Foto: maxresdefault

Svi stalno čitamo lica. Kada gledamo osobu koju prvi put vidimo, mi je nesvjesno ocjenjujemo i formiramo mišljenje o njoj, ali pored tog instinktivnog oblika čitanja lica, postoje daleko detaljnije metode, kao što je, na primjer, kinesko čitanje lica, koje ćemo istraživati u ovom članku – s pravilima i propisima koja su pažljivo razrađena tijekom dugog vremenskog razdoblja.

39

Najbolji eksponenti ove vještine su nesumnjivo Kinezi, jer su se specijalizirali u ovom obliku proricanja. Kao i svi drugi teški oblici proricanja, ovo je duboka i teška tema za svladati, ali samo ću uroniti u tu temu, kako bi vas upoznao s ovom fascinantnom vještinom.

U prošlosti, školski nastavni plan i program često je uključivao fizionomiju, hiromantiju, do vremena Henrika VIII, kad su se pojavile puritanske religije i zabranile ove drevne znanosti i interese, piše Conscious lifestyle magazine.

Tri glavna područja lica

U kineskoj tradiciji čitanja lica, područje čela do obrva naziva se “Nebo” i povezano je s ranim godinama života. Srednji dio lica, od obrva do baze nosa se naziva “Čovjek” i povezano je sa srednjim godinama života.

Donji dio, od baze nosa prema dnu lica naziva se “Zemlja” i odnosi se na starost.

Bilo koji dio lica na kojem se nalaze ožiljci, nepravilnosti ili diskoloracije ukazuje na problem s aspektom  života subjekta povezanog s tim segmentom njegova lica.

Sive ili crne oznake, bez obzira jesu li to trajna obilježja ili samo privremena situacija, predstavljaju probleme koji su  privremeni ili trajni, ovisno o vrsti tamne oznake.

Čak i ako je promjena boje uzrokovana svjetlosnom varkom, to će značiti nešto kineskom specijalistu za čitanje lica. Kao i u svakom drugom obliku proricanja, intuicija također igra ulogu.

39

1

Nebo

Pozitivno: Ako je ovo područje čisto, jasno i dobro definirano, osoba će imati dobar početak u životu s dobrim roditeljima i korisnim obrazovanjem.

Negativno: Ožiljci, udubljenja ili promjene boje ukazuju na uznemirenja u djetinjstvu i loše obrazovanje, prema kineskoj filozofiji čitanja lica. Problemi će biti gori za muškarca ako je izobličenost na lijevoj strani, dok je za ženu gore ako je izobličenost na desnoj strani.

Široko čelo općenito se smatra korisnim, ali kod žena, vrlo široko čelo ukazuje na loše međuljudske odnose. Linije na čelu nude dobar dio informacija, neke su sretne, a drugi nesretne.

39

Čovjek

Pozitivno: Ukoliko je ovo područje dobro definirano, srednji dio života subjekta će biti sretan i produktivan, uz stabilnost u odnosima i uspjeh u karijeri.

Negativno: Ukoliko ovo područje nije dobro definirano, to donosi nesreću, nedostatak uspjeha na poslu i loše odnose. Ukoliko je ovaj dio duži od bilo koje druge dvije sekcije to ukazuje na određenu i samodiscipliniranu osobnost, prema kineskim majstorima čitanja lica.

Zemlja

Pozitivno: Ukazuje na sretnu starost s dobrim odnosima s djecom i unucima, uz blagostanje i udobnost.

Negativno: Označava nesretnu i siromašnu starost.

Trinaest podjela lica

Kineski majstori čitanja lica dodatno dijele lice na 13 sekcija. Ovdje je vrlo pojednostavljen oblik tumačenja tih 13 sekcija, počevši od vrha lica prema dolje.

2

1. Tien Chung

Ako je taj dio čist i jasan, subjekt će imati sretno djetinjstvo i mladost, dobar odnos s roditeljima; roditelji subjekta će živjeti do zrele starosti. Ako je označeno ili deformirano, bit će nesretan u mladosti, te će u djetinjstvu proživjeti siromaštvo i nesklad.

Vene, tamne oznake i sl. ovdje ukazuju na nesreću i iznenadne gubitke novca ili prestiža. Linija rasta kose u obliku slova „V“ na sredini čela ukazuje da bi otac mogao umrijeti prije majke.

