Riječ Pranayam sastoji se od riječi Pran (univerzalna životna energija) i Ajam (produžiti). Dakle govorimo o znanju produživanja i usavršavanja životne energije u nama.

Dah je esencija života za naše tijelo, a opet unatoč tome mi najmanje računa vodimo upravo o tome kako dišemo. Život na ovom planetu smo započeli udahom, a završiti ćemo ga izdahom, a sama kvaliteta i dužina našega života ponajviše ovise upravo o kvaliteti i svjesnosti disanja.

Naše disanje, to jest način na koji dišemo, ovisi o tome kojim podsvjesnim obrascima smo vođeni. Poznato nam je to da naša podsvijest inače upravlja našim djelovanjem, te ako želimo da uskladimo svoj ‘instrument’ (tijelo) sa ostalim aspektima našega bića ( um, duša i Duh ), onda je neophodno da što je više moguće osvijestimo svoju podsvijest.

Naša podsvijest je uglavnom upravljana strahom, te je zbog toga naše disanje nepravilno i plitko, što nas dovodi do toga da imamo manjka kisika u našem organizmu, a manjak kisika u organizmu nas dovodi do raznih oboljenja – tjelesnih, umnih i duševnih.

Toksična hrana, preopterećenost informacijama, brige, previše obaveza, ubrzan ritam života…sve to nas vodi u obrasce plitkog disanja. Ako imate konstantnu napetost u vratu, napetost u mišićima ramenima, i leđima – to znači da ste pod utjecajem stresa i da zbog toga neispravno dišete.

Ispravite svoje tijelo i dišite tako da spuštate udah skroz do vašeg abdomena. Naročito obratite pažnju da sjedite ispravno i ravno, te obavezno dišite iz trbuha.

Ako je nesvjesno disanje put u mnoga oboljenja, onda je svjesno disanje nešto što nas zasigurno vodi u drugom smjeru. No kako svjesno disati kada znamo da smo 95% svoga vremena mi izgubljeni u nesvjesnom bivanju, vođeni podsvjesnim autopilotom ?

Iako se čini da je naučiti ispravno disati vrlo jednostavno, zapravo to i nije baš tako, ponajviše zbog stresa kojime smo svi bombardirani, i zbog podsvjesnih obrazaca koji nas uvijek vraćaju na nezdrav tempo disanja.

Da bi istrenirali svoje tijelo i programirali svoju podsvijest tako da i u stanju odsutnosti naše disanje bude duboko i lagano, potrebno je ipak uložiti malo više truda, a prije svega je potrebno imati pravo znanje koje će nam sve to uvelike olakšati i ubrazati cijeli proces reprogramiranja naše podsvijesti.

TEČAJ SVJESNOG DISANJA…

Osobno sam svjesnim disanjem izlječio sebe od migrena, bolova u leđima, napada panike, astme, napetosti i kroničnog stresa, tako što sam počeo koristiti jednostavnu tehniku disanja i vizualizacije udaha, kombinirano sa nekoliko jednostavnih vježbi iz yoge. Ta mala promjena u mome načinu života dovela me do renesanse u zdravstvenom aspektu, na svakom levelu moga bića.

Ono što ćemo učiti na tečaju Svjesnog Disanja jeste kako osvjestiti podsvjesne obrasce koji najviše utječu na kvalitetu našega daha, te samim time reprogramirati te obrasce na taj način da u trenucima ‘odsutnosti’, ili lutanja periferijom misli mi nastavimo disati smireno i duboko. Na taj način naš život postaje mnogo kvalitetniji, a mi ostajemo smireni čak i onda kada se nalazimo u napetim situacijama.

KOJE SU DOBITI SVJESNOG DISANJA ?

  • povećavate količinu i kvalitetu životne energije
  • uspostavljate balans između tijela, uma i duha
  • jačate svoj imunološki sistem
  • čistite blokirane energetske kanale
  • održavate svoje tijelo zdravim i mladolikim
  • jačate oštrinu uma i dubinu duhovnih uvida
  • osvještavate podsvjesne obrasce
  • lakše pronalazite svoju svrhu

KAKO ĆEMO PROVODITI DANE NA TEČAJU ?

