Foto: pixabay.com

52
Večera uz svijeće i materijalni pokloni nisu dugotrajno rješenje ukoliko želite uspješnu vezu. Zdrava i normalna ljubav dolazi iz zdrave komunikacije. I prije nego što počnete koristiti superlative i deminutive pokušajte izbjegavati ovu riječ.

Za početak ukoliko želite pravu ljubav, prekinite opterećivati osobu koju volite.

Frazu ‘trebalo bi’ poželjno je izbaciti iz rječnika.

U skladu s načelima kognitivne terapije, ova fraza promovira kontrolu i osuđivanje. Ona je toksična za svaku vrstu odnosa, naročito ljubavnog i romantičnog. Podrazumijeva moranje i neprestana očekivanja, ali i zarobljavanje osobe s kojom ste u vezi, piše Psychology today.

75Ovaj naredbeni ton često može zakloniti početnu empatiju, čak i ljubav. Znanost i statistika su suglasne da od komunikacije sve počinje, zato morate biti vrlo oprezni kada pričate s voljenima.

Također, kada parovi u krizi dođu kod savjetnika prvo se radi na promjeni njihove komunikacije. Ne dozvolite da misle da ih konstantno obavezujete i da ih sputavate. Rečenice koje sadrže riječ ’treba’ obično nazivamo zvocanjem.

Parovi s problemima često jedno drugome govore ’Trebao/trebala bi me poznavati do sada’. Umjesto toga probajte s  ’Volio/voljela bih da me ovoga puta čuješ’. Ili ’Ne bi trebao to spominjati sada’ opet sadrži istu fazu, pokušajte s ’Volio bih razmisliti o tome što govoriš, pusti me nekoliko trenutaka’.

Budite oprezni i obraćajte se voljenoj osobi na poseban način jer vaša ljubav to zaslužuje.

bizlife

39

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.