egipatsko ulje crnog kima

Sangreen ulje crnog kima vrhunske je kvalitete i snažnog djelovanja. Proizvedeno je i uvezeno iz Egipta. Dobiveno je postupkom hladnog prešanja, 100% je prirodno i nije podvrgnuto kemijskoj ekstrakciji. Registrirano je kao dodatak prehrani i laboratorijski je testirano na Prehrambeno – biotehnološkom fakultetu u Zagrebu. Jača imunitet i dovodi njegove funkcije na optimalnu razinu.

Primarno djelovanje ulja crnog kima navedeno u znanstvenoj literaturi je balansiranje imuniteta i dovođenje njegove funkcije na optimalnu razinu. Kada naš imunitet radi optimalno mi smo zdravi. Ulje crnog kima sadrži više od 100 bioaktivnih supstanci i nutrijenata koji djeluju sinergijski.

Tradicionalno se ulje crnog kima u zemljama Bliskog istoka koristi kao pomoć kod alergija, astme i bronhitisa, artirtisa i reume, autoimunih bolesti, kemoterapije i zračenja, dijabetesa, gljivičnih i bakterijski upala, hepatitisa C, probavnih tegoba, kolika.

atma.hr – 75
Sastojci:

  • Hladno prešano ulje crnog kima (Nigella sativa L.)
  • Linolenska kiselina 57,80 %
  • Oleinska kiselina 23,10 %
  • Palmitinska kiselina 13,10 %
  • Stearinska 2,20 %
  • Palmitoleinska 0,40 %
  • Miristinska 0,24 %

Sangreen egipatsko ulje crnog kima registrirano je pri Ministarstvu zdravlja kao dodatak prehrani i laboratorijski je testirano.

Načelo čistih sastojaka:

Sangreen ulje crnog kima dobiva se prvim hladnim prešanjem 100% sjemenki crnog kima uzgojenog Egiptu. Nije miješano s drugim uljima, temperatura pri postupku prešanja ne prelazi 40°C.

Način primjene:

Odrasli: uzeti jednu čajnu žlicu tri puta dnevno.

Djeca iznad 12 godina: uzeti jednu čajnu žlicu dva puta dnveno.

Djeca od 3 do 12 godina: uzeti jednu čajnu žlicu jednom dnevno.

Uzeti nakon jela samo, s hranom ili napitkom.

Za ublažavanje okusa preporučamo med ili sok od marelice.

Nakon kontinuirane upotrebe od 6 mjeseci potrebno je  napraviti pauzu od 2 mjeseca prije ponovnog korištenja.

Kod alergija poželjno je ulje početi uzimati do 2 mjeseca prije pojave alergena u prirodi.

Najraniji zapisi o crnom kimu potiču iz drevnog Egipta. U Tutankamovoj grobnici čija se starost procjenjuje na 3 300 godina pronađen je crni kim.

atma.hr – 75
Tip 2 dijabetes: Dva grama sjemenki crnog kima dnevno rezultirala smanjenom razinom glukoze natašte, smanjenom otpornost na inzulin, povećanoj funkcija beta-stanica i smanjrnju glikozilirani hemoglobin (HbA1c) u ljudi.

Helicobacter pylori infekcije: crni kim ima klinički korisnu anti-H. pylori aktivnost, u usporedbi s trostrukom terapijom.

Epilepsija: crni kim je tradicionalno poznat  po antikolvuzivnim svojstvima. U studiji iz 2007. sa epileptičnom djecom utvrđeno je da vodeni ekstrakt crnog kima znatno smanjuje  epileptičke napade.

Visoki krvni tlak: Dnevna primjena 100 i 200 mg ekstrakta sjemenki crnog kima, dva puta dnevno, djeluje na snižavanj blago povišenog krvnog tlaka.

Astma: Istraživanje na ljudskim pacijentima utvrdilo je da vodeni ekstrakt crnog kima ima relativno jaki anti-astmatični učinak na dišne puteve.

Akutni tonzilofaringitis: crni kim ublažava virusima izazvanu grlobolju.

Kemijski otrovi: randomizirano, placebom kontrolirano ispitivanje na ljudima utvrdilo je da vodeni ekstrakt crnog kima smanjuje respiratorne tegobe izazvane kemijskim oružjem.

Sprječava oštećenja od zračenja: Nigella sativa ulje ( NSU ) i njegov aktivni sastojak, timokinon, štiti tkivo mozga od nitrosativnog stresa uzrokovanog radijacijom.

Sprječava oštećenje bubrega povezano s dijabetesom : Timokinon iz crnog kima pokazao je protektivno djelovanje u eksperimentu s dijabetičkom nefropatijom.

Ulje egipatskog crnog kima 200 ml

egipatsko ulje crnog kimaminiSangreen ulje crnog kima vrhunske je kvalitete i snažnog djelovanja. Proizvedeno je i uvezeno iz Egipta. Dobiveno je postupkom hladnog prešanja, 100% je prirodno i nije podvrgnuto kemijskoj ekstrakciji.

Registrirano je kao dodatak prehrani i laboratorijski je testirano na Prehrambeno – biotehnološkom fakultetu u Zagrebu. Jača imunitet i dovodi njegove funkcije na optimalnu razinu.

Cijena: 144 kn