39

2. Tien Ting

Ovaj dio se odnosi i na roditelje i pozadinu, ali više se odnosi na majku nego na oca.

Negativno obilježeno područje ukazuje da ljudi neće vjerovati pojedincu kad bude govorio istinu.

3. Ssu K’ung

Dobar ten ovdje ukazuje na sretan i uspješan život, a promjena boje govori o mrlji u karijeri, prema kineskoj filozofiji čitanja lica.

4. Chung Cheng

Ako je ovaj dio udubljen, intelekt će biti nizak. Ako su prisutni ožiljci, neravnine i rupice, osoba će biti nestrpljiva i uglavnom neće moći ostvariti svoje planove, bilo zbog loših odnosa ili loše sreće.

Ona će također teško stjecati i zadržavati prijatelje.

5. Yin T’ang

Kineski majstori dijagnostike lica govore da ako je ovo područje zdravo, osoba će dobiti nasljedstvo, te će biti uspješna u poslu. Ožiljci i crni madeži mogu ukazivati na svašta, od bolesti i neuspjeha do čak kazne zatvora.

Nabori i pregibi između obrva su u redu ako osoba ima više od četrdeset godina, inače označavaju poteškoće, napetost pa čak i ljubomornu prirodu.

39

6. Shan Gen

Sivilo u ovom dijelu označava bolest, dok zelenkaste mrlje sa strane ukazuju na preljub.

Madež ukazuje na želučane probleme, emigraciju ili zatvor!

7. Men Shang

Madeži ovdje ukazuju na želučane probleme, probleme u odnosima ili eventualno bolesnog partnera.

Tamnija koža ovdje označava bolesno dijete.

8. Shou Shang

Visoko postavljena kost na nosu ukazuje na neuspjeh u poslu.

Madeži i promjena boje označava bolesnu suprugu i teškoće sa ženama.

9. Chun T’ou

Vrh nosa treba biti punog oblika i bez oznaka, dlaka i prištića, u suprotnom ukazuje na nesreću.

10. Jen Chung

Ovo je udubljenje između dna nosa i usta i naziva se filtrum. Ako je baza utora šira od vrha i uvlačenje nije previše duboko, niti previše ravno, subjekt će imati zdravu djecu i postići će visoku razinu bogatstva i statusa u životu.

Ako je šira na vrhu i plitka, subjekt će teško dobiti djecu. Priroda te osobe  će biti razdražljiva i ona će imati loše manire. Odnosi će biti teški.

Ukoliko je ovo područje savijeno, osoba neće imati djecu, bit će prevarena i nepopularna.

39

11. Shui Hsing

Usta moraju biti relativno puna, ružičasta i uzdignutih kutova kako bi se osiguralo blagostanje, dobro zdravlje i sretan brak.

12. Ch’eng Chiang

Ako je ovo područje tamno u jutarnjim satima, osoba treba izbjegavati putovati iznad vode tijekom tog dana.

Muškarac koji nema dlaka ispod donje usne ili osoba bilo kojeg spola koja ima oznaku ili ožiljak na tom području mora biti oprezna s prehranom, jer joj želudac može biti slab.

13. Ti ko

Brada treba biti zaobljena, malo izbočena i jaka. Oštra brada je nesretna i brada koja je postavljena na stranu pripada nekome tko zamjera.

Svaki ožiljak ili promjena boje označava novčane gubitke, a možda i gubitak baštine. To također može predvidjeti obiteljske bolesti i nesreće.

Obrada: atma.hr

MANDALA TKANINA

MANDALA - MULTINAMJENSKA TKANINA

Atraktivna i egzotična...

Može biti prostirka za jogu i meditaciju, plažu, egzotičan ukras na zidu, stolnjak, od nje možete napraviti šal, haljinicu, suknjicu, tuniku ili čak torbu.

Cvjetni print, valoviti ljubičasti rub s ljubičastim pomponima / Miks pamuk i poliester / Debljina tkanine: 0.1 cm, ne gužva se / 148 cm

Svijest o mandali može imati potencijal mijenjanja načina na koji vidimo sebe, planet i možda čak našu životnu svrhu. – Bailey Cunningham

Cijena: 250,00 kn - Kupi ovdje

Prethodna objavaPostani oslobođen bremena prošlosti – Legenda o orlu
Slijedeća objavaDuhovna priroda naše kose – Jedan od najvrjednijih izvora energije za ljudsku vitalnost!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.