Kroz tri dana trajanja seminara, sudionici će upoznati Kung Fu vještinu Wing Chuna i rad Wing Chun kluba Rijeka te produbiti znanja, razmijeniti iskustva i njegovati zdrav način života u ljepotama riječkog kraja. 

Wing Chun klub Rijeka organizira prvi međunarodni Wing Chun seminar u Rijeci, od 26. do 28. svibnja 2017. Seminar će uključivati otvoreno predavanje i dva dana intenzivnih radionica s polaznicima. Posebni gosti bit će instruktori s dugogodišnjim iskustvom Sifu Marijo Biljanić i Sifu Darko Bek. Cilj je ovog seminara promocija zdravog načina života, druženja i ljepote riječkog kraja.

Seminar počinje u petak 26.05.2017., u 19:00 sati u hotelu Bonavia. Za prvi dan seminara predviđeno je otvoreno predavanje “Kung Fu – vještina za cijeli život” na kojem će se sudionici moći upoznati sa svim pozitivnim učincima bavljenja kung fu-om uz demonstraciju vještine od strane domaćina i organizatora ovog događaja Wing Chun Kluba “Rijeka”. Preostala dva dana, 27.05. i 28.05., posvećena su treninzima: održat će se četiri treninga, svaki u trajanju od tri sata.

Wing Chun kagvog ga mi danas poznamo je nastao prije 200 do 300 godina, a legenda govori da je to jedini stil Kung Fua kojeg je stvorila žena. Je li to istina, ne možemo reći, no ono što je bitno je ideja koja se proteže kroz filozofiju vještine, odnosno takozvani „ženski princip“ koji umjesto snage favorizira strategiju,kretanje,inteligenciju te korištenje snage  protivnika protiv njega samoga.

Wing Chun je pored Tai Chia najpoznatiji Kung Fu stil izvan Kine. Svoju popularnost je prvo stekao kroz lik i djelo Brucea Leea koji je Wing Chun učio u Hong Kongu. U novije vrijeme Wing Chun se ponovno počeo predstavljati široj publici kroz serijal filmova o poznatom majstoru Ip Manu, također poznatome i kao učitelju Bruce Leea. Pojavom ovih filmova bilježi se i znatno veći interes za ovu vještinu.

Wing Chun klub Rijeka osnovan je 2006., a trenutačno broji oko 20-ak članova. Sam rad kluba odvija se u dvije grupe. Jedna grupa je miješana grupa vježbača starijih od 16 godina, dok je druga grupa naziva Wing Chun za žene terminom i programom prilagođena, kako i sam naziv kaže, ženama. Treninzi za obje grupe odvijaju se tri puta tjedno na adresi Pomerio 23, Rijeka.

Više informacija možete pronaći na sljedećem linku.

Za sudjelovanje na seminaru prijavite se ovdje.

Kontakt telefon 091 767 6668.

Prethodna objavaStrategija zdravog života – Vikend program na Krku
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 18.05.2017.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.