Dane ćemo provoditi tako što ćemo se u 06:45 ujutro zaputiti put vrha bosanske piramide Sunca, kako bi dočekali izlazak sunci i pozdravili Ga.

Dok pozdravljamo sunce, imati ćemo jednu kraću seriju svjesnog disanja gledajući u sunce (ukoliko bude vidljivo zbog magle), i pritom ćemo vizualizirati kako fotoni koji se nalaze u suncem okupanom eteru, ulaze u naš organizam i liječe sve naše ćelije.

Na ovaj način osvještavamo životne energije svjetlosti i etera, punimo svoje biće kozmičkom energijom, dovodimo tijelo, um i dušu u jednu harmoničnu cjelinu, i ulazimo u jedno predivno stanje duboke smirenosti koja nam omogućuje dublje uvide u našu duhovnu stvarnost.

Po silasku sa piramide imamo mali odmor i jutarnje druženje u drvenoj konobi, uz čaj ili kavu.

U 9 ujutro imamo vegetarijanski doručak, a nakon doručka imamo slobodno vrijeme koje možemo iskoristiti za individualne razgovore i šetnju prirodom.

Nakon jutarnje pauze koja će trajati otprilike 2 do 3 sata, imati ćemo teoretsko predavanje o utjecaju podsvjesti na naše disanje, i o tome na koji način reprogramirati podsvjesne obrasce koji vrše taj utjecaj.

Poslije teoretskog predavanja ćemo imati praktično predavanje gdje ću vas upoznati sa meditativnom tehnikom disanja koja će vas odvesti u najdublje dubine vašega bića, gdje ćete pronaći znanje koje će vam otvoriti neke nove duhovne sfere postojanja.

Nakon predavanja imamo pauzu i kontemplaciju do večere koja je će biti u 17:30. Poslije večere se družimo uz vatru i čaj, te imamo grupne i individualne razgovore koje završavam sa jednom kratkom vođenom meditacijom.

CIJENA I OSNOVNE INFORMACIJE

Cijena tečaja je 150 eura, za parove 120 eura, za umirovljenike 100 eura.

Ako prijavite jednu osobu na tečaj, dobivate popust od 30 eura, ako prijavite 2 osobe dobivate popust od 50 eura. Za četiri uspješno prijavljenje osobe dobivate popust od 100 eura.

Tečaj u Visokom bi trajao 4 dana (3 noćenja), a zatim bi imali online video radionice koje bi se nastavile još 5 dana nakon tečaja, te individualno video savjetovanje sa unaprijed dogovorenim terminom u narednih 40 dana.

Za uspješno ovladavanje ovim znanjem potrebna je disciplina u svakodnevnoj praksi, i upravo zbog toga će vam u periodu od 40 dana uvijek biti na raspolaganju netko tko će vam pomoći individualnim video razgovorima putem ZOOMa.

Sve navedeno je uključeno u cijenu od 150 eura.

U cijenu je uračunat smještaj sa doručkom u predivnim drvenim kućicama koje daju poseban doživljaj. U cijenu je također uključen posjet tunelima Ravne gdje ćemo u sobi za meditaciju provesti sat vremena radeći vježbu svjesnog disanja.

U cijenu nije uračunata večera koja se plaća u objektu, cijena je 5 eura, a kuhinja je vrhunska, organska, pripremljena sa ljubavlju. A možemo i sami sebi spremati objede.

Za vrijeme tečaja nam je u cilju što manje opteretiti želudac kako bi se mogli ispravno posvetiti radu na sebi.

Na tečaju su obroci obvezno vegetarijanski.

Za sve ostale informacije javite se putem maila na [email protected]

Plaćanje na licu mjesta, ili preko paypal računa na [email protected]

Namaste

Anđelko Katinić

https://samospoznaja.site/udahni-zivot-retreat-visoko-22-do-25-10/

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here