročitajte ovdje više o užasu proizvodnje margarina.

Skriven u razno-raznim namirnicama, margarin, hidrogenizirana – trans–masna kiselina je nešto što želite izbjeći po svaku cijenu! Suprotno vjerovanju maslac i zasićene masti načelno nisu štetni, pogotovo ako su porijeklom od životinja koje se nisu hranile sojom i GMO kukuruzom. Ako takva mast nije za vas, onda se radije držite maslinovog, ili nekog drugog ulja nego margarina.

Smrznuta gotova hrana

Većina gotove smrznute hrane prepunjena je konzervansom, industrijskom soli, hidrogeniziranim uljem (trans-masnim kiselinama) i drugim umjetnim sastojcima, da ne spominjemo kako je takva hrana prije smrzavanja bila kuhana i kako je na taj način ostala bez većine hranljivih tvari (pogotovo ako je – nakon što je odmrznuta – opet zagrijavana u mikrovalnoj pećnici).

Salame, hrenovke, konzervirano meso s nitratima

Meso je inače loše za zdravlje, ali ono konzervirano je katastrofa. Salame, kobasice, paštete, hrenovke, šunka u crijevu… i mnogi drugi proizvodi od mesa konzervirani natrijem i drugim kemijskim sredstvima povezani su sa srčanim bolestima i rakom.

Umjetni proteini, energetske table

Ovi se proizvodi u reklamama uvijek predstavljaju kao zdrav dodatak prehrani, ali često nije tako. Ove zamjene obroka sadrže procesuirane proteine soje (uglavnom GMO), rafinirani šećer, trans-masne kiseline (hidrogeniziranu mast) i druge štetne aditive koji pridonose razvoju raznih bolesti. Nisu svi proteinski i energetski dodaci štetni, naravno, ali prije kupovine pročitajte što piše na deklaraciji.

Dijetetski proizvodi

Mnogi, takozvani proizvodi za mršavljenje, sadrže umjetna sladila, koji su neurološki štetni, uzrokuju probavne probleme i endokrine poremećaje. Veliki broj takvih proizvoda također sadrži mnoge kemijske dodatke za okus, koji bi trebali zamijeniti prirodne masti i druge sastojke kako bi se reducirao broj kalorija. Umjesto toga držite se hrane iz koje ništa nije umjetno odstranjeno, što bliže prirodnom, uključujući i visoko masne namirnice koje nastaju onako kako to priroda želi, i vaše će tijelo biti oduševljeno.

Prethodna objavaVastu za auto
Slijedeća objavaBrzo izliječite uporni kašalj i bronhitis: “Izvucite” bolest super-oblogom od lista kupusa i medom!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.