ulje pasjeg trna

Pasji trn se nekoliko tisuća godina tradicionalno koristi u Kini, Tibetu i Rusiji kao djelotvorna pomoć kod gastritisa i čira na želucu, srčanih i plućnih tegoba kao i za njegu kože. Djeluje protuupalno. Ublažuje posljedica oštećenja na unutarnjim organima nastalih od zračenja pri liječenju raka.

Poznato je da je mongolski osvajač Džingis Kan davao svojim ratnicima pasji trn za jačanje imuniteta i brzo vraćanje snage nakon iscrpljujućih bitaka.

Relativno nedavno otkriven u zemljama zapada pobudio je veliki interes zbog svojih ljekovitih svojstava i postao predmet posebnog interesa znanstvenika pa je 1988. osnovan Međunarodni centar za istraživanje pasjeg trna pod čiji se pokroviteljstvom svake 2 godine održavaju konferencije o novim znanstvenim radovima vezanim na pasji trn.

atma.hr – 75
Smatra se da većinu svog djelovanja ulje pasjeg trna ostvaruje preko omega 7 masne kiseline, a sadrži i omega 3,6 i 9 masne kiseline. Ulje bobica pasjeg trna je jedino poznato biljno ulje na svijetu koje sadrži omega 3, 6, 7 i 9 zajedno.

Omega 7 masna kiselina možda nije tako poznata kao 3,6 i 9 no njena je uloga za našu ljepotu i zdravlje velika. Omega 7 je gradivni element kože kose i noktiju. Ulje pasjeg trna najveći je izvor ove u biljnom svijetu rijetke masne kiseline.

Omega 7 masna kiselina pomaže u borbi protiv bora, suhoće, gubitka elastičnosti kože i drugih simptome starenja kože. Pomaže i kod mladalčkih akni i rosaceje jer djeluje protuupalno. Ublažuje posljedica oštećenja na unutarnjim organima nastalih od zračenja pri liječenju raka.

Masne kiseline i vitamini iz pasjeg trna ubrzavaju regeneraciju stanica i djeluju na membrane stanica kože čime koži vraćaju vlagu i elastičnost te tako utječu na smanjenje bora i usporavanje starenje kože. Kliničke studije govore da uzimnaje omega 7 masne kiseline smanjuje suhoću očiju kos oboljelih od Sjögrenovog sindroma i suhoću kože i sluznice kod žena u menopauzi.

atma.hr – 75
U emisiji iz 2011. Dr. Oz preporučuje pasji trn zbog njegovih čudesnih sposobnosti da pomogne u rješavanju pitanja vezanih uz težinu. U segmentu pod nazivom: Pasji trn – Čarobna bobica , istaknuta je studija učinjena na miševima kojom se pokazuju sposobnosti pasjeg trna u sprječavanju debljanja i zadržavanju vitke linije na način da bioaktivne sastavnice ulja pasjeg trna signalizira tijelu da ne pohranjuje višak masnoće iz obroka.

Ulje bobica pasjeg trna 100 ml

ulje pasjeg trnaminiPasji trn se nekoliko tisuća godina tradicionalno koristi u Kini, Tibetu i Rusiji kao djelotvorna pomoć kod gastritisa i čira na želucu, srčanih i plućnih tegoba kao i za njegu kože.

Djeluje protuupalno. Ublažuje posljedica oštećenja na unutarnjim organima nastalih od zračenja pri liječenju raka.

Cijena: 144 kn